Как да постъпим с името на детето и внука?

• 6 146
  • 105
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Независимо колко красиво е едно име, понякога започвам да не разбирам защо половината фамилия трябва да е кръстена на него. Ще кажеш, че е някаква тежка династия - Ивайло-старши, Ивайло-младши, Ивайло I, Ивайло II... Както и да е.
Опитват се да го постигнат хората!

# 61
  • София
Аке не сте бременни от един и същи мъж, няма смисъл да отговарям.

# 62
  • Най-красивата страна
Която роди първа-кръщава детето Ивайло.
Другата избира друго име.
Така постъпиха две мои братовчедки-сестри ,които забременяха по едно и също време.И двете чакаха момиченца и двете бяха харесали името на майка си -Соня.
Сега едното дете е Соня.
Другото се роди 6 дни по-късно и се казва София.

# 63
Ми ако имат близък термин 😁 другата ще трябва бързо да реагира, ако не си е измислила втори вариант.

# 64
Ако ще кръщавате Ивайло,на Иван...винаги съм го намирала за неподходящо...даже,на Ивановден да  черпят,за мен тези имена просто имат две съвпадащи букви..
Предлагам Иван и Йоан,даже Калоян

# 65
Аз бих отстъпила името на дъщеря си. Бих избрала друго.

# 66
Харесаха ми предложенията Йоан и Ивелин. Не знам какво е това напъване и двамата да са Ивайло!

# 67
Аз и дъщеря ми сме бременни и двете спорим за името. И двете искаме да е Ивайло,но сина ще му е чичо и ще е страно да са адаши. Как да постъпя, да бъда мъдра или да й кажа да не спори с по-малкия си брат?
Ти кръсти Ивайло, а тя да кръсти Иванин на тебе. Кажи и че искаш да ти кръсти внук, все пак си му баба. С един термин ли сте?

# 68
Тая не е цяла! ( т.е. пързалка). Ако е цяла, то майката и дъщерята май са от един град , в който майките са още деца и това е начин за препитание.

# 69
Имам колежка от друг отдел,  която роди заедно с дъщеря си. Случват се такива неща.

За мен може и двете деца да са с името Ивайло. Още повече, ако семействата живеят отделно, може и в различни населени места да са. Но имена с "И" има много, не мога да разбера защо се тръшкат за Ивайло точно.

И две сестри познавам, които търсиха име с Г за момиче. И двете искаха Габриела. Накрая двете братовчедки са Галена и Габриела.

Иначе в рода на баща ми са 6 първи братовчеди с едно и също име

# 70
Тази жена никак не си я представям като баба  на внучето си.

# 71
  • София
Е, стига. Случаят е странен, темата може би е пързалка, но особено в наши дни никак не е чак толкова невероятно.
Жена на около 45-50 спокойно може да има дъщеря на около 25 и двете да са във фертилна възраст. Познавам две жени, които чрез инвитро забременяха на 55 и 57, дъщерите им бяха вече около и малко над 30. Никое от изброените лица не е от малцинствата.

# 72
Малцинствените произход не означава сам по себе си влошено психично здраве.

# 73
  • София
Кое точно ви звучи странно или малцинствено, освен желанието за едно и също име.

# 74
Какъв е проблемът децата да са с едно и също име? Едва ли не традиция стана у нас дете да се кръщава на баща си, което би създало още повече затруднения, защото са в едно семейство. А в случая двете деца може и с месеци да не се виждат. Да не говорим, че има жени, които кръщават на брат си.

В нашето семейство няма еднакви имена, но имахме една смешна случка преди време. Подготвяме новата къща за събитие, но сме "на ръба" с времето. В деня на събитието майстор все още лепи плочки на терасата, най - близки приятели дойдоха да помогнат, но едните с внуче то, както и дойде жената която по принцип ми помага в домакинството. Майсторът, две приятелки и внучката на едната се казваха по един и същ нсчин. И като викнеш"Алекс, ще дойдеш ли да вземеш... да ми донесеш..." (не е Алекс името но е също еднакво в мъжки и женски вариант) се обаждат 4 човека. На този фон беше абсолютно безпроблемно, че аз и помощница та също сме с еднакви имена.
Така че и без родство стават смехории.

Общи условия

Активация на акаунт