Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява контракцията по време на раждане?
Какво представлява коластрата и какво е нейното значение по време на кърмене?
Какво е гармастан и как се използва?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява контракцията по време на раждане?
Контракциите по време на раждане са силни и редовни свивания на матката, които помагат за разширяването на шийката на матката и изтласкването на бебето през родовия канал. Те се различават от предварителните контракции, тъй като са по-интензивни, последващи и продължителни. Усещат се като силни менструални болки, които стават по-интензивни с напредването на раждането.
-
Какво представлява коластрата и какво е нейното значение по време на кърмене?
Коластрата е първото мляко, произведено от гърдите след раждането. Той е богат на антитела и хранителни вещества, които подпомагат имунната система на бебето. Важно е за защитата на новороденото от инфекции и заболявания. Въпреки че не всички майки имат коластра преди раждането, това не влияе върху способността им успешно да кърмят след раждането.
-
Какво е гармастан и как се използва?
-
Какво е лансин и как се използва?
-
Какво представлява коластрата и каква е нейната роля по време на бременност?

Много се притесних, но пък не усещах да ми се стяга коремчето... и така си изкарах до сутринта.
Пак сметките без кръчмаря. 
Ето я пак за всеки случай.
Чак завидях. 
И само след няколко дни да можеш лично да пишеш, докато юнаците кротко спинкат в съседната стая. 
Станала съм ужасно разсеяна
...толкова адреналин и емоции - как ли се отразяват на малкото момиче-кокиче, което тепърва заяква крехкото си телце в корема на една "емоционална" мама.
. Добре дошли на новите мами
. Сега ме боли кръста ужасно, но това е положението
.
Добре дошли на новите майчета и успех на финалните метри 
Добре дошли!
, не си спомням кога беше така за последно
.....надявам се! 
!Снимките ви от училището са стархотни,ако знаете как само ви завиждам за срещите и училището
, и най-вече за рисуването по коремите 
. Е,няма да го върнем! Важното е да е здравичко! 

. Някакви мнения или опит от вече раждалите мами! Аз до преди да решим да си имаме бебе съм взимала хапчета, но на всяка от листовките съм чела, че при раждали жени не се препоръчвали. Какво ви е мнението за спиралите?
! А утре да се събудите с усмивка!
да има! А при кърмене цикъла се регулира различно при всяка жена. На мен ми дойде чак на 11 месец
ОХ, РАЗМЕЧТАХ СЕ!!!