🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXIV 🎬

• 36 726
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Очаквах по-силен дебют на ''Капитан Америка'' в България и в САЩ/Канада.
Няма да е провал, но просто се очакваше повече като прогнози...

''Бриджит Джоунс'' навремето ми беше супер оборотен във видеотеките, имах клиентки, които през ден го наемаха, лудница. А сега само 100 бона, извинявам се, но не е сериозно.
НО има си обяснение. Сегашното джен зи поколение хал хабер си няма от такива филми и сигурно гледат на героите като извънземни. А пък по-старото поколение по-рядко ходи на кино.
Има и друго, твърде много години минаха. Самата Бриджит Джоунс е вече на 55 г. и някак си е нелепо и неудобно, поне според мен. Ненужно продължение, НО знаем, че от доста години насам Холивуд (и не само те) нямат кой знае колко идеи и разчитат само на продължения или римейкове.

Едно е ясно, нито К-н Америка, нито Бриджит ще минат 1 млн. А много добре си спомняте колко много филми минаха тази граница през 2024 г. Даже прогнозирам, че Бриджит няма да доближи 500-те хилки.

''Белязани мъже'' с очакван приход от около 30, 40 хилки. Нямам информация за колко е взет, но такива филми не са скъпи. Просто няма известни актьори. Няма реклами. Логичен 'опънинг' Но пък филмът е точно за 'джен зи' поколението. Като за тях е направен.

Много разочароващ откриващ уикенд за ''До последен дъх'' Яд ме е, защото мисля, че филмът ще е добър, но тепърва ще го гледам.

В американския боксофис (този път премиерните филми са болднати, а не са в жълто) както вече писах, очаквах по-голям откриващ уикенд за Сам Уилсън и компания. Това е знаков и много обичан супергерой (ама май се отнасяше за Стив Роджърс хех) в САЩ, но да, Антъни Маки (колкото и да ми е симпатичен и да се старае) не е Крис Евънс.
Бюджеът на филма е 180 млн. Т.е. над 200 с рекламите. Ясно е, че ще е на печалба, но не голяма. До момента общия световен приход на филма е от 192.4 млн.

Кошмарен опънинг на Падингтън в Перу. Бюджетът на филма е 90 млн. Но спокойно, филмът отдавна си изби парите след успешния европейски поход с приход от 115 млн. (45 млн. във Великобритания)

Дяволо, точно твоята статистика чаках да видя как се представя "Капитан Америка". На мен ми е по-любопитно обаче дали Thunderbolts* няма да го задмине като излезе през май месец...

# 661
Днешната филмова препоръка:

"Тенекиената купа" (1996)
"Tin cup" (1996)

За какво се разказва?
За бивш професионален голфър с огромен талант и още по-голямо его, който получава втори шанс да докаже себе си – и да спечели жената, която обича

Кой играе?
Кевин Костнър, Рене Русо

Защо да го гледаш?
Защото е перфектната комбинация от спорт, романтика и хумор, с Кевин Костнър в една от най-симпатичните си роли. (и заради незабравимия финал, майсторски поднесен от Рон Шелтън, когото познаваме като режисьора на "Белите не могат да скачат")

Филмът е достъпен в Amazon prime.

Последвай ни за ежедневни филмови препоръки!
#ОнзиФилм

# 662
  • София
Изгледах два български филма.
Чалга от 2023 г. и Сватба от 2024 г., който все още се дава в избрани кина.
Препоръчвам и двата, но не гарантирам, че ще ви харесат.
Ревюта тук:
https://bg-mam.ma/p/1689042/49333362

И двата филма ми харесаха. Засягат сериозни теми, но в различни епохи... 🙂

Гледах на кино и ''Белязани''
Защо си го причиниха се пита в задачата. 😀😉

Белязани мъже: Рул плюс Шоу (Marked Men) (2025)
https://www.imdb.com/title/tt26452781/

Филмът излезе точно за Свети Валентин и според мен това е единствената причина да бъде разпространяван на кино и то от компания като Форум Филм.

Адаптация по някаква ХХХ поредица на New York Times, ''Marked Men'' от някоя си Джей Крауновър.

Гледах го на кино, излъган от една добра приятелка, която ми го препоръча. Амаа като си я знам каква романтичка е, трябваше да си послушам вътрешния инстинкт, който ми крещеше да не гледам тази 'джен зи' пропаганда.

Това е класически романтичен филм, който обаче поне според мен би се харесал само на почерпени тийнове. Евентуално би се харесал и на по-възрастни дами, заради една носталгия към едни подобни филми от 70-те и 80-те години, пък и главния герой е доста добре изглеждащ (Чейс Стоукс), а негов брат във филма е викинга, Александър Лудвиг, който обаче играе 'гей'

Нелеп сценарий с толкова много дупки в него, че няма смисъл да описвам.
Потресаващо слаба режисура, която сляпо следва всички клишета в киното, но по един лош начин.
Каста също е много зле с някои редки изключения.

Има много татуси и секс, купони и секс, гуляи и секс, малко екшън и драма и пак секс.
И даже с цялата си наглост ми четат морал и ми дават наклон в живота.

Не препоръчвам!
-
4

# 663
  • Бургас
Не мога да изтрия, затова скривам мнението и го ,,местя,, където му е мястото ...
Скрит текст:
Снощи започнахме семейното гледане на „The Crow Girl“ – криминална драма в 6 епизода по поредица книги на Ерик Аксел Сунд ( общ псевдоним на двамата шведски съавтори ).
Сериалът е британски и е съвсем нов – пуснат е на 16.01.2025 г.
Определено се усеща особената скандинавска атмосфера , макар действието да е пренесено в Бристол...
Още с първите кадри ни „показват“ мястото и извършителя, но естествено така, че да не можем да го разпознаем сред действащите персонажи.
След два изгледани епизода мога да кажа, че е интересен и със сигурност ме заинтригува да разгадая събитията...
Интересно е преплитането на двете нива в разказа. От една страна сюжетът е потопен в ежедневните проблеми и бита на героите – реалистична и многостранна картина на съвремието. От друга – сме потопени в усещането за зловещост и неизбежна обреченост – абе совите не са това, което са...
Тази паралелна противопоставеност ( ако може да има такова определение ) е постигната чрез главните действащи лица -главен инспектор детектив  Жанет Килбърн и психотерапевтката София Крейвън ( чиято фамилия, според мен е неслучайна ...). Двете жени за сега си сътрудничат, но ми се струва че не всичко е „на масата“ между тях...
Докато детектив  Килбърн е доста прозаичноприземена поради темперамента и семейните си проблеми, то психотерапевтката Крейвън, според мен, е тъмна вода. Има нещо дълбоко покрито и потиснато в нея. Мистериозна и потайна е, и очаквам Всякакви изненади от нея.
Харесва ми актьорската игра, особено на заподозрения за момента – винаги съм се възхищавала на способността на актьорите да изиграят пълнокръвни мръсници...
Единствено познат ми е Дъгрей Скот и въпреки засега периферното му присъствие, му се наслаждавам...
Харесва ми как в британските сериали показват реалистичната картина – това че за обществената сигурност и против престъпността се борят едни напълно редови и обикновени хора. Уязвими, несъвършени и понякога неспособни да се справят дори с личните си проблеми и демони...
Препоръчвам.

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 09:42 от lady Koup

# 664
Lady Koup, това май е за другата тема?

# 665
  • Бургас
Lady Koup, това май е за другата тема?

Права си! Innocent

# 666
  • В Космоса
Гледахме "Спътници". Не беше лош. На мен щеше още повече да ми хареса, ако не бях гледала трейлъра. Дъщеря ми пък очакваше повече хорър елементи, но като цяло останахме доволни.

# 667
В Ютуб много хвалят Nezha 2, бил събрал над милиард долара, което не е обичайно за анимация. Чудя се дали да го погледна, но тогава сигурно ще трябва да гледам и първия, а май не ми се занимава...
И ако първият е от 2019, а вторият е излязъл сега, как така е предназначен за деца - та те са пораснали... За третия (какъвто щяло да има), ще са прехвърлили пълнолетие...

# 668
  • София
Изгледах на кино Капитан Америка: Нов свят
https://www.imdb.com/title/tt14513804/

Става за едно гледане, но не отивайте с големи очаквания... 😊

Подробно ревю в Марвел темата:
https://bg-mam.ma/p/1463998/49335749

Wallace & Gromit: Vengeance Most Fowl (2024)
https://www.imdb.com/title/tt17163970/

Анимация.
С номинация за оскар за най-добра анимация за 2024 г.

Уолъс и Громит е по-специфична история, който ги е гледал е запознат. По-нестандартна анимация на границата за деца и възрастни. Отделно, че е и 'стоп мошън' анимация.
Типичния британски хумор е налице. Има доста обрати и забавни моменти.

Хареса ми и препоръчвам. 🙂
-
7

Better Man: Роби Уилямс (Better Man) (2024)
https://www.imdb.com/title/tt14260836/

С номинация за оскар за най-добри визуални ефекти за 2024 г.

Не успях да го гледам на голям екран (то успя ли някой? за съжаление един от най-големите провали за годината), но днес се поправих на по-малкия екран на компа. 😉

Биографичен музикален филм, номер 3456. Край нямат...
Бях много скептично настроен заради боксофиса и тази маймуна, която е самият Роби Уилямс.
Но на фона на бурния живот, който Роби е имал и големите проблеми най-вече с дрогата и алкохола (не е спестено и във филма) е доста иновативен ход, който работи в полза на историята. Допадна ми.

Сценария е много добър и показва всичко по реда на нещата, точно както трябва, когато се налага и в точните дози. Това е онази тънка магия, която прави разликата между филмите.
Добра режисура също така, която пасва със сценария и по добър начин ни води през цялата история на Роби.

Хареса ми и препоръчвам.
-
7.0 / 7.5

# 669

"Живея за момента" (2013)
"The spectacular now" (2013)

За какво се разказва?
Разказва се за Сътър – чаровен гимназист, който живее без планове за бъдещето, докато не среща Ейми  и не се изправя пред въпроса дали може да бъде повече от човека, за когото се е смятал досега.

Кой играе?
Майлс Телър и Шайлийн Удли

Защо да го гледаш?
Защото е искрен и емоционално въздействащ филм, който избягва клишетата на тийнейджърските романи, за да разкаже истинска, сурова и красива история за любовта, израстването и трудностите да повярваш в себе си.

#ОнзиФилм

# 670
  • Варна
 +1 за  Better Man: Роби Уилямс (Better Man) (2024)
Много ми хареса!

# 671

"Кинси" (2004)
"Kinsey" (2004)

За какво се разказва?
За Алфред Кинси – ученият, който разтърсва Америка с първото научно изследване на човешката сексуалност, разбивайки обществени табута и поставяйки под въпрос всичко, което хората смятат за нормално.

Кой играе?
Лиъм Нийсън, Лора Лини, Питър Сарсгаард, Джон Литгоу

Защо да го гледаш?
Kinsey е завладяващ и смел биографичен филм, който не само разкрива историята на един пионер, но и задава въпроси, които все още резонират днес – с впечатляващо изпълнение на Лиъм Нийсън и нюансиран поглед върху науката, морала и човешката природа.

#ОнзиФилм

# 672
  • София
Пусната е новата анкета! 😊
Време е и за последното питане за отделните жанрове. За десерт оставих да определим топ 3 от т.нар. епоси и с тази част закриваме полуфиналната фаза.

Ето кои трилъри се класираха за финалната анкета:
1. Мълчанието на агнетата 34 гласа

2. Шесто чувство 27
3. Не казвай сбогом 14

Скрит текст:

# 673
  • Дивата природа
най-епичните филми от $@W, са за €~па:

# 674
  • Berlin
Какво?

Общи условия