Хормонални изследвания - 12

• 6 538
  • 189
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Денис,
как ви се струват тези
Скрит текст:
резултати? на 46г, 100мг лтироксин дневно, в подготовка за ДЯ.

Prolactin 243.43 mIU/L 108.78 - 557.13
TSH 2.08 mIU/L 0.35 - 4.94
Free T4 15.74 pmol/L 9.01 - 19.05
TPO Antibodies 1.27 IU/mL 0 - 5.61

Благодаря.
Добре са, следи ги периодично... ТСХ не трябва да е над 2.0, като идеалните граници са под и около 1,0.
При бременност, ТСХ е възможно бързо да се повиши, затова трябва да се държи в по-ниски граници.

# 136
  • Dublin
Благодаря!

# 137
Здравейте!
Моля за коментар, със съмнения за СПКЯ.
На 32 год,нераждала. Имам киста на десния яйчник с размер 2,8 см(за която знам, просто е пораснала) и други по-малки, установени непосредствено дни преди да настъпи менструално кървене.
Изписани ми бяха Белара за 3 месеца,но на този етап не ги приемам , т.к имам и проблеми с вените и съм пушач. Пия чай от турта и другите познати билки, както и шведката горчивка. Първите изследвания са ми от март месец , другите от преди няколко дни.
Не съм изследвала прогестерон.

Тези са от март.

А тези от сега.
За 2 месеца съм свалила около 4 кг, ограничавайки се от сладко, газирано и хляб. Тренирам у дома, карайки колело и леки упражнения с гирички.
От скоро ми се появиха някакви черни косъмчета точно по брадата и врата,но го отдавах на една пилингова маска за лице и търкането на яките на дрехите с кожата.

# 138
  • София
Здравейте!
Моля за коментар, със съмнения за СПКЯ.
Скрит текст:
На 32 год,нераждала. Имам киста на десния яйчник с размер 2,8 см(за която знам, просто е пораснала) и други по-малки, установени непосредствено дни преди да настъпи менструално кървене.
Изписани ми бяха Белара за 3 месеца,но на този етап не ги приемам , т.к имам и проблеми с вените и съм пушач. Пия чай от турта и другите познати билки, както и шведката горчивка. Първите изследвания са ми от март месец , другите от преди няколко дни.
Не съм изследвала прогестерон.

Тези са от март.

А тези от сега.
За 2 месеца съм свалила около 4 кг, ограничавайки се от сладко, газирано и хляб. Тренирам у дома, карайки колело и леки упражнения с гирички.
От скоро ми се появиха някакви черни косъмчета точно по брадата и врата,но го отдавах на една пилингова маска за лице и търкането на яките на дрехите с кожата.
Здравей!
Е2 е висок, предполагам от кистата. ЛХ и ФСХ са добре и показват, също предполагам, че кистата е спряла да се развива. За да и помогнеш по-бързо да изчезне, ако искаш, трябва да приемаш или ОК или само Прогестин.
Другият вариант е, да чакаш сама да си изчезне.
Няма ли Инсулин на 60, 120мин.? Защото Инсулин на гладно е добре, но това, отново правя предположение Simple Smile е от правилния начин на хранене и спорта... защото е много вероятно да си с ИР ( макар че НОМА index-a не го показва), защото Андростендион и Тестостерон са високи ... това може да е причина за проява на нетипично окосмяване.
Провери за всеки случаи Цинк, Мед и Селен.
Ако приемаш Инозитол за ИР - трябва да е комбинация от Мио и Д-Хиро-Инозитол.

# 139
Здравейте, моля за коментар!
Чакаме часа за инвитро специалист, но като си видях резултатите, колко по-зле са станали. Само с щитовидната жлеза не бях имала проблем, сега и там повишено. Естрогена до небесата, на Фемостон съм от 4 години, защото не ми идва цикъла и като ги бях спряла си влизам в менопауза. На 32г. бях като започна всичко, сега съм 39г.Напълно се е изперпал ЯР.
 Благодаря ви предварително за отговора!

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 18:27 от Bell555

# 140
  • София
Здравейте, моля за коментар!
Чакаме часа за инвитро специалист, но като си видях резултатите, колко по-зле са стали. Само с щитовидната
Скрит текст:
жлеза не бях имала проблем, сега и там повишено. Естрогена до небесата, на Фемостон съм от 4 години, защото не ми идва цикъла и като ги бях спряла си влизам в менопауза. На 32г. бях като започна всичко, сега съм 39г.Напълно се е изперпал ЯР.
 Благодаря ви предварително за отговора!
Здравей!
Доста е намален ЯР - консултирайте се със специалист по репр. медицина, защото не трябва да се губи време.
ТСХ е висок от Фемостон-а, но другите са добре ( Т3 и Т4).
Вит. Д е нисък - трябва да се приема.
Хемоглобинът е на долна граница... възможно е да има дефицит на желязо.
Шанс винаги има - действайте по-бързо и дано скоро да ни се похвалиш с добра новина! Peace

# 141
Здравейте, на кой ден от цикъла е хубаво да се пусне DHEA S и тестостерон?
Чета книгата на Ребека Фет и искам да включа и DHEA тъй като съм с намален яйчников резерв и лоша реакция към стимулация, но пише че е добре да се изследват първо. Не знам ако взема и приемам без изследване по 25-50 мг дневно, дали ще е проблем. Нямам ендометриоза и поликостозни яйчници, само съм с много ниско АМХ - 0,57 на 33 г.
В момента с мъжа ми приемаме: ОМЕГА 3 + А Д Е К, МИО ИНОЗИТОЛ, УБИКВИНОЛ, ЦИНК, СЕЛЕН, МЕТИЛ ФОЛАТ, ВИТ Д, ВИТ Б12, АЛФА ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА и Ликопен.

# 142
  • София
Здравейте, на кой ден от цикъла е хубаво да се пусне DHEA S и тестостерон?
Скрит текст:
Чета книгата на Ребека Фет и искам да включа и DHEA тъй като съм с намален яйчников резерв и лоша реакция към стимулация, но пише че е добре да се изследват първо. Не знам ако взема и приемам без изследване по 25-50 мг дневно, дали ще е проблем. Нямам ендометриоза и поликостозни яйчници, само съм с много ниско АМХ - 0,57 на 33 г.
В момента с мъжа ми приемаме: ОМЕГА 3 + А Д Е К, МИО ИНОЗИТОЛ, УБИКВИНОЛ, ЦИНК, СЕЛЕН, МЕТИЛ ФОЛАТ, ВИТ Д, ВИТ Б12, АЛФА ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА и Ликопен.
Здравей!
Няма значение деня на МЦ.
За приема на  DHEA - това е хормон и е желателно да се назначи от лекар.
По-хубава форма е 7 Кеto DHEA - това е естествен метаболит на DHEA и с него се избягват страничните ефекти (окосмяване, косопад, акне...) , по-безопасен e... не повишава нивата на тестостерон, Е2, DHEA...
или 7-кето-DHEA не се преобразува в стероидни хормони, такива като андрогени и естрогени.
Започва се с ниска доза. Ако се приема на два приема - да е точно на 12 часа, защото има кратък полуживот, а така се доставя точно определена доза, през точно определен интервал от време.
Ако се приема 3 пъти на ден , да е точно на 8 часа.
Задължително се пускат контроли, всеки МЦ, на 3 ден от МЦ: Е2, ЛХ и ФСХ, Тестостерон, DHEA...
Най-общо е това.

# 143

Здравейте някой ще ми помогне ли с моите изследвания, на първо време  искам да сваля излишните кг и след това да започнем опити но не става и не става. Не ми се живее вече така наистина.

# 144

Здравейте!
Какво ви е мнението за тези изследвания, направени на трети ден от цикъла?

# 145

Здравейте!
Много нисък естрадиол!

# 146
Какви са последствията или по- скоро на какво се дължи? Настъпваща менопауза може би?

# 147
Какви са последствията или по- скоро на какво се дължи? Настъпваща менопауза може би?
Не знам на колко си години, но започни всяка сутрин шатавари да пиеш - на прах една лъжица най- добре или хапче, с него ще дигнеш естрадиола до нормално.Ето за какво допринася шатаварито,аз го пия на хапчета, по една сутрин. Естрадиолът ми беше 1300 и се дължеше на яйцеклетки, нямах нито една киста.
Подпомага Женското Здраве: известен със своите ползи за репродуктивната система на жените. Той помага при регулирането на менструалния цикъл, облекчава симптомите на менопауза и увеличава фертилността. Освен това, подпомага здравето на млечните жлези и увеличава производството на кърма при кърмещите майки.
Хормонален Баланс: известен със способността си да регулира хормоналните нива в организма. Това го прави полезен при състояния като синдром на поликистозните яйчници (СПЯ) и хормонален дисбаланс. Това го прави полезен при състояния като синдром на поликистозните яйчници (СПЯ) и хормонален дисбаланс.

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 07:36 от Kira55

# 148
  • София
Скрит текст:
Здравейте!
Здравей!
ЛХ и Прогестерон са добре. ФСХ е висок и показва, че нещо пречи на О. и затова и Е2 е нисък, най-вероятно.
Добре е да се направи преглед с УЗ. Възможно е, да има киста или ЗФ, които търпят обратно развитие. Киста - не е фоликуларна, нито лутеинова, според мен (защото Прогестерон и ЛХ са добре, а Е2 е нисък), не е и ЗФ (защото Е2 е много нисък), освен ако не търпят обратно развитие.
Ще чакам да споделиш какъв е проблема, че и на мен ми е интересно, моля.
Ниският Е2 показва, че може МЦ да е по-дълъг и/или ановулаторен.

# 149
Денис може ли да коментираш и моите изследвания по нагоре ги постнах 😔

Общи условия

Активация на акаунт