Хормонални изследвания - 12

• 6 568
  • 189
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте! Това е резултата от кръвния ми тест, който пуснах на ден 9 след трансфера на 3дневен ембрион. За мен е 200 % отрицателен, но от клиниката настояват да пусна нов тест на 20.05, както са ми казали и за сега да не спирам лекарствата. Писах и на доктора, чакам отговор от него по този въпрос, но според мен абсолютно няма смисъл да продължавам да ги пия.. Не виждам как от отрицателен, теста след два дни ще стане положителен, дори и при късна имплантация и т.н. Според вас правилно ли разсъждавам? Това не е ниско ЧХГ, това е никакво такова.

# 121
Моля за коментар на моите изследвания. Направени са на чист ден, обаче преди цикъл, който липсва и го предвизвикваме с противозачатъчни , това стана след като пих Летрозол, дойде ми и продължи 10 дни, после имах тънка лигавица. Дали може да се дължи на липсата на цикъл.

# 122
  • София
Здравейте! Това е резултата от кръвния ми тест, който пуснах на ден 9 след трансфера на 3дневен ембрион. За мен
Скрит текст:
е 200 % отрицателен, но от клиниката настояват да пусна нов тест на 20.05, както са ми казали и за сега да не спирам лекарствата. Писах и на доктора, чакам отговор от него по този въпрос, но според мен абсолютно няма смисъл да продължавам да ги пия.. Не виждам как от отрицателен, теста след два дни ще стане положителен, дори и при късна имплантация и т.н. Според вас правилно ли разсъждавам? Това не е ниско ЧХГ, това е никакво такова.
Здравей!
ЧХГ е нисък и не показва да е започнала имплантация. Все пак го повтори и утре, след като това е съвета на лекаря. Peace

Моля за коментар на моите изследвания. Направени са на чист ден, обаче преди цикъл, който липсва и го
Скрит текст:
предвизвикваме с противозачатъчни , това стана след като пих Летрозол, дойде ми и продължи 10 дни, после имах тънка лигавица. Дали може да се дължи на липсата на цикъл.
Вит. Д е висок - ако го приемаш в по-висока доза и не е правена почивка от 20-на дни - това може да е причината.
ТСХ е висок, Т4 нисък - показват Хипофункция на ЩЖ.
Имаш ИР и Инсулинът е доста висок, което не е добре - внимавай с храненето.

# 123
denis© , Благодаря, но няма смисъл. Доктора потвърди, че е отрицателен и ми каза да спирам всичко. Дано следващия път имам повече късмет.
🙏

# 124
Здравейте, моля за коментар на моите изследвания:
TSH: 0.8 µUI/mL (Normal: 0.27–4.2)
FT4 (Free T4): 20.2 pmol/L (Normal: 12–22)

# 125
  • София
Здравейте, моля за коментар на моите изследвания:
TSH: 0.8 µUI/mL (Normal: 0.27–4.2)
FT4 (Free T4): 20.2 pmol/L (Normal: 12–22)
Здравей!
Добре са.

# 126
Азж веднъж попитах, не де вредих за отговор, но може ли пак?
Имам завишен пролактин, следват образни изследвания за уточняване на причината, но може ли поглед върху другите?

# 127
  • София
Азж веднъж попитах, не де вредих за отговор, но може ли пак?
Скрит текст:
Имам завишен пролактин, следват образни изследвания за уточняване на причината, но може ли поглед върху другите?

ТСХ е висок, Т4 нисък - показват Хипофункция на ЩЖ... това може да е причина за по-високите нива на Пролактин.
Изследвани са ТРАК? - ако има връзка с Базед, това променя интерпретацията на ТСХ и Т4 - т.е. по-добре да си в Хипофункция на ЩЖ.
АСАТ са малко високи - не е проблем, но все пак се консултирай с лекар. Възможно е да е от прием на медикамент ( тиреостатици напр.)
Хемоглобинът е малко нисък - внимавай да не отидеш в ЖДА (ЖСК е висок... а той се повишава, когато желязото не достига)
- включи храни богати на желязо... провери нивата на вит. Д.
Възможно е да има дефицит на В12.
За ЛХ,ФСХ и Е2 - ако са изследвани не 3 ден от МЦ, показват ПКЯ.
Прогестерон - на кой ден от МЦ е изследван? Ако е на 3-ти ден от МЦ е висок, ако е след предполагаема О. е нисък, но може да не е изследван точно на 7-ми ден след О.

# 128
Денис, за пореден път си невероятна!
Абсолютно нямам спомен на кой ден са изследванията.
Повода беше болезнени, уплътнени гърди, особено едната.Трупане на тлъстини само в коремната. Оттам изследвания, фиброкистозна мастопатия и този пролактин, утре съм на ЯМР, за да се види причината. Иначе и болки в областта на матката сякаш, наскоро бях на гинекологичен преглед, нямаше уж нищо, цито също добре, но не съм гледана на ехограф.
Ендокриноложката въобще не ме отрази за евентуална хипофункция, всичко било в норма за нея, изписа ми само Достинекс за пролактина и от него сякаш ми става лошо и треперя.

# 129
  • София
За мазнините в коремната област - освен хормонален дисбаланс, (който в случая е налице), причина може да е ИР и от там по-високи нива на Андростендион, а той също може  да е причина за по-високия Пролактин.
Успех на ЯМР Peace и ще чакам да споделиш.

# 130
За мазнините в коремната област - освен хормонален дисбаланс, (който в случая е налице), причина може да е ИР и от там по-високи нива на Андростендион, а той също може  да е причина за по-високия Пролактин.
Ще споделя, разбира се. Но изледвах и андростендион и кортизол, в норма са.

# 131
  • София
Ще споделя, разбира се. Но изледвах и андростендион и кортизол, в норма са.

Тук Тестостеронът е висок... и на предното изследване беше малко висок, но нещо не можах да направя връзка, не бях сигурна и не исках да те притеснявам.
С ИР ли си? Защото ако е така, това донякъде може да обясни отклоненията при тези хормони.
Тук Пролактинът е по-добре... малко вероятно, да има проблем с него?! Предполагам, е нещо инцидентно.
За Кортизола - леко ти е нарушена денонощната крива, но по-добре лекар да си каже мнението за него ( споменах го само като причина за омазняването + другите хормони) ... защото може да е следствие, не причина за другите отклонения.
Тук не виждам Андростендион... но ако е към горна граница, не е Ок.

# 132
Имам аденом, 3.3 мн, сега накъде, Денис..?
На теб имам повече доверие, отколкото на ендокринолог , според който освен пролактона всичко друго е наред.Забравих да спомена нещо важно-освен стягането в главата, тлъстините по корема и мастопатия, често прилошаване, особено до ранния следобед, вътрешно треперене, прималяване, изтръпване на крайниците, треперене на краката...

# 133
  • София
Имам аденом, 3.3 мн, сега накъде, Денис..?
На теб имам повече доверие, отколкото на ендокринолог , според който освен пролактона всичко друго е наред.Забравих да спомена нещо важно-освен стягането в главата, тлъстините по корема и мастопатия, често прилошаване, особено до ранния следобед, вътрешно треперене, прималяване, изтръпване на крайниците, треперене на краката...
Много съжалявам.
Това е микропролактином, нали? 3,3мм?!... т.е. под 10мм
Следва медикаментозна терапия и проследяване... и дано бързо да изчезне.
Мисля, че има теми за Хиперпролактинемията - поразпитай момичетата и не се плаши, не е толкова страшно.

# 134
  • Dublin
Денис,
как ви се струват тези резултати? на 46г, 100мг лтироксин дневно, в подготовка за ДЯ.

Prolactin 243.43 mIU/L 108.78 - 557.13
TSH 2.08 mIU/L 0.35 - 4.94
Free T4 15.74 pmol/L 9.01 - 19.05
TPO Antibodies 1.27 IU/mL 0 - 5.61

Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт