Как да постъпим с името на детето и внука?

• 6 157
  • 105
  •   1
Отговори
# 45
Ей за това не споделям имена преди раждането. Аз си кръщавам, както съм решила, другите да се оправят, било то и роднини. Ако са адаши - чудо голямо.
Имам съсед на възраст, който се казва Александър. Неговия племенник е Александър и дъщеричката на този племенник е Александра. Освен това едно от внучетата на въпросния съсед също е Александър. Тегавко идва, но не е като да живеят всички под един покрив и да е ежедневие да се чуди човек кои Сашо и Алекс трябва да се явят при повикване. (За протокола - дядото НЕ е държал името му да се разнася насам-натам из клоните на родословното дърво, абсолютно е решение на останалите)

И не е чудо невиждано принципно, и във форума имаме дама с дете и внуче на сходна възраст. Вече дрязгата за име е смешна та смешна, но пък е разнообразие сред обичайните неща, за които се карат хората по празници.

Пък ако е пързалка - здраве, без друго сняг скоро няма да видим.

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 14:48 от Inferiya

# 46
Прочетох началния пост и ми се стори пързалка, но си спомних истински случай. Идва мой ученик на урок, предишния ден имаше имен ден. Питам го как е прекарал. Вика, че се събрала цялата фамилия на гости, било шумно, а вуйчо му се насрал. Помислих, че човекът е болен, но детето ме поправи. Вуйчо му бил на 2 годинки, просто дядо му имал нова млада жена и малко дете. Та и при авторката ще е така, сина й ще се насира като ходи на гости на племенника си. Веселба!

# 47
Мама Ру, Стефка Костадинова е загубила бременността с второто си дете в петия месец. Има само един син – Николай.

# 48
И аз имам подобен случай в обкръжението. Дъщерята има дете, година по-късно баща ѝ става баща на дете от втората си жена.

# 49
Името Николай носят първи и втори съпруг.
В интернет има описание на втората сватба. Много класно.
Арабаджиев за кръснжци, Софка, Устата, Адис.
Булката със златно сако, много нежно и красиво.

# 50
Да, Стефка беше бременна и от втория си съпруг. Беше обявила, че ще кръстят бебето отново Николай, но го е изгубила в петия месец, докато в горещ летен ден е поливала сама градината си. В едно интервю тя казва, че много тежко е понесла този период.

# 51
Сестра ми е точно 20 години по голяма от мен. Била е бременна с племенника ми, когато и майка ни е била бременна, а племенника ми е с 3 месеца по голям от мен. Аз съм от втори брак на майка ми, дълго пробвали с баща ми да имат дете.

# 52
  • София
Независимо колко красиво е едно име, понякога започвам да не разбирам защо половината фамилия трябва да е кръстена на него. Ще кажеш, че е някаква тежка династия - Ивайло-старши, Ивайло-младши, Ивайло I, Ивайло II... Както и да е.
Ако авторът е решил, че темата е много оригинална пързалка, да знае, че такива случаи май не са никак редки. Днес, докато си говорих с майка ми, изскочи още един такъв случай - майка и дъщеря бременни едновременно.
Всъщност, такъв цирк имаше дори и в "Бащата на булката 2" - комедия-класика.

# 53
Имаше някакъв лаф за майка, на която всички деца (повечко) били кръстено с едно име. Така ѝ било по-лесно - викне едно име и пък всички реагират. Когато искала да се обърне конкретно към едно дете, обръщала се по фамилия.

На мен самата история майка и дъщеря да са бременни едновременно не ми е странна. Може да не е често срещана, но чак необичайна - не е.

# 54
Необичайно е спорът за името, сякаш е жизнено важно.

# 55
Странно е и още как.
Случва се, но това, че се случва показва, че има хора, които живеят така.
Не означава обаче, че не е странно.

# 56
Да, Стефка беше бременна и от втория си съпруг. Беше обявила, че ще кръстят бебето отново Николай, но го е изгубила в петия месец, докато в горещ летен ден е поливала сама градината си. В едно интервю тя казва, че много тежко е понесла този период.
Честно казано бях пропуснала, че е загубила втората си бременност, не следя много много звездите на. Запомнила съм само, че и второто дете щяло да е Николай. В интернет обаче ми излезе друга история - че тези втората бременност при катастрофа. Съжалявам за случилото се.

# 57
  • София
Познавам поне няколко семейства,в които майката е родила малко преди или малко след дъщеря си. Нищо странно не виждам.
Моят най-малък син е по-голям от първата ми внучка с 15 месеца и е горд вуйчо (вкъщи се майтапим с това).
Относно близките имена съм писала често за съпруга ми и брат му, които са Николай и Никола и са кръстени на двамата си дядовци, които също са Николай и Никола.

Аз обаче бих отстъпила за името пред дъщеря ми и щях да избера друго име за "вуйчото".

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 21:58 от Fever Ray

# 58
Наши познати, брат и сестра, имат деца-братовчеди, Виктор и Виктория. Няма нищо общо с бащи, свекъри и какво ли не. И какво толкова?
Но ето вариант за различно име: Калоян. Също е български цар от Втората българска държава, старо и традиционно име.
Но да не вземете сега и двамата да ги кръстите Калоян... Wink

# 59
Taka като викнете "Ивоооо" и двете ще идват. Пести се време! По-добра безопасност за двете деца, възпитанието ще е колективно ...

Общи условия

Активация на акаунт