Как да постъпим с името на детето и внука?

• 6 183
  • 105
  •   1
Отговори
# 15
Ситуацията не е чак невероятна, вече съм я виждала в близко семейство. Макар и наистина необичайна, все пак има не малко положителни страни - децата растат доста близки, а и новият живот носи толкова радост Simple Smile

Ивайло не е единственото мъжко име. Възможно е да има някаква друга история зад името, щом и двете са се запънали за него, но все пък едната трябва да прояви малко повече въображение и да измисли друго по-хубаво име.

Дано темата не е пързалка.

# 16
  • Далечният изток
Пързалка е разбира се.

Абе бащата и на двете деца един и същ ли е? Ивайло?

# 17
Това е пързалка на весели момченца. Деца.
И като такива не "споменават" желанията на татковците.

Да си дете не е грях де, даже е по-весело.

# 18
Ако случаят е реален, предлагам да изберете за едното дете Ивайло, а за другото - Йоан, например. Така имената ще са близки, но не еднакви и няма да се бъркат.

Защото, ако изберете и за двете деца името Ивайло, наистина ще се бъркат, особено в случай че живеете заедно с дъщеря Ви. Например, „Маме, донеси ми Ивчо". И дъщеря Ви да попита: „Кого от двамата?". Другите ви роднини и познати също ще ги бъркат, ако децата често са заедно или посещават една и съща ясла, детска градина, училище...

Или едната от вас да избере съвсем различно име. Ивайло ли е единственото име, което двете харесвате?

Успех и леко раждане и на двете!

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 14:30 от Radilena

# 19
   Случайно попаднах на темата и искрено се забавлявам Simple Smile. От всички възможни мъжки имена на този свят, как точно се спряхте на Ивайло и двете? Нищо му няма на името, съвсем нормално мъжко име, но чак пък толкова да е актуално и желано... Щом толкова не можете да го поделите, това уникално име, не виждам какво пречи да си имате двама Ивайловци.
   В родата на моя мъж, освен него, има и още две първи братовчедки с едно и също име. Неговото мъжко, тяхното - в дамския вариант. Дори не са кръстени на едни и същи баба или дядо. Родителите това са харесали. Почти по едно и също време. Било е модерно, явно, преди петдесет и няколко години Simple Smile.

# 20
На свекър, двамата сина с едно  и също име кръщават внуците,  на единия наставят -чо след името и така. Даже не съм сигурна дали третия син няма дете със същото име, но той живее далеч и  проблем с наричането за различие няма толкова.. Това натягане на свекъра.
 Така че  може Ивойловци да са.

# 21
И аз знам за такъв случай, майката беше с втори брак на 40 и нещо, а дъщеря й на 20 и няколко роди горе долу по същото време.
Странно, но не е изключено да е реално.

# 22
Лично познавам такъв случай. Майката има една дъщеря, правят опити с мъжа си за второ дете, но дълги години не се получава. Когато дъщерята е вече на 20 години, майката забременява, при това по естествен път. Доколкото си спомням, дъщерята роди около година след майка си Simple Smile

# 23
Имам познат,който кръсти синовете сина на баща си-и двамата се казват Георги!

# 24
Имам познат,който кръсти синовете сина на баща си-и двамата се казват Георги!
Като банани с пижами, Б1 и Б2. Супер безлично...

# 25
  • София
Съученичка на майка ми забременя на 55 с трето - по-големите дъщеря и син вече бяха на около 30. Да, ама се хвана с бая по-млад мъж и реши, че с него задължително трябва да имат общо дете. Забременя ин витро точно около забременяването на дъщеря си.
Не е често срещано, но се случва. Чувала съм от агенция ЕЖК за жени, които смятат, че са в менопауза, не използват предпазни средства и - изненадаааа...

П.П.: Този случай с двамата сина Георги и аз го знам.

# 26
Снощи в "Стани богат" участничката се казваше Илке, а брат ѝ беше Илкер.

Та може и двете деца да са Ивайло.

# 27
  • София
Камък, ножица, хартия! Който загуби, мисли друго име.

# 28
  • София
На моя племенник вуйчо му е по малък от него с година и нещо. Та има всякъкви случай.  Снаха ми я беше срам да каже, че майка и е бременна. Това беше преди 30 и повече години.

# 29
  • София
Цели фамилии има, в които се въртят едно-две имена, не виждам какъв е проблемът.

Общи условия

Активация на акаунт