Хормонални изследвания - 12

• 6 439
  • 189
  •   1
Отговори
# 75
Може ли малко помощ. Има ли нещо притеснително

# 76
  • София
Скрит текст:
Може ли малко помощ. Има ли нещо притеснително
Показва, че има някакво възпаление. Добре е да се пусне МБ, да се направи тест за хламидия, мико- и уреаплазми... да се провери за раничка ( предполагам АГ вече те е прегледал и е изказал мнение по този въпрос?!)

# 77
  • София
Здравей Denis, здравейте момичета,
Моля за спешен съвет, писала съм и в миналата тема. На дъщеря ми (отскоро на 17 г.) и с доста нередовен цикъл предстои да изследваме хормони. Вчера й дойде МЦ на 45-ти ден😳. Утре ще е 3-ти ден, но до вчера беше с грип и температура (общо 4 дни). Днес вече няма, но си е поотпаднала и много хремава. В общи линии го изкара на крак.
Удачно ли е утре или вдругиден да пускаме половите хормони и може ли това боледуване да им се е отразило? За щитовидните знам, че не е ОК.
Притеснявам се, защото не знам кога ще й дойде МЦ следващият път. Миналият месец беше на 31-ви, а два месеца преди това беше на дуфастон:(.

# 78
  • София
Здравей Denis, здравейте момичета,
Скрит текст:
Моля за спешен съвет, писала съм и в миналата тема. На дъщеря ми (отскоро на 17 г.) и с доста нередовен цикъл предстои да изследваме хормони. Вчера й дойде МЦ на 45-ти ден😳. Утре ще е 3-ти ден, но до вчера беше с грип и температура (общо 4 дни). Днес вече няма, но си е поотпаднала и много хремава. В общи линии го изкара на крак.
Удачно ли е утре или вдругиден да пускаме половите хормони и може ли това боледуване да им се е отразило? За щитовидните знам, че не е ОК.
Притеснявам се, защото не знам кога ще й дойде МЦ следващият път. Миналият месец беше на 31-ви, а два месеца преди това беше на дуфастон:(.
Здравей!
При нередовен МЦ, е по-добре да се направят, а да се вземе под внимание и самото боледуване.

# 79
  • София
Много благодаря за бързия отговор!

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 21:41 от Skiorche

# 80
Здравейте! Как да разбирам следните данни?
Изследванията са правени на четвъртия ден от цикъла.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 12:31 от Mimi111111

# 81
  • София
Здравейте! Как да разбирам следните данни?
Скрит текст:

Изследванията са правени на четвъртия ден от цикъла.
Здравейте!
Възраст, моля?!
ТСХ е висок, Т4 нисък - показват Хипофункция на ЩЖ.
ЛХ е доста висок - показва ПКЯ, но може да има и киста, не мога да преценя без възрастта?!
Тестостерон, Андростендион и 17ОН Прогестерон ( за него не съм сигурна, защото, не е изследван точно на 3-ти ден от МЦ, а и ако има лутеинова киста, може да не е обективен).
АМХ може да не е обективен, т.е. да е по-висок от СПКЯ ... по-добре да се изследва след преглед на УЗ ( напр. на 2-ри ден от МЦ) - заедно с Инхибин В, точно на трети ден от МЦ ( за да са максимално обективни)
Ако АГ, при преглед с УЗ,  визуализира, ЗФ, киста - по-добре, текущиия МЦ,  да не се изследват, .
Инсулин е сравнително добре, но има вероятност да има ИР - това, като причина за по-високите нива на андрогените.
В12 трябва да е на горна граница
Много сериозен дефицит на вит. Д - трябва да се приема.... трябва да е поне 125nmol/L
Консултирайте се с АГ и Ендокрионолог.
Ще чакам да споделите, какво е мнението на лекарите, моля.

# 82
Здравейте,на 41 години съм.От месец имам сърцебиене и кардиолог ме прати на изследвания за щитовидна жлеза.Моля,обяснете ми,на какво се дължат тези ниски стойности на t3 и t4,това хипофункция ли е и какво още да изследвам?

# 83
  • София
Здравейте,на
Скрит текст:
41 години съм.От месец имам сърцебиене и кардиолог ме прати на изследвания за щитовидна жлеза.Моля,обяснете ми,на какво се дължат тези ниски стойности на t3 и t4,това хипофункция ли е и какво още да изследвам?
Здравейте!
Показват Хипофункция на ЩЖ ... и е много вероятно, това да е причина за сърцебиенето.
ТАТ и МАТ са добре, няма Хашимото.
ТРАК са отрицателни, но те се повишават при Хиперфункция и Базед.... при вас е по-малкото "зло". (Хипофункцията на ЩЖ).
Консултирайте се с Ендокринолог и ако трябва започнете с ниска доза.
Браво на Кардиолога! Peace

ПП.
Т3 и Т4 са ниски и показват Хипофункция на ЩЖ - трябва да са над средните стойности на рефер. граници, като идеалния вариант е, да са в горните 25%.
Ще помоля да споделите, какво е мнението на лекаря.

# 84
Здравей, Денис и Честит празник 🌷
По - назад съм писала в темата и получих отговор от теб, но бих искала да попитам, как може да се чисти висок естроген?
Благодаря !

# 85
Благодаря много за точния и бърз отговор!Да,кардиолога ми е прекрасен😊
Честит празник на всички дами тук!Бъдете здрави!❤️

# 86
Здравейте! Има ли някоя, която е забременяла с високи стойности на ФСХ и ЛХ… от януари нямам цикъл и предполагам поради тази причина има отклонение в стойностите, но вече съм силно притеснена… След два дни имам преглед при гинеколог и ендокринолог.

# 87
  • София
По - назад съм писала в темата и получих отговор от теб, но бих искала да попитам, как може да се чисти висок естроген?
Благодаря !
Здравей!
За какъв естроген става въпрос - синтезиран от тялото или приет като медикамент?!
За синтезирания от тялото - зависи от нивата, от колко дълго време са високи... , защото проблемът може изобщо да не е в тях - те са, най-общо, маркер, който показва какво се случва с текущия МЦ, с репр. функция и т.н.
Правилният подход, за по-високите нива на естрогените, е да се търси причина и тя да се лекува.

Здравейте! Има ли някоя,
Скрит текст:
която е забременяла с високи стойности на ФСХ и ЛХ… от януари нямам цикъл и предполагам поради тази причина има отклонение в стойностите, но вече съм силно притеснена… След два дни имам преглед при гинеколог и ендокринолог.
Здравей!
Посочи възраст и дай да видими изследванията. Ако нямаш актуални - на 1 стр. на темата са посочени всички базови хормони, добре е да се изследват - те дават представа какво е състоянието на репр. функция

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 08:49 от denis©

# 88
Благодаря !
Здравей!
За какъв естроген става въпрос - синтезиран от тялото или приет като медикамент?!
За синтезирания от тялото - зависи от нивата, от колко дълго време са високи... , защото проблемът може изобщо да не е в тях - те са, най-общо, маркер, който показва какво се случва с текущия МЦ, с репр. функция и т.н.
Правилният подход, за по-високите нива на естрогените, е да се търси причина и тя да се лекува.

Здравейте! Има ли някоя,
Скрит текст:
която е забременяла с високи стойности на ФСХ и ЛХ… от януари нямам цикъл и предполагам поради тази причина има отклонение в стойностите, но вече съм силно притеснена… След два дни имам преглед при гинеколог и ендокринолог.
Здравей!
Посочи възраст и дай да видими изследванията. Ако нямаш актуални - на 1 стр. на темата са посочени всички базови хормони, добре е да се изследват - те дават представа какво е състоянието на репр. функция

Това са изследванията ми от вчера. Пия Еутирокс и Достенкс, който явно трябва да се спре при тези нива. Последно имах цикъл на 02-07 януари. На 31 години съм.

# 89
  • София
Скрит текст:
Това са изследванията ми от вчера. Пия Еутирокс и Достенкс, който явно трябва да се спре при тези нива. Последно имах цикъл на 02-07 януари. На 31 години съм.
Пролактинът е много нисък - трябва да се коригира доза... това, може да причина за липсата на М. и за по-високи нива на ЛХ, ФСХ и Е2.
Имаш дефицит на вит. Д, желателно е да го приемаш ... трябва да е около 50-60 ng/ml.( при опити и желание за бебе).
Инсулинът е нисък, но не е проблем... следи винаги КЗ и Инсулин.

Общи условия

Активация на акаунт