Хормонални изследвания - 12

• 6 580
  • 189
  •   1
Отговори
# 90
Денис, здравей! Може ли коментар на хормоните по-долу? Аз съм на 42г. готвя се за нов ин витро опит. Досега не съм имала високо TSH, последно на 06.01 (след имплантация, завършила с аборт в последствие) ми беше 1.28. Щитовидна жлеза преглеждах преди няколко месеца всичко беше ок. Вит. Д, Б12 и фолиева киселина са в норма. Благодаря!

# 91
Здравейте, Денис,

Може ли коментар на изследванията по-долу моля?
На 28 години съм. Правени са на 3-ти ден от МЦ. Не правя опит за бебе.

Скрит текст:

# 92
  • Пловдив
Не съм Денис, тя сигурно ще отговори по-късно, но само един съвет от мен.
Ако за в бъдеще не сте изключили бебето от желанията си, замразете си яйцеклетки отсега, АМХ е много нисък за годините ви.

# 93
Здравейте, предстоят ми изследвания, които не трябва да са на гладно, но докторката ми каза да пусна и TSH. Той трябва да е на гладно, но имаме доста километри път и предполагам ме разбирате. Знам, че не трябва, но дали ще има отклонения, ако хормона е пуснат след прием на храна и течности? Според мен ще има, но искам и други мнения.

# 94
Не съм Денис, тя сигурно ще отговори по-късно, но само един съвет от мен.
Ако за в бъдеще не сте изключили бебето от желанията си, замразете си яйцеклетки отсега, АМХ е много нисък за годините ви.

Благодаря. Знам че АМХ е нисък, затова пускам заедно с другите изледвания понеже знам и че не се гледа самостоятелно.

Бебето не е изключено, но е тема на друг разговор.

# 95
  • София
Здравейте, предстоят ми изследвания,
Скрит текст:
които не трябва да са на гладно, но докторката ми каза да пусна и TSH. Той трябва да е на гладно, но имаме доста километри път и предполагам ме разбирате. Знам, че не трябва, но дали ще има отклонения, ако хормона е пуснат след прием на храна и течности? Според мен ще има, но искам и други мнения.
Здравей!
Изследвания се правят сутрин рано, на гладно... и ако не е спазено това условие, винаги има вероятност да не са обективни. Консултирай се с лекаря, който ги е назначил Simple Smile
Аз бих тръгнала по-рано на път, гладна и без кафе Simple Smile ... и след като ми вземат кръв, ще пия кафе и ще хапна.

# 96
Здравейте колко трябва да е АМХ за да се кандидатства за фонд 0.486 ми е лекаря ми каза,че не ми достигнало за 0.5.И кога е хубаво да се прави иследвание то

# 97
Здравейте,
Пуснах си изследвания на витамин B.
B12- 625.5  (141-570)
B9-9.570  (10.40-42.40)
B6-не е готов
Хомоцистеин-6.793 (4.39-14.85).Трябва ли да се притеснявам за високите стойности на B12?

# 98
  • София
Здравейте колко трябва да е АМХ за да се кандидатства за фонд 0.486 ми е лекаря ми каза,че не ми достигнало за 0.5.И кога е хубаво да се прави иследвание то
Здравей!
АМХ - не по-малко от 0,5 ng/ml
Провери за дефицити на вит. и минерали и ако има ги попълни... на теб ти трябва малко, за да минеш тази граница, така че шанса да повлияят на АМХ е голям.

Здравейте,
Пуснах си изследвания на витамин B.
Скрит текст:
B12- 625.5  (141-570)
B9-9.570  (10.40-42.40)
B6-не е готов
Хомоцистеин-6.793 (4.39-14.85).Трябва ли да се притеснявам за високите стойности на B12?
Здравей!
В12 е добре, не се притеснявай.
В9 трябва да е по-висок, да е на горна граница... В6 - също.
Хомоцистеинът е желателно да е около и под 5.0 при опити и желание за бебе... като попълниш другите дефицити, нивата му ще се оптимизират.

# 99
Здравейте,момичета!🌸Ако е удобно да попитам дали случайно имате представа дали противозачатъчните таблетки могат да повишат нивата на пролактина?От 6 месеца приемам противозачатъчни “Ясмин” ,заради повишени мъжки полови хормони (D-heas,тестостерон и андростендион).Пролактина винаги ми е бил в норма.Тестостерона също се е повишил.

# 100
Здравейте, искам да попитам дали някои би могъл да ми помогне с разчитането на изследванията ми от днес 3 ден на МЦ, на 27 години съм.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 23:29 от krisichka_

# 101
Здравейте,
може ли коментар върху изследванията.По принцип съм с таласемия минор, но напоследък имам проблем - качвам и кг без реална причина.Виждам, че хормоните на щитовидната жлеза не са много добре...

# 102
  • София
Здравейте,момичета!🌸Ако е удобно да попитам дали случайно имате представа дали противозачатъчните
Скрит текст:
таблетки могат да повишат нивата на пролактина?От 6 месеца приемам противозачатъчни “Ясмин” ,заради повишени мъжки полови хормони (D-heas,тестостерон и андростендион).Пролактина винаги ми е бил в норма.Тестостерона също се е повишил.
Здравей!
Малко вероятно. Предполагам е някакво съвпадение.
Провери хормоните на ЩЖ... Андростендион, направи тест за ИР - там някъде може да е причината и за по-високия Пролактин... защото някои андрогени са високи ( Тестостерон, а той се повишава и при ИР... ДХЕА е също малко висок).

Здравейте, искам да попитам дали някои би могъл да ми помогне с разчитането на изследванията ми от днес 3
Скрит текст:
ден на МЦ, на 27 години съм.
Здравей!
ТСХ е малко нисък - повтори го заедно с Т3 и Т4.
Ако си на терапия - трябва да се коригира дозата
Другите са добре... ФСХ е малко висок, но може да е нещо инцидентно ... или свързано с ЩЖ, в момента?!

# 103
Здравейте , някой знае ли кога точно се правят изследвания за DHEA-s и с кои други изследвания, когато сме с Хашимото.Някъде прочетох на трети ден , а друга пише в лаборатории За жени DHEA/S изследването е добре да се направи 1 седмица преди или 1 седмица след менструалния цикъл.

# 104
  • София
Здравейте , някой знае ли кога точно се правят изследвания за DHEA-s и с кои други изследвания, когато сме с Хашимото.Някъде прочетох на трети ден , а друга пише в лаборатории За жени DHEA/S изследването е добре да се направи 1 седмица преди или 1 седмица след менструалния цикъл.
Здравей!
DHEA може да се изследва, без да се съобразява деня на МЦ, защото той почти не се влияе от фазите на МЦ.
17ОН Прогестрон , андроген, който се изследва често заедно с DHEA, се изследва точно на 3 ден от МЦ.
ТСХ, Т3, Т4 - на чист ден
ТАТ и МАТ - няма значение, деня от МЦ
... или, зависи с кои други хормони ще се изследва DHEA.

Общи условия

Активация на акаунт