Здравословно хранене на деца от 3 до 7 годишна възраст

• 125 293
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 75
Но фактът, че маслото не замръзва в хладилника и се маже веднага на филия е достатъчен.
Купувам само масло на килограм - то поне си замръзва в хладилника и има вкус на масло. Не ми е и хрумвало да дам друго на хлапето.

# 76
Но фактът, че маслото не замръзва в хладилника и се маже веднага на филия е достатъчен.
Купувам само масло на килограм - то поне си замръзва в хладилника и има вкус на масло. Не ми е и хрумвало да дам друго на хлапето.

Маслото на килограм не е ли само за готвене? Поне така казват в нашия магазин. Тоест не е за директна консумация.

# 77
Случайно се зачетох на една опаковка от масло-80%масло и 20%маргарин #Crazyегати,всичко е вредно вече ooooh!

# 78
Случайно се зачетох на една опаковка от масло-80%масло и 20%маргарин #Crazyегати,всичко е вредно вече ooooh!
Да,и аз попаднах на такова масло последния път когато пазарих в "Билла".

# 79
  • Пловдив
Много хубава тема, жалко че чак сега я открих. Педиатрите все ми казваха да давам нискомаслено кисело и прясно мляко и до сега го спазвам. Слагам обаче и масло като готвя, пак по препоръка на педиатрите.  Малко противоречиво ми изглежда и отдавна се чудех къде да се консултирам.  newsm78 Казаха, че на малките бебета и деца им трябва холестерол, за разлика от възрастните.

# 80
Моят е на 7,но е толкова злояд и слаб,като го гледам и направо се поболявам!Не мога да го накарам 1-2 филии за цял ден да изяде,камо ли здравословно да го храня!Опитвала съм с витамини и разни добавки да го разяждам,но уви....какво да правя???

# 81
  • Пловдив
Съчувствам ти  Sad Моята Руми по принцип си хапва добре (на баща си се е метнала  Mr. Green), обаче има дни, в които всичко ми отказва. Тогава се виждам в чудо, в крайна сметка яде само хляб с кисело мляко, само сух хляб или някаква кифла със сирене, малко шунка, кашкавалче, сиренце и режа и така...сухоежбина.  Laughing Пак е по-добре, отколкото да се инатя да ми яде манджата и да си стои гладна.

# 82
  • До хладилника, който обичам
Моят е на 7,но е толкова злояд и слаб,като го гледам и направо се поболявам!Не мога да го накарам 1-2 филии за цял ден да изяде,камо ли здравословно да го храня!Опитвала съм с витамини и разни добавки да го разяждам,но уви....какво да правя???
Ако му предложиш разнообразно меню с пресни съставки, какво избира? Имам предвид за по-дълъг срок, да речем, 10-14 дена така да експериментираш, да разбереш, кое му се нрави и как. Ако му подредиш храната естетично и с украси?

# 83
Трябва да взема да опитам,аз нямам много усет,за тия неща,в смисъл не ми идва от вътре да фантазирам например с храната....но ето твоят съвет Бу ми харесва,ще опитам,нещо като игра с него ,мен и храната!Благодаря ти!

# 84
Доста борби падат за здравословното хранене,но го практикуваме на 100%само когато са болни.

# 85
  • Linz
Преди малко ми доставиха книгата "Здравословна кухня за деца- 52 брилятни идеи как да премахнем вредните храни". Някой има ли я?

# 86
  • София
Рени,ще се радвам като я прочетеш да споделиш с нас-какво ти е направило впечатление и подобни неща.ако отзивите са добри ще си я купя. Grinning

# 87
Супер тема!  Peace Peace Peace
Ще пиша и повеч, но първото което ще споделя - не пържа почти нищо в къщи /много, ама наистина много рядко - картофи и тиквички/. Всичко друго се пече и задушава. Дори кюфтета и кебапчета пека във фурната или на скара. Зеленчуците са основна гарнитура - лятото сурови във вид на салата, зимата задушени. Децата вече свикнаха с промяната / породена от моя диета, която премина в начин на хранене - писала съм в друг форум/.
Плодове има всеки ден задължително.
Но не мога още да се преборя с тъпченето със вафли и шоколад Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms, от друга страна те сега растат и смятам че това не им пречи все още.

# 88
  • София
  Освен тази книга бихте ли препоръчали и други, защото много ми се иска и аз да се погрижа за храненето в нашето семеиство, а така или иначе не съм готвачка, поне да се науча на здравословни рецепти  Wink

# 89
  • До хладилника, който обичам
'Хранене на детето от раждането до 3 - годишна възраст' от Хеда Уелфорд е една много добра книга. Вътре има и много рецепти за здравословна кухня, които със сигурност могат и след 3 години да се прилагат. Цена 6 лв.
http://87.120.102.52/46418z.jpg

Може да се поръча он лайн, например от тук: http://knigi.biz/?act=products&do=detailed&id=46418& … D=43e69cff262b33e

Общи условия

Активация на акаунт