Здравословно хранене на деца от 3 до 7 годишна възраст

• 126 669
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 555
Ана , с вафлите имах в предвид, чЕ не може нищо да ен яде, zаради хорските теории ... научил се чукча да пише и пишеее , мислииии .
А zа отвращението от чашата мляко , не е било от млякото , а от налагането. Ак оналагаме на нашите деца връzка моркови и чаша вода може би и те ще имат лоши спомени от нас  newsm78 пък може и да им се иска мнго да иzпият малко мляко , но да не им даваме  newsm78

# 556
Айла, за кърмата не го разбирай буквално. Това с ензимите съвсем не значи, че след 3 години не е ОК да се кърми.
Лелей, имам чувството, че стъпвате покрай върлите кърмачки на пръсти, че да не се обидим? Joy Joy Joy няма нужда  Grinning
Ще взема да пробвам малката с биволско... особено, ако намеря сирене от биволско мляко. Някой има ли инфо къде има?

# 557
Айла, за кърмата не го разбирай буквално. Това с ензимите съвсем не значи, че след 3 години не е ОК да се кърми.

Лелей, имам чувството, че стъпвате покрай върлите кърмачки на пръсти, че да не се обидим? Joy Joy Joy няма нужда  Grinning

Споко, и аз съм от тях Simple Smile

# 558
Споко, и аз съм от тях Simple Smile
Ми то някак логично Simple Smile замислиш ли се по някой от двата въпроса, няма спиране Simple Smile или покрай кърменето попрочиташ за храненето, или знанията за здравословното хранене те стимулират да кърмиш дълго...
Извинявай, че не те разпознах, напоследък рядко стъпвам в кърмаческия

# 559
ето малко повече информация за сладките неща. Това, че покрай захарта се извлича калция, го знаех отдавна, ама сега направо ми стана виновно...

# 560
ето малко повече информация за сладките неща. Това, че покрай захарта се извлича калция, го знаех отдавна, ама сега направо ми стана виновно...

Облаче, благодаря.  bouquet

Ще ми свърши работа за родата. Така де, нека и на други да им стане "виновно". Laughing

# 561
zахарта не се ли получава от сироп на zахарна тръстика или от кленов сироп също може ... нещо като сиропа , който събират пчеличките ... пак от цветя . С 2 думи май някой пак написал статия ... За мен въпрос а ерафинирана ли е zахарта и естествен ли е проиzхода и.

# 562

Еми да де, те са си го написали, че се получава или от тръстика, или от захарно цвекло. Кленовият сироп си е кленов сироп. Фактът е, че се "получава", т.е. извлича, а при всяко извличане се прилагат високотермични процеси, използват се химикали, избелващи вещества и т.н - много добре си е обяснено. Естествено, че е рафинирана.

# 563

Еми да де, те са си го написали, че се получава или от тръстика, или от захарно цвекло. Кленовият сироп си е кленов сироп. Фактът е, че се "получава", т.е. извлича, а при всяко извличане се прилагат високотермични процеси, използват се химикали, избелващи вещества и т.н - много добре си е обяснено. Етествено, че е рафинирана. Какъв точно е въпросът ти не разбрах.

аz имам кленов сироп , "иzвлечен" т.е събран от дървото и сипан в бутилка ... нещо като меда събран от кошера и сипан в буркан ... много добре върви кленовия сироп на палачинките ми. Не виждам zащо да не е "истинка храна" ?

# 564
Ама това с кленовия сироп е съвсем различно от рафинирането на захарта. 

Рафинирането се извършва, като от естествена храна с високо съдържание на захар, се отстранят всички други съставки, докато не остане само захарта.
...........

Чрез нагряване, механични и химически процеси се отстраняват всички витамини, минерали, белтъчини, мазнини, ензими - по-точно, всяко хранително вещество.
............

На различните етапи от производствения процес на рафиниране като пречистващи агенти се използват вещества като серен диоксид, варно мляко, въглероден двуокис, дървени въглища (от изгорени животински кости) и калциев карбонат. След кондензацията на кристалите ги избелват, обикновено с костено брашно.
.............з

По време на процесите за рафиниране се унищожават 64 хранителни вещества и елементи. От захарта изчезват напълно калият, магнезият, калцият, желязото, манганът, фосфатите и сулфатите. Разпадат се витамините А, В и С. Няма ги аминокиселините, жизнено необходимите ензими, ненаситените мазнини и растителните влакна.  

# 565
виж , страшно си права, просто в статията драzни категориzирането на някои определени храни като истинки и всички останаи като отрови, като предложения набор е толквоа осакатен ... просто не е истина. ТА таквиа статии могат да служат като пример, но не и като алманах.

# 566
Жабче, ама че го каза... алманах  Laughing никъде не можеш да намериш ВСИЧКО за храненето - систематизирано, еднозначно, и най-вече правилно от всички гледни точки. Лично за мен приноса на тази статия е в доброто обяснение на процеса на рафинирането. Както и споменаването за извличането на калций.
А ако те дразни категоризирането на храните, по-добре е да стоиш далеч от йогата например. Според нея има само 3 типа храни, и от тях само една категория е "чиста". Цитирам (от случайно намерен в гугъл сайт): "тази храна е прясна, пълноценна, естествена, претърпяла малка преработка. Помага човек да бъде спокоен и в същото време изпълнен с енергия. Тази храна поддържа хармония в тялото и ума. Такива храни са: пресни плодове, прясно мляко, пълнозърнести храни, ядки, задушени зеленчуци, комбинация от ориз със зеленчуци или с бобови храни." При тях няма тънмън...

# 567
което не оzначава , Еч сички ще ставаме йоги или че йогите са много zдравословно нахранени. Това пък може да се твърди по определени критерии, като критериите никъде не са стандартиzирани официално, а всяка "идейна група" си има свои, които не е zадължитено да се покриват с други ... Та нека си храним децата zдравословно, но няма нужда дa се чалват от малки.
НЕ zнам дали правилното е да се концентрираш на вида храна , а не на чистотата на храната .. .със сигурност има сладки неща много по полеzни от боб отгледан край zавода или сирене от краве мляко , от крава пасла край магистралата или влаковата релса ...

# 568
виж , страшно си права, просто в статията драzни категориzирането на някои определени храни като истинки и всички останаи като отрови, като предложения набор е толквоа осакатен ... просто не е истина. ТА таквиа статии могат да служат като пример, но не и като алманах.

Естествено, че няма да изхвърля захарта от шкафа си, нито пък да близна шоколад повече. Всеки сам си определя, обаче, колко точно да похава от "отровните" храни и колко да набляга на истинските. Все пак медът е добра алтернатива на захарта, особено, ако се намери истински/био.

# 569

Естествено, че няма да изхвърля захарта от шкафа си, нито пък да близна шоколад повече. Всеки сам си определя, обаче, колко точно да похава от "отровните" храни и колко да набляга на истинските. Все пак медът е добра алтернатива на захарта, особено, ако се намери хубав/био.

Не zнам колко наистина ще е био. четох , чЕ пчелите много боледуват и се иzполzват мноого антибиотици zа тях. Меда може да е полеzен, но zнаеш ли какво има още в буркана?

Общи условия

Активация на акаунт