Хормонални изследвания - 12

• 8 584
  • 234
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, искам да попитам DHEA от 25 мг колко време сте взимали и ако е повече от три месеца може ли да навреди.Изключително добре се чувствам от нея. Аз питах доктора и ми каза три месеца.Някой взимал ли е повече време.

# 211
Здравейте, искам да попитам DHEA от 25 мг колко време сте взимали и ако е повече от три месеца може ли да навреди.Изключително добре се чувствам от нея. Аз питах доктора и ми каза три месеца.Някой взимал ли е повече време.
Много ми е актуална темата, тъкмо утре ще си пускам отново изследвания, преди да започна да я приемам пак. Аз миналия път я пих само няколко седмици 2х25мг, но сега смятам поне 3 месеца да я приемам и да е 3х25 мг, но да видим изследванията де..

Иначе, за по дълъг прием трябва контрол на DHEA-S и тестостерон на всеки 6–8 седмици.При по-дълъг прием може да се повиши тестостерона → акне, омазняване, косопад тип „андрогенен“, DHEA-S → риск от хормонален дисбаланс, както и LDL холестерол.
Пуснете си изследвания и ако са в горна граница, най-добре намалете дозата или направо я спрете.

# 212
Има ли значение кога да направя изследванията? Може ли всяк сутрин на гладно да се пуснат и заедно с тестостерона ли се пускат?Аз не съм пускала изследвания досега, но понеже съм над 45 и веднага усетих подобрения от нея във всичко.Докторът ми каза сутрин по 25 .

# 213
Има ли значение кога да направя изследванията? Може ли всяк сутрин на гладно да се пуснат и заедно с тестостерона ли се пускат?Аз не съм пускала изследвания досега, но понеже съм над 45 и веднага усетих подобрения от нея във всичко.Докторът ми каза сутрин по 25 .
По принцип няма значение на кой ден, но аз ще пускам и други хормони, та ще ги правя на ден 2-5 от МЦ.

# 214
Аз също пия ДХЕА по препоръка на репродуктивния, по 100 мг на ден. Ще се изследвам и аз. Бях пила месец преди стимулацията, след неуспешния опит отново го започнах.

# 215
Аз също пия ДХЕА по препоръка на репродуктивния, по 100 мг на ден. Ще се изследвам и аз. Бях пила месец преди стимулацията, след неуспешния опит отново го започнах.
Стискам палци всичко да бъде наред ❤️ 🙏

# 216
Здравейте!
Не знам откъде да започна. На 23 години съм и с мъжа ми опитваме за дете вече точно една година и не се получава. Вече решихме, че ще си направим изследвания, за да видим дали има нещо нередно. За него изследването е ясно, но за мен не знам откъде да започна. Бихте ли ме насочили с какви изследвания да започна.
Да допълня, че цикълът ми е редовен, ходила съм на гинеколог преди 7 месеца, всичко е наред, единствено имам 2 см. ,,раничка”, която гинекологът предложи да изгорим, но не съм се навила все още, защото не съм наясно дали не би попречило това на бъдещо забременяване.
Благодаря ви предварително!

# 217
  • София
Здравейте!
Не знам откъде да започна. На 23 години съм и с мъжа ми опитваме за дете вече точно една година и не се
Скрит текст:
получава. Вече решихме, че ще си направим изследвания, за да видим дали има нещо нередно. За него изследването е ясно, но за мен не знам откъде да започна. Бихте ли ме насочили с какви изследвания да започна.
Да допълня, че цикълът ми е редовен, ходила съм на гинеколог преди 7 месеца, всичко е наред, единствено имам 2 см. ,,раничка”, която гинекологът предложи да изгорим, но не съм се навила все още, защото не съм наясно дали не би попречило това на бъдещо забременяване.
Здравей!
На 1 стр. на темата са посочени всички базови хормони, които е желателно да се изследват + изследване за Хламидия трахоматис ( Ig.A, M и G), Мико- и Уреаплазма , МБиология и ЦН ( Цитонамазка) -  за раничката.
Раничката, трябва да се премахне, преди бременност, ако има възможност... защото е входна врата за различни патогени, освен всичко друго.

# 218
Здравейте!
Не знам откъде да започна. На 23 години съм и с мъжа ми опитваме за дете вече точно една година и не се получава. Вече решихме, че ще си направим изследвания, за да видим дали има нещо нередно. За него изследването е ясно, но за мен не знам откъде да започна. Бихте ли ме насочили с какви изследвания да започна.
Здравейте, при мъжете също се пускат хормонални изследвания и микробиология на семенната течност.
Спермограма, разширена спермограма по Крюгер и днк фрагментация. Изследванията се правят при ембриолог.
Не е лошо същи да се мине и при уролог.
Не подценявайте мъжкият фактор.В някои инвитро клиниките правят само обикновена спермограма и не обръщат много внимание на мъжете.
Пиша от личен опит и внимателно си проучвайте местата, където ще търсите помощ.

# 219

Отново пиша аз. Пуснах тези изследвания. Какво бихте ме посъветвали?

# 220
  • София
Скрит текст:
На кой ден от МЦ са правени?

# 221
Скрит текст:
На кой ден от МЦ са правени?
На трети ден ги направих.

# 222
  • София
3 ден от МЦ:
Скрит текст:
ТСХ е висок, Т4 нисък - показват Хипофункция на ЩЖ.
ЛХ е висок и показва ПКЯ.
Пролактинът е доста висок - трябва да се направи консултация с Ендокринолог, задължително.
Тестостеронът е висок ( това е една от причините за ПКЯ/СПКЯ) - причина може да е също: ИР, ЩЖ, високи нива на други андрогени...НбЖ - задължително консултация с Ендокринолог.
В12 трябва да е на горна граница.
Вит. Д - около 70ng/ml ... при опити и желание за бебе.

# 223
Здравейте ще съм благодарна ако коментирате иследванията ми доста съм наплашена и притеснена да обесня правим опити за второ бебе и направихме иследвания и преглед при гинеколог при прегледа ми каза че всичко е наред само има задържан фоликул и като бяха готови иследванията ми каза че нищо сериозно няма имам повишен пролактин да ходя на ендокринолог и така почнах да чета навсякъде на чат чпт в гугул за пролактина и всичко е лошо лошо тумори тумори доста съм наплашена ще съм благодарна да ми отговорите и ето иследванията

# 224
  • София
Здравейте ще съм благодарна ако коментирате иследванията ми доста съм наплашена и притеснена да обесня
Скрит текст:
правим опити за второ бебе и направихме иследвания и преглед при гинеколог при прегледа ми каза че всичко е наред само има задържан фоликул и като бяха готови иследванията ми каза че нищо сериозно няма имам повишен пролактин да ходя на ендокринолог и така почнах да чета навсякъде на чат чпт в гугул за пролактина и всичко е лошо лошо тумори тумори доста съм наплашена ще съм благодарна да ми отговорите и ето иследванията
Здравей!
ЛХ е висок и показва ПКЯ - респ. АМХ може да не е обективен, да е изкуствено повишен.
Инсулинът е висок - показва ИР - трябва определен начин на хранене, спорт, медикамент ... това е една от причините за ПКЯ/СПКЯ.
Е2 е висок, най-вероятно от ЗФ?! или от ПКЯ?!
Пролактинът е доста висок и трябва да се направи консултация с Ендокринолог.
ТСХ е добре, но трябва да се проверят и Т3,Т4... (пускат се заедно с ТСХ)
Няма Хламидиална инфекция.
Има много сериозен дефицит на вит. Д - трябва да се приема. Тук са посочени по-ниски рефер., горни граници... репр. специалисти го искат около 70ng/ml.
Моят съвет е, да се успокоиш, да мислиш позитивно, да потърсиш мнение на специалист, да коригираш/ контролираш това, което зависи от теб.
Не е толкова страшно, не се притеснявай - за всичко си има лек Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт