Щом АПРИЛ цветята разцъфти, щъркел чакан ще ни навести!

• 11 657
  • 255
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте и от мен!   bouquet

Ох, голямо четене падна. Тръгнах да се оплаквам за снощи, а вие ми събрахте очите. Каква е била тая нощ? Аз също не можах изобщо да мигна. Такива болки! Добре си припомних какво е да си в цикъл  #Crazy Много се притесних, но пък не усещах да ми се стяга коремчето... и така си изкарах до сутринта.

Нашият педиатър е вече избран. Моят личен лекар е педиатър и ще си караме с него. Голям е сладур, но все пак се надявам да не ни трябва много  Thinking

До скоро, момичета!  newsm51

# 61
  • София
Полът. Нашето е момиченце! Трябва да бъде.  Naughty Пак сметките без кръчмаря.  Joy

Дейзи, рецептата за салата с цвекло беше моя, но докато се включа сигурно си сготвила нещо друго.  ooooh! Ето я пак за всеки случай.
Една едра глава червено цвекло се сварява и нарязва на дребни кубчета. Сваряват се и се нарязват на кубчета няколко яйца. Залива се със сос от цедено кисело мляко, чесън, сол, може и малко горчица по желание.

Страчи, зетят ти е страхотен!  Heart Eyes Чак завидях.  Laughing Но покрай толкова страхотни момчешки майки във форума, ще намерим принц и за моята принцеса.  Party
А снимките са направо страшни! Утре ще ви донеса и хартиените.

Абе сети ли се някой да каже на ЗАЗУ, че лекцията утре е пак на Коста Лулчев? Хубаво Страчи я записа, ама дали знае, че тоя път НЕ СМЕ на Кракра.

Style, честити ти рожденици!   bouquet

За контракциите. И аз от 2-3 дни имам болки ниско долу над срамната кост, съвсем като менструални, но не отстрани /в яйчниците/, а по средата. На последната лекция, акушерката ни каза: "Ако имате контракции, болезнени или не, и се чудите дали почва или не почва, да знаете, че не почва. Щото като почне, не може да се сбърка и хич няма да се чудите!"  hahaha 

Педиатър още не съм избирала, а май е време...  newsm78

Ая, ако не успея да се включа утре, да знаеш, че много, много ти стискам палци всичко да мине бързо и безпроблемно.  Hug И само след няколко дни да можеш лично да пишеш, докато юнаците кротко спинкат в съседната стая. twin_neutral

# 62
  • БГ
здравейте момичета, досега ви четох браво, за клиновете за след раждането и аз не не съм се ориентирала, а смятам да взема такъв, но ако е преди раждането не знам какъв размер да е, нека мамите имащи опит да споделят , искам веднага да сложа след раждането с надеждата че помагат....
за гермастана мисля да си взема, има ли в малки опаковки?засеха ползвам олио за бюста и зърната не ми се белят. днес пазарувах пак малко дрешки,които снимах.Аз иначе не усещам контракции, не че знам какво представляват, ама понякога през деня като седя в офиса усещам ниско долу едно пулсиране ритмично,дали е това или бебо хълца долу, ама не ми се мърда корема  newsm78
Аз също накупих розови неща, дано няма грешка в пола Laughing
иначе за педиатър съм се ориентирала само информативно, но след като ще раждам в друг град ,после ще пътувам насам........много объркано при мен ще е ,ама то винаги е така при мен . #Crazyаз утре трябваше да ходя да си вземам болничния, ама ще поработя още 1 или 2 седмици.
Margaret и аз ти се радвам на посещенията и те чакам по-натам с хубави новини Hug
хубава вечер от мен  bouquet

# 63
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Илит мерси за рецептата. Аз се сетих за продуктите, но без горцицата. Не помнех само дали се рендосват или нарязват на кубчета. Сега си я хапвам с удоволствие.

# 64
bobche_78, става дума за нашта мома, че вече има зет, а не за на марая  Wink
опс  Embarassed, много съжалявам за недоразумението Blush Станала съм ужасно разсеяна

Последна редакция: чт, 08 мар 2007, 08:25 от bobche_78

# 65
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Момичета вижте този хит, но внимавайте за контрации

http://vbox7.com/play:131bc69b

# 66
Здравейте!

включвам се в списъка на чакащите с нетърпение малките си "котенца"  Laughing през Април! От дълго време чета форума, но все не ми остава време да се регистрирам и да пиша...а има толкова много неща, които искам да споделя с хора на моето "дередже"....

като начало ще зпочна с основното ми "терзание" - PC -то=работа=стрес=напрежение..... Много съм притеснена от това, че прекарвам повече от 9 часа пред компютъра на работата, под стрес....а като капак и напрежението, което трупам през дня си изкарвам вечер на съпруга ми  Sad...толкова адреналин и емоции - как ли се отразяват на малкото момиче-кокиче, което тепърва заяква крехкото си телце в корема на една "емоционална" мама.

Споделете вие спокойни ли се чувствате и какво правите, за да "усмирите" бушуващите хормони в организма си?

# 67
Хе-хе, отборът ни расте така бързо както изписаните темички  Grinning. Добре дошли на новите мами  Hug.

Аз цял ден не съм спряла - пран, гладене, готвене. И съответно и коремът ми е на топка цял ден, но онова под лъжичката е по-силно и не можах да спра  Crazy. Сега ме боли кръста ужасно, но това е положението  Rolling Eyes.

Илит, Страчи, ми и аз предлагам п оедин младеж за момите  Mr. Green. Ще има съревнование ми се струва  Joy

Педиатър, чудих се-чудих се и накрая след много четене за педиатрите в нашата поликлиника, реших да ги напиша на мъжа ми и акто се родят живот и здраве децата, да ходи там и където се вредим да ни запише  newsm78

И пак да ви благодаря за пожеланията - както си говорихме със Страчи, нямаме търпение да се събираме вече по градинките  Flutter.

# 68
Здравей, Honey&Walnuts , и добре дошла в отбора Hug Hug

За терзанията те разбирам напълно, понеже и аз бях в същото положение, преди да спра работа в 6 месец - 9 часа пред РС с възможност за ставане само в обедната почивка или до WC.

За педиатрите - още не съм си избрала. Моето джипи приема бебета, не е педиатър, но работи с 4-ма. Чудя се към нея ли да се ориентирам или да се запиша при 1 педиатър newsm78

Хайде, лека нощ и сладки сънища на всички!

# 69
Pepa_k, и аз търсих праха Sano Baby  в големите магазини, но го няма там. Намерих го в по-малки специализирани за почистващи препарати. Със сигурност го има в Штъркел. Виждала съм го и в малки магазинчета до Ресторант стадиона, Новотела и по Заимов.

# 70
  • Попово
Ех, юли и август много палави тези два отпускарски месеца Simple Smile Добре дошли на новите майчета и успех на финалните метри  Hug
Ая стискам палци да гушкаш здрави, палави момци.Дано всичко мине по начин който е най-благоприятен за теб и бебоците  Peace
За педиатър- личната на сина ми сама предложи... а аз съм доволна от нея така че тя ще е ... една мисъл по-малко Rolling Eyes

# 71
Здравейте отново!
Колко сме/сте бързи и все нови мами се включват! waveyДобре дошли!  bouquetМного е хубаво така!
Педиатрите: аз вече съм си избрала Mr. Green, т.е. това е личната ми лекарка, при нея съм от както се помня и мисля,че и се носи доста добро име Peace!
Аз не смея да се похваля,но от две нощи спя доста добре smile3524, не си спомням кога беше така за последно newsm78, пък и сега съм самичка и се ширя на цялото легло Blush.
За емоционалните промени: мммммм, това май е като епидемия Laughing,но след някои друга седмица ще се излекуваме smile3521.....надявам се! Whistling
Страчи, зетя наистина е голям сладур baby_neutral!Снимките ви от училището са стархотни,ако знаете как само ви завиждам за срещите и училището amiiii, и най-вече за рисуването по коремите  redecoration
Ние също си имаме вече един кандидат-зет, днес се запознахме и харесахме Joy. Само да не се окаже и при нас грешка, че ще е много забавно с рокличките,които имаме вече rotfImbo. Е,няма да го върнем! Важното е да е здравичко! Hug
Маргарет, всички много ти се радваме като ни посещаваш и скоро да се похвалиш с една или дори две добри новини! smile3525
За коланите: и аз ги гледам от известно време, но нямам никаква представа какъв и дали наистина е необходим! smile3530
И още нещо, аз от известно време се замислих за контрацептивите след раждането. Някой друг мисли ли го това нещо newsm78? Вчера изчетох където каквото намерих и кашата стана пълна smile3529. Някакви мнения или опит от вече раждалите мами! Аз до преди да решим да си имаме бебе съм взимала хапчета, но на всяка от листовките съм чела, че при раждали жени не се препоръчвали. Какво ви е мнението за спиралите?
Дано тази нощ бъде спокойна за всички и сладки сънища,момичета newsm46! А утре да се събудите с усмивка! newsm51

# 72
 Охо, вие бая сте изписали, и като гледам, няма да има и 2 дена и ще има нова тема.
Интересна вечер за доста от нас е била. Аз със силни контракции не мога да се похваля, само присвиване, но и моето човече не ме остави да спя, а от 5 сутринта не е спряло да се  върти и да ме подритва под десните ребрата. А после цял ден по доктори бяхме, защото много твърд ми бил корема. Е всичко е наред, и още не е време да пазя  леглото ( а казвам човече, защото не можаха да видят пола, та не знаем, момче или момицче ще е, ще ни е голямата изненада Simple Smile )
Леко и безпроблемно раждане на Ая, 2 здрави и силни момченца да прегръща утре!   newsm05
Искам и аз рисуван корем. Много сте готини, като великденски яйца изглеждат Simple Smile весели и жизнерадостни.
За коланите кават, че не са нужни, ако сме в добро здраве. Защото като сложим колан, и коремните мускули спират да си вършат работата, и се отпускат. А за раждането ще ни трябват.
лека нощ и здрав сън на всички бъдещи и настоящи майки, и с празнична усмивка да се събудим утре.

# 73
  • Пловдив
Здравейте и от мен! Heart Eyes
Добре дошли на новите мами!   bouquet При нас е весело, да знаете!!!  Grinning Напоследък доста често си мисля как неусетно мина времето с вас, момичета, и какво ли щях да правя, ако го нямаше форума, при положение, че вече цели 8 месеца съм в болнични... Hug
За срещата в Пловдив - естествено, че ще дойда! Peace
Страчи, зетят е голям сладур! Grinning
И да се похваля - днес ни доставиха количката. Grinning Утре ще я наснимам и ще я кача в албума, че ми падна батерията на апарата одеве. А като чета за смяната на половете  Crazy- добре, че поне тя е в неутрални цветове.

# 74
  • София
Хей, мами, успокойте коремчетата! Нека поседят по-дълго бебоците вътре! Рано ни е още!
Като прочетох само колко много са вече с болезнени контракции... #Crazy
Тъкмо щях да споделя, че при мен първия път бяха 4 месеца БЕЗболезнени и безпогрешно разпознах истинските по болка ниско долу, като менструална... Която постепенно се засилваше! Стана по-силна от моята си менструална около 3 часа преди раждането.

За избора на педиатър е важно да поговорите лично с него предварително. Така няма да се наложи да се занимавате с лекар, който не ви е приятен! Пък и е добре човека да има предвид първото домашно посещение!
Ето няколко насоки:
- положителни отзиви от други мами на дечица
- близък (или удобен) за достъп кабинета
- да е 24 ч/ 7дни откриваем по ГСМ (тук пак вече пациенти ще помогнат с инфо)
- вече имате виждане за това как ще гледате дечицата - кърмене, захранване, лекуване с АБ и т.н. Попитайте педиатъра какво мисли по тези въпроси! Ако коренно се различават мненията ви по тези въпроси - търсете друг!

sissi, за спирала след раждането трябва да минат поне 3 месеца. Хапчета - не се препоръчват при кърмене. Презервативи - ОК. Само желание и сили за  luvbed да има! А при кърмене цикъла се регулира различно при всяка жена. На мен ми дойде чак на 11 месец (ужасно дълго, имайки предвид че чаках с нетърпение за да бебеправим второ детенце!)

ДейзиГ, голяма смешка беше този екземпляр!!! Имаше и други страхотни попадения!!! Mr. Green
В този ред на мисли една от мамите в отчетните теми за юли'2005 (на Ида наборите) роди след луд смях с тримата в шоуто на Слави! Нали всеки понеделник тогава Виктор, Краси и Любо Нейков правеха скечове!  hahaha

За ходенето на море... Ще изчакаме да видим как ще се държи беба. Ако е като Ида - НЕ, БЛАГОДАРЯ!!! То не беше рев, то не беше неспане, то не беше чудо! 
И не, че се надявам, но ако е добричка и кротка - Ще сме на каравана!!! Не бързайте да ни ожалите - има си всичко като оборудване, мястото е страхотно, спокойно и ... newsm41 ОХ, РАЗМЕЧТАХ СЕ!!!

Докато пиша и то станало утре!!!
ЧЕСТИТ 8 МАРТ, МИЛИ МОМИЧЕТА!

Общи условия

Активация на акаунт