Как да постъпим с името на детето и внука?

• 6 144
  • 105
  •   1
Отговори
Аз и дъщеря ми сме бременни и двете спорим за името. И двете искаме да е Ивайло,но сина ще му е чичо и ще е страно да са адаши. Как да постъпя, да бъда мъдра или да й кажа да не спори с по-малкия си брат?

# 1
Аз и дъщеря ми сме бременни и двете спорим за името. И двете искаме да е Ивайло,но сина ще му е чичо и ще е страно да са адаши. Как да постъпя, да бъда мъдра или да й кажа да не спори с по-малкия си брат?
Двете сте бременни - рядко срещано. Ти си кръщавай твоето ,тя нейното.
 И няма сняг.

# 2
  • На изток от Ада
Бъди мъдра!

# 3
И какво пречи да са с едни и същи имена.

# 4
Това ще да е някакъв майтап🤣

# 5
Вариант 1
Първата, която роди кръщава Ивайло, втората мисли друго име. Предлагам - Самуил.
Вариант 2
Теглите жребий. Загубилата избира друго име.
Вариант 3
Внучето Ивайло, ако съдя по профила - очевидно на Вас. Изберете друго име за Вашия син. Ако толкова държите на корена, нека едното дете е Иван или Ивелин.
Надявам се темата да е пързалка, но да попитам все пак, ако едното или двете се окажат момиче/ момичета?
П.п
Вашият син ще е вуйчо на внука Ви от дъщеря Ви, не чичо.

Последна редакция: сб, 13 дек 2025, 20:33 от Mama Ru

# 6
  • Deutschland
И защо да е майтап?Преди много, много години прадядо ми е станал баща на 75 на последното от осемте му деца. Имал е внуци вече. Все едно е чудо невиждано.

# 7
Ако бащиното име и фамилията са различни няма проблем.

# 8
Има случаи жена кръщава детето на брат си. Може и вашият да е такъв.

# 9
Не виждам защо да не се казват и двете деца Ивайло. Те ще растат по-скоро като братовчеди, отколкото като чичо или вуйчо и племеник. Въпросът е на галено как ще им викате. Например на единия Ивчо, на другия... не се сещам второ галено име, но сигурно има варианти. Някои малки дечица сами си измислят галено име.

# 10
  • София
Има толкова прекрасни имена, не виждам причина на едното дете да бъде избрано друго име.
Ако темата е истинска, следва, според мен, да проявите повече мъдрост и да оставите дъщеря си да кръсти детето Ивайло.

# 11
  • София
Още не е станало достатъчно студено за пързалки.

# 12
Накарай й се, ти си майката, редно е да те уважи и послуша.

# 13
То бива и да се скарат за едно име.Ясно е че и двете ги тресат хормоните (ако темата е истина), на майката вече има деца, би следвало да не се инати и да си помисли за ново име.Какво е това състезание с щерката?
За мен 2 еднакви имена в семейството носи само ненужно усложняване.
Дори както беше популярно до скоро няколко първи братовчеда да са кръстени на един дядо или баба, особено пък от страната на братя бащи и вземат същата фамилия не е никак практично, направо абсурдно.

# 14
Искам и аз да се попързалям.

Давам още един глас и двете да са Ивайло. Предполагам, че това е името на мъжа на авторката, баща на дъщерята, нали? Ти искаш да кръстиш детето на мъжа си, а тя на баща си.

Общи условия

Активация на акаунт