Здравословно хранене на деца от 3 до 7 годишна възраст

• 126 665
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Grace m, но така не му ли се унищожават някои от ценните съставки при термичната обработка?

# 616
  • София
http://www.book.store.bg/c/p-p/m-345/id-22869/istinata-za-vredni … -anna-gipius.html Истината за вредните стокиКУПИХ ТАЗИ КНИГА И ЩЕ ТРЯБВА ДОСТА КУРАЖ, ЗА ДА Я ЗАПОЧНА
ПРЕПОРЪЧВАМ ВИ Я - много е неприятна.... бедна ми е фантазията! Всичко събрано накуп...

Не помня тук ли писахме за НАЙ-КАЧЕСТВЕНОТО МАСЛО И МЛЕЧНИ, открити на нашия пазар. Тогава се оплаках, че вече само Президент ще купуваме.
Сега пък мога да се похваля, че продукцията на мандрата в родопското с.Забърдо може да се намери в София и Пловдив.
НЕ ИЗПОЛЗВАТ КОНДЕНЗИРАНО ВНОСНО МЛЯКО, КОНСЕРВАНТИ  и др. Консервантът е сол, останалото е мляко. Хигиената лично я видях. Твърдят, че продукцията има състав и зрее по БДС. [/color] Искам го това БДС! ...

В София има малък асортимент, но ние ще се си поръчваме регулярно. Борсата е на СТочна гара, тел.936 68 89.

В Пловдив има в складовете на Брезовско Шосе 170, фирмата е Скорпион 21, тел.032 963686. Има всичко. Да ви е вкусно!

Имам голяма облага от тази "реклама". Ще консумирам разваляща се, неподобрена, неоцветена и т.н. храна.

# 617
Биляна, а пише ли нещо за оловото?

# 618
  • София
Пише разбира се. Зачетох само 2 мин. и точно на това попаднах - едно нищо и никакво пръстенче, ако не е от злато, сребро или платина е възможно (сигурно) да е силно токсично за дете. В 250 пъти над нормата олово!
А 1/3 от джунджурийките , изследвани в Калифорния са опасно токсични.
За БГ не ми се мисли.

Последна редакция: чт, 14 авг 2008, 00:34 от ОП

# 619
мдааа, и аз току-що я свърших тая книжка. Общо взето, леко притеснителна, но аз вече съм свикнала Simple Smile
Мен лично най-много ме впечатли частта за пластмасовите неща (набързо реших да спра да сервирам салата в удобната лека купа и да ползвам пластмасови чашки и вилички, да разчистя детската стая от боклуци), това с оловото в евтините дрънкулки - каквито имаме безкрайно много от стрелбища и рекет, подробностите, свързани с обзавеждането и обличането... а, да - и обяснението защо и как действат джиесемите на децата ще ми е полезно. Обаче ми стана интересно, че за тефлоновите съдове не казват нищо лошо newsm78 а това си е нагрята пластмаса, би трябвало да отдава гадости.
Написаното звучи леко параноично - ако се опитаме да живеем точно по книжката, много ще се озорим. Но е добро информативно четиво, кара те да се замислиш за промяна.

Eто нещо за храните и главоболието.

Последна редакция: чт, 14 авг 2008, 09:22 от Сребърен облак

# 620
Облаче, а знаеш ли, че и в повечето порцеланови съдове и особено керамиката има олово и кадмий, които преминават в храната? Пък особено цветните и особено китайските.

# 621
Според мен има разлика дали е порцелан или друг вид керамика.
За боите съм напълно съгласна.  Peace

# 622
Точица, това е рецептата. Не съм я пробвала и не знам какво се получава.
Grace  Hug  bouquet

# 623
  • София
Намерих  обикновени, малки, добруджански дини. На купчина, близо до София...
Производителите твърдят, че са се отгледали сами и били малки, щото било сушаво. На въпроса -е, не ги ли наторявахте? отговориха- ами не, каквото Бог дал, това е...

Вкусни са,  сладки  и без жилеста целулоза. Бебето ми се скъса да яде. Мен не ме заболя корема, както от големите дини.

Който иска, ще дам координатите на купчината на ЛС (за да останат и за мен...).

Някой ще даде ли информация за подобни находки? (темите за био продукти неизменно замират...)

# 624
Помолиха ме да ви предупредя за опасност в кроасаните/ Едва ли някой тук дава на децата си, но все пак.../
Съдържат алкохол! Close

Май става дума за тези с крем Брюле.
А  имам спомен , че имаше някакви с крем с шампанско... newsm78

# 625
  • София
В кроасаните алкохол Shocked...какво ли още ще видя/чуя?!Аз давам понякога  от тези с мармалад,макар и рядко.Но  с кремовете и шоколада в тези жеги ме е страх.
Искам  да попитам за дъвките.Децата ми -на 7 и 4г преди месец неизбежно опитаха за първи път от тази сладост,просто не знаете с какво се боря вечер като излизаме пред нас да играят-то не са бонбони,снаксове и подобни.За радост децата ми не проявяват особен интерес.Давам им солети ,ако пожелаят.Обаче дъвки взеха да си искат.Особенно малката.Установих,че в тях има аспартам,досега не се бях интересувала.Има ли такива без аспартам?В аптеката ми предложиха някаква медицински,но бяха много скъпи..а и не знам какви са всъщност.Идеи някакви?

# 626
На орбит всички са с аспартам, и детските също  Crazy
Хуба буба са без подсладители, със захар са... Thinking

# 627
  • София
 Зи ,благодаря,значи ще пробваме хуба буба.Това да не са онези дългите дъвки на нещо като макаричка навити?

# 628
Май има и такава разфасовка, но има и в пакетчета по 5 бр. ПО-рядко се намират в единична опаковка. Най-добрите за балончета  smile3502 Кльоп... Mr. Green

# 629
До къде доживяхме - по-добре захар, отколкото друга отровна гадост!
Точице, алкохолът в кроасаните е най-малкият им проблем. Да не дойде време - по-добре алкохол, отколкото.... Simple Smile А Менделеев ако можеше да си види таблицата, побрана в една кифла, сигурно щеше да се преквалифицира в готвач.

Общи условия

Активация на акаунт