Хормонални изследвания - 12

• 8 581
  • 234
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте ще съм благодарна ако коментирате иследванията ми доста съм наплашена и притеснена да обесня
Скрит текст:
правим опити за второ бебе и направихме иследвания и преглед при гинеколог при прегледа ми каза че всичко е наред само има задържан фоликул и като бяха готови иследванията ми каза че нищо сериозно няма имам повишен пролактин да ходя на ендокринолог и така почнах да чета навсякъде на чат чпт в гугул за пролактина и всичко е лошо лошо тумори тумори доста съм наплашена ще съм благодарна да ми отговорите и ето иследванията
Здравей!
ЛХ е висок и показва ПКЯ - респ. АМХ може да не е обективен, да е изкуствено повишен.
Инсулинът е висок - показва ИР - трябва определен начин на хранене, спорт, медикамент ... това е една от причините за ПКЯ/СПКЯ.
Е2 е висок, най-вероятно от ЗФ?! или от ПКЯ?!
Пролактинът е доста висок и трябва да се направи консултация с Ендокринолог.
ТСХ е добре, но трябва да се проверят и Т3,Т4... (пускат се заедно с ТСХ)
Няма Хламидиална инфекция.
Има много сериозен дефицит на вит. Д - трябва да се приема. Тук са посочени по-ниски рефер., горни граници... репр. специалисти го искат около 70ng/ml.
Моят съвет е, да се успокоиш, да мислиш позитивно, да потърсиш мнение на специалист, да коригираш/ контролираш това, което зависи от теб.
Не е толкова страшно, не се притеснявай - за всичко си има лек Simple Smile

Благодаря за отговора специалист ми прегледа иследванията репродуктивен каза че всичко е нормално само витамин д и пролактина и ме насочи към ендотринолог да уточня че иследванията са направени на трети ден от цикъла репродуктивния специалист нищо не ми написа за витамин д само репродуктил фертил за него и нея витамини дали вътре съдържат витамин д
а за ендотринолог още немога да се обезстраша да ходя след тези филми в главата ми за най лошото

# 226
  • софия
Здравейте, по повод доста сериозно нощно изпотяване, лекар ме насочи към изследване на полови хормони, тъй като се съмнява за навлизане в менопауза. Резултатите излязоха, но имам час за след 2 седмици, затова бих помолила за коментари как Ви се струват и дали е права за периода. На 44 години съм и изследванията са правени на ден 3 от цикъла Благодаря предварително на отзовалите се 💐

# 227
  • София
Здравейте, по повод доста сериозно
Скрит текст:
нощно изпотяване, лекар ме насочи към изследване на полови хормони, тъй като се съмнява за навлизане в менопауза. Резултатите излязоха, но имам час за след 2 седмици, затова бих помолила за коментари как Ви се струват и дали е права за периода. На 44 години съм и изследванията са правени на ден 3 от цикъла Благодаря предварително на отзовалите се 💐
Дай и рефер. граници, моля

# 228
  • софия
Здравейте, ето ги. За пролактина: 125.00 - 635.00.

# 229
Здравей, denis,
Моля за коментар на изследванията, на жена, на 41 г. Правени са на трети ден от МЦ. Няма кисти и ЗФ, но десният яйчник е в "летаргия" от много време и с намалени размери, сравнен с другия. На прегледите не се виждат много фоликули от него. Съотношението ЛХ:ФСХ говори ли за НЯР или ИЯР? Благодаря предварително!

# 230
  • София
Здравейте, по повод доста сериозно нощно
Скрит текст:
изпотяване, лекар ме насочи към изследване на полови хормони, тъй като се съмнява за навлизане в менопауза. Резултатите излязоха, но имам час за след 2 седмици, затова бих помолила за коментари как Ви се струват и дали е права за периода. На 44 години съм и изследванията са правени на ден 3 от цикъла Благодаря предварително на отзовалите се 💐
Скрит текст:
За пролактина: 125.00 - 635.00.
LH и ФСХ са високи, но АМХ е сравнително добре за годините?! Може да си към края на пременопаузата, но кога ще дойде края ѝ, и кога ще навлезеш в менопауза, няма как да се прецени - възможно е, това да стане след 1г.  или след 5-6г и повече?!
Симптомите на менопауза, като изпотяване, зачервяване, горещи вълни, нормално се появяват 2-3 г. преди настъпване на менопауза, но може да се проявят и по-рано ( т.е. по-продължително)
Опитай с добавка Черен кохош, ВМИ, вит. Е ... пий повече вода, спортувай, преразгледай храненето си ...
В12 е малко висок - не е проблем.

Здравей, denis,
Моля за коментар на изследванията, на жена, на 41 г. Правени са на трети ден от МЦ. Няма кисти и ЗФ, но десният
Скрит текст:
яйчник е в "летаргия" от много време и с намалени размери, сравнен с другия. На прегледите не се виждат много фоликули от него. Съотношението ЛХ:ФСХ говори ли за НЯР или ИЯР? Благодаря предварително!
Здравей!
ФСХ е висок, но ако единият яйчник не функционира, може  това да е причина за по-високите му нива ( т.е. да не е много обективен, вкл. и за ЯР)?!
Да, по-високите нива на ФСХ, по принцип, показват НЯР, но за годините ти + нивата на АМХ, които са ниски ( и показват също НЯР) - това е нормално... но, за опити за зачеване, шанс винаги има Peace

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 18:29 от denis©

# 231
  • софия
Благодаря за коментара. Какво значи ВМИ?

# 232
  • София
Масло от Вечерна Иглика

# 233
Благодаря, denis!

# 234
Здравейте, на 36г съм и планирам бременност през тази година. Изследванията са правени на трети ден от цикъла, като от лабораторията ме попитаха също и са съобразили с фоликулната фаза:
* MTHFR, Factor XIII, Factor V Leiden и PAI-1 (всички хетерозигот)
* приемам от дълго време 0,25 л-тироксин - през октомври беше малко по-добре TSH, чета че през зимния сезон се повишава (а и не е на чист ден), като д-р Начев ми препоръча да започна да редувам 0,25 и 0,5 (тъй като на в България няма 37,5 мкг), за да вляза в стойности за забременяване. Все още не съм променила дозата.
*от една година пия омега 800 (CaliforniaGoldNutrition), но гастроентеролозите ми препоръчват пауза, за да не свиква стомаха.
*за пролактина правилото за почивка не е спазено, така че ще повторя изследването

Моля за коментар на изследванията, както и:
- Предвид холестерола, който почти винаги е в тези стойности като го изследвам, не знам дали е удачно или да разнообразя с друг продукт от омега?
- Дълго време не съм взимала витамин Д, Б12 (метил.), като ФК (метил.) взимах за около месец до преди 2 седмици, но явно не се е покачила особено. Мога ли да ги взимам трите наведнъж? Знам за правилото за 8ч разлика между елтироксина и витамин Д.

Благодаря!

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт