Отговори
# 480
Лелеле......Афрамски рог на изобилието днес  се лее.Машала!!!!!

# 481
Доживяхме общо селфи този сезон. 😄😍

# 482
  • София
Тук се вижда как излизат от караваната на Афра и се качват на колите един след друг

https://x.com/urazbulbeni/status/1860691881358979163

# 483
Много щуро нашето Афи! ❤🔥Огън момиче! ❤🔥 Уникални са и двамата! ❤🔥
Еве и аз бях така с телефона днес! 😂 и продължавам! 😂

# 484
Нещо интересно да ви донеса
Скрит текст:
YALI ÇAPKINI
(мнение на зрител)

Тъй като преводът на заглавието на  сериала Yalı Çapkını обърква всички ни, реших да се разровя малко, защото отдавна си мисля, че има нещо повече зад името. За женкар или сваляч има други думи, които обаче не са използвани…
Така и се оказа, с птицата рибарче, наричана още кралско рибарче, а на български земеродно рибарче, има свързани много митове и легенди.
Кралското рибарче е една от най-красивите птици на планетата. Той е крал на рибарите, който като види плячката си се спуска върху нея бързо като боен самолет при кацането си, изглежда като син светлинен лъч, докато лети и пее с висок звук като писък. В Турция се среща в района на Измир.
Освен физическата им красота, птиците рибари заемат своето място в митологията с гръцката легенда за Алкиона (Халкион) и Кеикс и тяхната дълбока любов един към друг, за която им се възхищават както боговете, така и смъртните. Халкион е другото име на птиците рибари и турците много харесват тази легенда за голямата любов.
Алкиона, дъщерята на Еол, царят на ветровете, и Кеикс, синът на утринната звезда Есофор, са двойка, която се обича с голяма любов и живее с щастие и любов под покрива на брака. Неподозирайки колко ревниви могат да бъдат боговете, те дори казват, че Зевс и Хера не са толкова щастливи. Стигат дотам, че се наричат ​​Зевс и Хера. Това естествено разгневило боговете и те решили да си отмъстят.
Когато Кеикс загубил брат си, той почувствал, че боговете са се обърнали враждебно срещу него. Затова той решил да се отправи на пътешествие,  за да се посъветва с оракула на Аполон. Но попада в морска буря и умира.
Морфей е изпратен насън да каже на Алкиона за нейната загуба.
Когато тялото на съпруга й се появило пред нея, носейки се към брега, Алкиона, изпълнена със скръб, се хвърлила в морето. Но преди да удари водата, тя моментално се превърнала в птица. Чувствайки дълбоката й скръб, боговете от съжаление превръщат двойката в чифт кралски рибари.
От тогава Алкиона снася яйцата си в морето през най-дългите нощи на зимата...В продължение на седем дни нейният баща  Еол, царят на ветровете, спира бурите, за да могат внуците му да пораснат. Тези дни са известни като халиконови или спокойни дни. Има места, където се празнуват.

Има и друга легенда, някога богатите млади дами, живеещи в именията, като видели птицата да виси във въздуха, казвали: „Вижте, той ни наблюдава“ и след тези дни името на птицата станало женкар.
Не срещнах много информация за тази легенда, навсякъде се повтаря едно и също.

Песента на Суави "Yalaçapkını", в която се пее отново за голямата любов на любимата, печели първо място в конкурса "Златна антена" в TRT през 1994 г.

Между другото има книга от американски автор със заглавие “Тайната “Кралско рибарче”, сюжет: Нейното кодово име е Кралско рибарче, мисията ѝ – да се ожени за богат мъж с политическо влияние.

Явно в Турция името на птицата е символ за физическа красота и нарицателно за много неща, сред тях голяма любов и женкар 😁 Което е и любим сюжет на сериалите  там.

Според мен името носи  някаква скрита символика.
#Рибарче

# 485
  • София
Бирса през три дни сменя версиите, сега писала за финал след януари Joy

# 486
Красота! ❤🔥

# 487
Мистери, после ще стане след февруари Grinning Изключително противна женица е Бирса хахаха

# 488
# 489
Здравейте !  Hug   Hug  Hug
Момичета мерси за всичко споделено. Heart Изчетох ви с удоволствие  Kissing Heart
Сериала си ни е много хубав и тепърва  ни очакват още много хубави е и естествено и драматични  серии и още много красиви  СейФерски моменти. Heart
А Бирсен ханъм много много да не мечтае за нашия финал ,а да вземе да се обърне към другите високо интелектуални сериали и да ни остави нас по простичките с нашия си сериал. Angry
Новата серия много ми хареса.  Hands Clap
Дияр не я направиха идеално лоша ,а и сложиха съвсем мъничко лошотийка ей така като за последно преди да си отиде по живо  по здраво.Въпреки че "съвсем мъничко" е доста меко казано  ,защото изплаши Ферит и Сейран и ги накара да се чувстват виновни и лоши. Angry  Ама айде нали си тръгна няма да задълбаваме за действията и.  Angry  
Сейран и Ферит бяха мнооого огнени и красиви и милички  в този епизод  Heart  Обаче ми е интересно дали Сейран ще прости така лесно на Ферит ,че не и повярва за Дияр ,дали изобщо ще наблегнат на тази тема и колко ще го измъчи докато му прости.  Thinking  Simple Smile
Всички в серията ми хареса ,но най-ми хареса последната сцена с Ферит и Сейран ,предхождащия момент когато хванаха Синан и се разбра за Дияр и сцената с Ферит и Фуат. Heart
Днес снимат в хана,чудесно значи ще имаме сцени с Мемо и работещи СейФер .  Simple Smile
Ай и АфРам какви са хубави самоооооооо.пу,пу,пу да не им е уроки и все така да са си заедно и да са много щастливи.  Hands Pray   Heart   Hands Pray   Heart   Hands Pray   Heart

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 18:13 от Eny87

# 490
Гадината Бирса, 🤮 нали нищо нямаше да споделя за Ялъто? Не е спряла от известно време да се дразни!

# 491
Ох страхотна неделя. 😍 Зори повтарям ти колажа.

# 492
Мемо актьор ли е?

# 493
  • София
Афра и Мерт се готвят за нощен сет на открито.

Има акция да спамят публикацията на Бирсен, който иска да се включи да й влезе в профила в Х и да докладва това, което е писала за финал след януари.
Знам, че тук има много фенки, но съжалявам...

# 494

Общи условия

Активация на акаунт