Вкусни коледни награди от „Мое Твое Наше“ – участвайте в играта!

  • 14 339
  • 251
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 345
Питка,която хапваме вкъщи със вашето сирене
.

# 106
  • Мнения: 940
Любим продукт ми е изварата ви.С нея обичаме да хапваме чушки бюрек-пълня ги с извара и яйце,и ги пържа!
Божествен вкус!
Весели празници!

# 107
  • Мнения: 61
Печено сирене с яйца:
400 г сирене
200 мл готварски крем
4 -5 бр. яйца
сол
черен пипер
червен пипер
магданоз

# 108
  • Мнения: 1 033
Като човек вечно на диета ще споделя една балансирана рецепта със сирене. Аз си ги наричам мекички на тиган.
Използвам овесени трици около 60 грама, които накисвам в прясно мляко, слагам едно яйце, твърдо краве сирене около 60 грама и една чаена лъжичка зехтин. Бъркам и пека/пържа на незалепващ тиган.

# 109
  • Мнения: 72
Любимата рецепта вкъщи е питка със сиренце
брашно около 800 г, 1 чаена лъжичка захар, 1 чаена лъжичка сол, 1 кофичка от 400 г кисело мляко, ½ кубче мая за хляб от 42 г, 100 мл олио, 1 чаена лъжичка равна сода за хляб, 1 яйце за тестото.
Омесваме и оформяте по желание. Бон апети

# 110
  • Мнения: 81
Любимата ни пица с ъс сирена.

# 111
  • Мнения: 1 348
Салата с извара: Смесвам извара, майонеза, малко цедено кисело мляко. Добавям червен пипер.

# 112
  • Елхово
  • Мнения: 1 778
Баница
Пакет кори за баница
4 яйца
Една чаша кисело мляко
200 гр. сирене Мое Твое Наше
Масло
Намазвам две кори с разтопено масло, поръсвам с разбитите предварително яйца и киселото мляко, слагам от предварително натрошеното сирене и така до последните две кори. Нарязвам баницата и отгоре изсипвам останалата смес от яйцата и млякото. Слагам и масло и пека на 220 градуса до златисто!

# 113
  • Elhovo
  • Мнения: 398
Нямам любими продукти,понеже тук в нашият град няма от къде да си купя,за да ги опитам.

# 114
  • Варна
  • Мнения: 2 340
Сирене и кашкавал в кори за баница и на грил тиган. Ама нямам снимки...

# 115
  • Мнения: 15 333
Сиренце и извара си хапвам с кеф!

# 116
  • София
  • Мнения: 211
Купувам от вашата извара и правя рогчета по тази рецепта:
РОГЧЕТА

250 мл хладка вода
1 суха мая
1 с.л. захар
Тия продукти се разбъркват и се оставят за 10 мин.
След това се прибавят:
1 с.л. сол
4 с.л. кис. мляко
4 с.л. маргарин
брашно - колкото поеме /около 1/2 кг/
за плънка - извара или сирене

След като маята шупне, прибавям останалите продукти и малко от брашното и бъркам с миксера, като добавям по малко брашно,докато тестото стане на топка в купата. Оставя се да втаса, след което се разделя на еднакви топки. Всяка топка се разточва на правоъгълник, поставя се извара или сирене по  дължина и се навива./Или се разточва голяма кора, която се нарязва на правоъгълници/ Нареждат се в намаслена тава,оставят се малко да втасат,намазват се с яйце и се пекат.

# 117
  • Мнения: 2 092
Баница със спанак и сирене

400 гр. кори за баница
400 гр. сирене Мое Твое Наше
2 големи яйца
3-4 супени лъжици кисело мляко
1/2 чаена лъжица сода
около 250 гр. пресен спанак
около 70 гр. разтопено масло

Добре почистеният и измит спанак се нарязва на едро, слага се в подходяща купа, посолява се и леко се намачква. Сиренето се натрошава в друга купа, към него се прибавят яйцата и киселото мляко, в което предварително е разтворена содата. Всичко се разбърква добре. Тавата на фурната се намазва обилно с разтопено масло. Поставя се една кора, която също се маже с масло. Реди се нова кора, върху която се разпределят около 4 супени лъжици от сиренената плънка, а отгоре - около една шепа от нарязания спанак. Така продължаваме да редим корите до изчерпването на продуктите. Последната кора намазваме с масло и ръсим с малко водичка. Нарязваме баницата на парчета в желана форма /аз я режа да правоъгълници/. Печем в загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор, на едно ниво под средното, за около 30 минути.

# 118
  • Мнения: 6 205
"Панирано" сирене в кори за баница - любимо ни е вкъщи.
Плочка сирене, завита в една кора за баница, намазана с малко мазнина и поръсенао със сусам, пека на еър фраер за 5-6 минути на 190 градуса.

# 119
  • Мнения: 1 132


Баница на тиган със сирене “Мое Твое Наше”
Рецептата е любима на. Якото семейство и с е прави много лесно. За една такава баничка са нужни:
2бр кори Фамилия или 1бр турски кори от Одрин
2 яйца
1 с.л кисело мляко
100гр сирене “ МоеТвое Наше”
Около 30гр  разтопено масло
Намазнявал е тигана и поставяме 1 бр кора или половин от одринските, защото са много големи. Отново слагаме масло и отгоре слагаме половината от сместа от разбитите яйца с киселото мляко и сиренето, прегъваме кората и отгоре намазняваме и слагаме останалата част от сместа кисело мляко, яйца и сирене. Слагаме и другата кора, намазваме с масло и подгъваме ъгълчетата. Аз пека на средна степен на котлона под капак. Обръщам на чиния и слагам да се изпече и от другата страна отново под капак. Не увеличавайте котлона, защото може да изгори, а да е недопечена отвътре. Въпреки, че се пече под капак, баничката остава хрупкава.

Общи условия

Активация на акаунт