Вкусни коледни награди от „Мое Твое Наше“ – участвайте в играта!

  • 14 347
  • 251
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 1 255
Правя си запеканка с изварата ви.
Броколи с извара
500 гр. Броколи
100 гр. Извара
100 гр. Кисело мляко
3 яйца
Сол
Черен пипер
Броколито се накъсва на розички и се вари в подсолена вода до полу готовност. След това се слага в тава. Останалите съставки се разбъркват заедно и изсипват в тавата с броколи, слага се във фурната и се запича до златисто. По желание може да се сложи отгоре настърган кашкавал и да се запече.

# 91
  • Мнения: 732
Банички със сирене "Мое Твое Наше", кори теглени, масло


# 92
  • Мнения: 1 339

Рецептата е любима вкъщи и целогодишно я правим
Надиплен хляб със сирена
Необходими продукти:

450 г брашно за баница
1 пакетче суха мая
150 мл топло мляко
40 г разтопено масло
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 яйце

За гарниране:
150 г краве сирене на “Мое Твое Наше”
125 г моцарела или кашкавал на “Мое Твое Наше”
100 г крем сирене или Топика на “Мое Твое Наше”
масло за намазване

Начин на приготвяне:
Пресейте брашното заедно със солта в купа.
В друг съд смесете мляко, мая и захар.

Изсипете ги при брашното като преди това направите кладенче, налейте маслото и добавете разбитото яйце.

Замесете меко и еластично тесто.
Сложете го в намаслена купа, покрийте с фолио и оставете да втаса.

След това разточете на правоъгълна кора.

Намажете с разтопено масло, добавете натрошено сирене, моцарела и крем сирене.

Нарежете на квадрати. Сложете квадратите един върху друг като ги редувате и се стремите на образуват форма на венец.

Намажете с масло и покрийте с кърпа. Оставете да втаса за около 30 минути.

Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 20-30 минути.

# 93
  • Мнения: 5 896
Салата с печени чушки: няколко червени печени и обелени чушки нарязвам на ивици и обърквам с чаша натрошено сирене, 2-3 лъжици кисело мляко и лъжица майонеза.

# 94
  • София
  • Мнения: 426
Любима рецепта, която приготвяме вкъщи със сирене "Мое твое наше" са солени мъфини. Рецептата е следната - разбираме две яйца, към тях добавяме 250 грама кисело мляко, 10 грама бакпулвер, 70 мл. олио, 250 грама пресято брашно и 160 грама сирене. Печем на 180 градуса за около 30 минути.

# 95
  • Мнения: 12 882
Първият ми сблъсък с продуктите "Мое Твое Наше" беше с изварата на марката. Изненадах се колко вкусна и млечна е, предвид че всяка друга, която купувах преди, беше с вкус само на трици 😁
От този момент ме спечелиха като техен клиент и дори в малкото ни село в Североизточна България са оценени и някои от продуктите им от серия Стандарт и Ориент се намират в малкия  селски магазин.

Участвам с любима рецепта за Адана бюрек на фурна.
Откакто зареждат сирене ТЕЛ си го правя с него (преди го замествах с моцарела), и с крави кашкавал. Става неустоимо вкусен.


Рецепта за Адана бюрек на фурна:
* 400 г кори за баклава и сладкиши

* 2 от по-дебелите кори за баница ( на сач)- българските са доста големи и 2 броя ще са достатъчни.

* 1 пакетче краве масло - 125 г + 20 мл олио

* 2 яйца

* 100 мл прясно мляко

* 1/2 ч.л. бакпулвер

* 400 г крави кашкавал- настърган

* 200 г сирене ТЕЛ на конци (или краве сирене)

За намазване на бюрека:

* 1 разбито яйце

За поръсване на бюрека:

* мак, сусам, черен кимион

Приготвяне:

Фините кори за баклава се разделят на две части. Намазва се кръгла тава (може и правоъгълна) с масло и се редуват подреждането на корите една върху друга, като помежду се намазват с краве масло (не обилно, за да не стане мазна баницата). Когато свършат корите отгоре се подреждат начупени и потопени за секунди във вряща вода и отцедени от дебелите кори за баница. Поливат се с разбита смес от 100 мл прясно мляко, 1/2 ч.л. бакпулвер и 2 яйца. Върху тях се разпределят сиренето и кашкавала, а отгоре се подреждат следващите фини кори, които отново се намазват помежду с краве масло.

Готовият бюрек се нарязва на квадрати. Останалото масло се разбива с 1 яйце и се намазва бюрекът отгоре. Поръсва се със семена и се пече в загрята на 180 градуса фурна, на второ ниво отдолу нагоре, с включен само долен реотан с вентилатор. Пече се около 40-45 минути.

Ако печете с горно и долно нагряване на фурната, следете да не прегори бюрекът и при нужда покрийте отгоре с лист алуминиево фолио.

След изваждане, оставете да почине 10 минути, преди да разрежете и сервирате.

# 96
  • Мнения: 24 520
Принцеси с яйце и сирене.

Разтопявам малко масло и го размесвам с натрошеното с вилица сирене. После слагам яйце, разбърквам, мажа филиите и ги запичам.

# 97
  • Мнения: 20
Продукт - краве сирене Стандарт „Мое Твое Наше“

ПИТКА КРЪФИН
300 мл топло прясно мляко
2 п. суха мая ( 14 гр.)
2 яйца (единия жълтък за намазване)
1 с.л. сол
1 с л. захар
50 гр. разтопено масло
50 гр. меко масло
200 гр.сирене+1 яйце
600-650 гр. брашно
Маята се разтваря в топлото мляко със захарта, за да се активира. Пресявамя брашното, прибавяме яйцата, солта, разтопеното масло и млякото с маята и омесваме меко тесто. Оставяме да втаса на топло. Разделяме на две части. Разточваме корите, върху първата намазваме мекото масло и слагаме отгоре втората. Върху втората поръсваме сиренето и навиваме на руло. Рулото разрязваме по дължина и навиваме в тава. Около първото "охлювче" поставяме и второто. Оставям за още 20 минути да почине, намазвам с жълтъка и пека на 180 градуса за около 45-50 минути.

# 98
  • София
  • Мнения: 12 798
Баница на пури с каймак и краве сирене

• 1 пакет кори за баница
За сместа за намазване:
• 2 бр. яйца
• 100 мл прясно мляко
• 80 мл олио
• 5 г бакпулвер
За плънката:
• 2 бр. яйца
• 1 ч.л. сол
• 300 г краве сирене
• 5-6 с.л. каймак
За поръсване:
• сусам

В две отделни купи се забъркват продуктите за сместа за намазване и за плънката. Взима се един лист от корите за баница и се намазва само с олио. Върху него се слага втори лист и се намазва със сместа. Слага се трети лист, намазва се със сместа и в единия край по ширина се слагат 3-4 с.л. от плънката. Прави се малко прихлупване от двете страни на дългата част, за да не изтича плънката и след това се навива на пура. Подреждат се в намазнена тава. Отгоре се намазват с остатъка от сместа за мазане. Върху тях се разпределя остатъка от плънката. Поръсва се със сусам. Пече се в умерена фурна.

# 99
  • "Винаги прави това, което сърцето ти казва."
  • Мнения: 726
Разядка катък с печени чушки и извара " Мое Твое Наше'

1к. кисело мляко
200гр. сирене
1 краставица
150гр. смлени орехи
2 печени чушки

Натрошаваме сиренето и го смесваме  с киселото мляко. Разбъркваме хубаво.
Нарязваме  краставицата и печените чушки на малки кубчета и ги добавете към сместа.
Прибавяме  и  смлените орехи. Слагаме малко сол.

# 100
  • Мнения: 150
Баница със сирене
1 Пакет кори за баница 400гр
500 гр. сирене Мое Твое Наше
4 яйца
1 чаша кисело мляко
200гр. масло

# 101
  • Мнения: 867
Баница със сирене
Кори – 1 пакет
Сирене – 400 гр.
Яйца – 5 бр.
Прясно мляко – 1 ч. ч.
Кисело мляко – 1ч. ч.
Олио – 15 с. л.
Сода бикарбонат – 1 ч. л.
Начин на приготвяне
Приготвя се смес от яйцата, сиренето, млякото и содата. Кората, която е предварително размразена се разстила и поръсва с част от сместа и 2 с. л. олио. Корите се навиват или налагат в предварително намазана с олио или масло тава. Отделяме една малка част от сместа, за да можем да намажем баницата отгоре.
Пече се в загрята фурна при 150 градуса до зачервяване.

# 102
  • Мнения: 8 794
Извара, с която правя любимите палачинки с извара и банан.

# 103
  • Мнения: 412
Любима Пица
Пица със сирена:
За блата:
мая - 1 пакетчета суха (по 7 г)
вода - около 2/3 ч.ч. топла (150 мл)
брашно - 300 г + за работния плот
захар - 1 ч.л.
сол - 1/2 ч.л.
зехтин - 1 с.л.
Сирене по желание,различни водове

# 104
  • Мнения: 521
Продуктите ви са чудесни. Вкъщи наблягаме на сирене и кашкавал. Основно правим принцеси с кашкавал, а сиренцето е за бъркани яйца.

Общи условия

Активация на акаунт