Здравословно хранене на деца от 3 до 7 годишна възраст

• 125 292
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 105
# 106
  • Варна
Според мен няма семейство, което да готви специално за децата, т.е. здравословното хранене трябва да е семейна политика.
Друг е въпросът,че докато ние си мислим , че се храним здравословно, поглъщаме един куп нитрати от плодове и зеленчуци, хормони и не знам какви антибиотици от месото и млякото.... Да не говорим за стабилизатори, оцветители и пр. подобрители....Изобщо трудно , да не кажа НЕВЪЗМОЖНО, се постига НАИСТИНА здравословно хранене!
По тази причина Био Продуктите са все по-полулярни на вън. В родната ни държава може би спасението е селото със стопански двор:) С натуралното стопанство. Wink
Но за тези,които нямаме село.... newsm78

# 107
# 108
# 109
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Има ли в България пълномаслени пресни млека ? Колко процента масленост е пълномасленото мляко ? До колкото помня започва от 3,5 %, а у нас такова няма, така че няма начин да даваме на децата си пълномаслено прясно мляко ... или се лъжа  newsm78

Иначе масло и месо ...вероятно от там си донабавя мазнините ...

# 110
Ще ви подхвърля една идея ... Макарони ... ако детето не иска елда, сварете му макарончета от елда, оризови, царевични.... вече има цветни макарончета оцветени с домат, коприва и още нещо естествено ... те могат да се нанизват и на гривнички и герданчета.
 Това е добър вариант за закуска .... във варените макарони с масло и кафява захар има въглехидрати, мазнини, витамини от група В и разни минерали ... в кафявата захар също има минерали разни ... ако се сервира и със сок от моркови става една супер закуска  Peace

# 111
Има ли в България пълномаслени пресни млека ? Колко процента масленост е пълномасленото мляко ? До колкото помня започва от 3,5 %, а у нас такова няма, така че няма начин да даваме на децата си пълномаслено прясно мляко ... или се лъжа  newsm78
"България е договорила гратисен период за въвеждането на някои разпоредби. До 30 април 2009 г. млякото за пиене с масленост 3 процента ще може да се етикетира като пълномаслено, ... В страните от ЕС като пълномаслено се приема мляко с масленост не по-малка от 3,5 на сто... "
http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=274182

# 112
Но това не прави млеката , които даваме на децата си пълномаслени, защото всички препоръки за даване на такова мляко идват от западни източници, от там,  където пият млякото с по- висока масленост ... ... Роса имат мляко с масленост 3,4 ... При UHT млеката мисля, че също имаше с по- висока от 3 % масленост, но аз такива не давам

# 113
  • Пловдив
Момичета, аз получих писмо от Бон Апети за новата Здравна поредица "Храненето на детето" - 8 книги, 21 лева, мисля да си ги купя, че вече ми писна да мисля какво да сготвя  newsm78

# 114
  • Вече в моята си приказка...
Момичета, аз получих писмо от Бон Апети за новата Здравна поредица "Храненето на детето" - 8 книги, 21 лева, мисля да си ги купя, че вече ми писна да мисля какво да сготвя  newsm78

Аха, и на мен предложението им ми допадна. И аз май ще си купя!

# 115
  • Linz
Тази сутрин в детска градина ми дадоха да попълня анкета за здравословото хранене на деца от 3 до 7 г... Има проект за някаква програма за повишаването на консумацията на плодове и зеленчуци в детските градини Grinning

# 116
  • София
И аз получих същата анкета лично от доц. Байкова.
Рени, децата ни да не са в една и съща детска градина? Вече откривам доста съвпадения из темите  newsm78

# 117
  • Linz
Ние сме в Дианабад- ОДЗ Радост. И при нас беше доцент, но не Байкова.

# 118
  • София
На едно и също място ходят децата ни. Габа е в ІІІ група, Слънчо. На входа днес ни посреща една дама, към която учителките се обръщаха с "доцент Байкова", не че аз я познавам.
Като запиша всички храни, които Габриела изяжда в дните с тренировки, свят ще им се завие (а тя е на тренировка днес и през следващите два дни) Rolling Eyes

# 119
  • Linz
На едно и също място ходят децата ни. Габа е в ІІІ група, Слънчо. На входа днес ни посреща една дама, към която учителките се обръщаха с "доцент Байкова", не че аз я познавам.
Като запиша всички храни, които Габриела изяжда в дните с тренировки, свят ще им се завие (а тя е на тренировка днес и през следващите два дни) Rolling Eyes
Моите са в първа и четвърта група.
Аз я знам доц. Байкова, но при нас не беше тя.
Аз попълних анкетата и си позволих някои коментари (за липсата на връзка между консумацията на месо и анемията, за маргарина, за сладкишите и навсякъде наблягах на пресните плодове и зеленчуци).

Общи условия

Активация на акаунт