Къде има сняг със сигурност през Януари/Февруари в Европа

• 583
  • 9
  •   1
Отговори
Намислила съм да организирам  3-4 дневна ваканция със сняг (не ски) , с малки, но достъпни селца, снежни къщички и борчета сещате се.
Да е подходящо за деца на 5 и 3 години.Живеем в Англия и сняг за игри тук няма, пътуването ще е от Лондон най-желателно с влак.
Но тъй като обичам да планирам по-рано не съм сигурна кога е къде ще има сняг.
Приемам всякакви съвети .
Благодаря

# 1
Tromsø, Северна Норвегия. Бях там през януари, сняг колкото искате. И северно сияние, и красота.
Този януари ще съм в Oulu и Rovaniemi, Северна Финландия. Сняг колкото искате Simple Smile

И до двете места може да стигнете с Lufthansa от София, с удобно прекачване и нескъпи полети.  Там, на място вече е по-скъпо.

# 2
  • на село
Не е задължително да ходите до Северна Норвегия. И на юг имаме сняг през тези месеци. Селска идилия и сняг, колкото искаш. Евтини полети Лондон - Сандефьорд (TRF)

# 3
Нищо задължително няма. Дадох го като пример, лично изпробвано и с много добри впечатления. Цяла Норвегия е красива. Смятам да ударя един Stavanger скоро.

# 4
  • Варна
ами то и тук в Родопите си имаме сняг , троянския , габровски и еленския балкан също. За ходещите по Европа зимни бг.туристи основна дестинация е Австрия и по малко Словения и Хърватска.

# 5
ами то и тук в Родопите си имаме сняг , троянския , габровски и еленския балкан също.
Ама заглавието на темата е "... в Европа" Wink
Хърватия изобщо не е сигурна, я вали сняг, я не. Традиционно топла държава.
В Швейцария със сигурност, Австрия, Андора, прилтийските и скандинавските.

(В Андора бях през юни и беше 4-8 градуса), 3 часа с автобус от летище Барселона и сте там. Супер красиво е. Снегът е там от октомври до май Wink

p.s. Например в Нидерландия, Белгия, Англия изобщо не разчитайте на сняг, там пада веднъж на десетина години, инцидентно. Заради Гълфстрийма времето е меко и зимите са с положителни температури.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 11:56 от diziler

# 6
  • Варна
Ама заглавието на темата е "... в Европа" Wink
Хърватия изобщо не е сигурна, я вали сняг, я не. Традиционно топла държава.
ееееее стига де - поне географски сме си в Европата , е иначе малко ориенталци и балканци по нрав.
Аз гледах по наблизо и от опит дето ходим. Иначе хърватска си има страхотни зимни и ски курорти :https://www.booking.com/ski/country/hr.bg.html?aid=318615;label=Bulgarian_Bulgaria-BG-BG-77770633905-xXmyOwt4JKYZFxsvqPY3DgS634186712158:pl:ta:p1:p2:ac:ap:neg:fi:tidsa-824366879002:lp9217025:li:dec:dm:ag77770633905:cmp108540745;ws=&gclid=CjwKCAiA9IC6BhA3EiwAsbltOPMvkpmUZqJd9We4rV0DtLpStTmIpPmKHh9e0_Zv6WMJ78YLlLM4ZhoCSGIQAvD_BwE
Другото страшно пренебрегвано , а много хубаво е Румъния - личен опит и препоръки за Пояна Брашов.

# 7
Знаем, че България е в Европа, но Ви става ясно какво е имала предвид авторката на тази тема. Очевидно е, че не става въпрос за България и в момента не бистрим българските планини. Има безброй теми за България. Питащата е написала ясно, че става въпрос за Европа, извън България. И Вие не й помагате, като говорите за Еленския Балкан.
Иначе ХърватИЯ (не ХърватСКА), това е официалното име на български език. На сръбски, хърватски и босненски е Hrvatska, но на български е Хърватия от началото на 21 в..... Там пада сняг, колкото и в България. Днес има, утре няма. Дадох пример с места, където постоянно има сняг зимно време.

В Сърбия места, хубави места, на които има сняг зимата, са Копаоник, Торник, Златибор и Бор.
В Турция съм бил в Карс, Саръкамъш и Ерзурум, където снегът се задържа поне половин година. Това е в Североизточна Турция, планината Арарат (Ааръ на турски).  Карс и Ерзурум са градове с над 2000 м. надморска височина, бях там април месец (преди пандемията) и имаше сняг до уши. Около тях има и курорти, Саръкамъш и Паландьокен, където ходят туристи от цяла Турция и не само.
Около Бурса... има курорт Улу̀даа, също в планина.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 10:58 от diziler

# 8
Намислила съм да организирам  3-4 дневна ваканция със сняг (не ски) , с малки, но достъпни селца, снежни къщички и борчета сещате се.
Да е подходящо за деца на 5 и 3 години.Живеем в Англия и сняг за игри тук няма, пътуването ще е от Лондон най-желателно с влак.
Но тъй като обичам да планирам по-рано не съм сигурна кога е къде ще има сняг.
Приемам всякакви съвети .
Благодаря

Френските Алпи. С Евростар от Лондон до Париж и оттам до Шамбери, Албервил, Бург Сейнт Морис и всичките по въпросната линия. Може и през Брюксел вместо през Париж.

Ние от девет години ежегодно ходим с влак до Алпите от Брюксел - пет часа до Албервил и после около час нагоре до ски курорта с междуградския автобус. Конкретният курорт се казва les Saisies. Прекрасно място.

Ей тук всичко си пише.

https://www.eurostar.com/be-fr/offres-speciales/eurostar-neige-v … te-vers-les-alpes

# 9
От над двайсет години съм първата февруарска седмица в австрийските Алпи и винаги има сняг. Ако трябва да говорим за височина, може би от около 1.200 - 1.300 метра в селцата. Tirol и Vorarlberg: Ötztaler Alpen, Zillertaler Alpen, Arlberg,.. Lech, Obergurgl, Galtür, Damüls са може би това, което търсите Blue Heart Nature Snowflake Nature Snowman Или Hochgurgl, St. Christoph am Arlberg, Serfaus ..

Ако летите и искате да сте във Vorarlberg и Тирол, може би е най-добре да летите до Zürich или Innsbruck. Ние пътуваме с кола и не съм много запозната с обстановката по летищата в онзи район.

Общи условия

Активация на акаунт