Здравословно хранене на деца от 3 до 7 годишна възраст

• 126 665
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 570

НЕ zнам дали правилното е да се концентрираш на вида храна , а не на чистотата на храната .. .

И на двете Wink

# 571
  • София
Успокойте се, и без това всички в тази тема сме болни!

http://www.tialoto.bg/article.php?id=1845

"Орторексията се определя като патологичен стремеж да се ядат следните типове храна: натурални, растителни, без консерванти, без мазнини, без червени меса. Начина на приготвяне - нарязването по специален начин или употребата само на дървени или керамични съдове, също може да бъде един от симптомите на орторексията.

Орторексиците са способни да обиколят целия град, за да намерят точно определена храна или да не ядат, ако не са сигурни, че това, което им се предлага, отговаря на разбиранията им за здравословна храна. Те не се притесняват да плащат по-висока цена за храни, които са с “гарантиран” произход."

Ха-ха-ха! Много точна "диагноза"! Кой ли е спонсорирал този научен труд?

# 572
Цитат
Много точна "диагноза"! Кой ли е спонсорирал този научен труд?

Е как кой?
Шефът на кланицата....Примерно..Но и много други.

Поздрави, шефе!
Орторексичката Grinning

П.П.
А защо не може да се пише коментар под статията? Crossing Arms

# 573
Цитат
Много точна "диагноза"! Кой ли е спонсорирал този научен труд?

Е как кой?
Шефът на кланицата....Примерно..Но и много други.

Поздрави, шефе!
Орторексичката Grinning

П.П.
А защо не може да се пише коментар под статията? Crossing Arms
Чакайте да ви кажа - в района в който живея, на всички чешми периодично се появяват надписи
ВОДАТА Е НЕГОДНА ЗА ПИЕНЕ
ХЕИ

Но когато звъннах в ХЕИ да питам остана ли извор, от който може да се пие, се оказа, че те не се занимават с изследване на изворните чешми. Та се питам, кой ли пише тези надписи? Може би шефа на цеха за безалкохолно?

# 574
  • София
освен това ХЕИ от дълги години не е ХЕИ а е РИКОЗ

# 575
Без да съм адвокат на дявола, има и много крайни случаи. но описанието наистина изглежда смехотворно. Дай боже да има повече с такива симптоми, че иначе българите ще измират на по 50 години, а на 20 вече ще си носят резултатите от боклучавото хранене. И без това натам сме тръгнали...
А извода е убийствен - който се храни здравословно, не приема мазнини.. hahaha може би трябваше да вмъкнат и "Например, липсата на лой и маргарин в храненето води до...."

А иначе познавам едно момиче на 14, което е доста близо до описаната крайност. Тя наистина не близва месо, и не добавя никакви мазнини. Твърде слаба е, изглежда леко болнава, но вече променя храненето си в наистина здравословна посока и го разнообразява.

# 576
   Ами като нищо да се вкараш в някоя психоза - границата е тънка. Но все пак е важно да ти пука! Simple Smile

Какво бихте ми казали за дозата на меда? Аз съм чела/чувала, че е една-две супени лъжици дневно
за възрастен, но на мен това изобщо не ми стига. Embarassed Предлагам и на детето, но си остава с облизване на
пръста - не и харесва засега, явно ú е доста интензивен вкусът му.

# 577
ЗА меда гледах в предавна на "ИСкрено и лично" един пчелар, който каза, че за да имало оптимален ефект от меда, дозата трява да е колкото килограмите- 50 кг, ако тежиш, трябва да изяждаш 50 гр. мед.  Crazy

# 578
ана, ако искаш наистина точен отговор на тоzи въпрос трябва да минеш преz климниката да ти пуснат иzследвания на функцията на жлеzите и дараzбереш колко точно може да ти поеме органиzма, но и твоа е относително, zащтото стойностите са zависимо от доста фактори и трябвад а се актуалиzират в zависимост от външна Т, кг, стрес и какво ли не. Та моето мнение е , че можешда си хапваш мед когато поискаш и ако не ти се яде да не ядеш  Hug

# 579
Според мен няма нужда от изследвания чак.. ooooh!

Индивидуалният вкус е идеалният коректив. Peace

# 580
   Изследвания! Жабке, бъзикаш ли се? Да не те гони орторексията? Mr. Green Wink Просто бях чувала, че неограничената му консумация е вредна, а ме интересуваше за деца. Някои даже го забраняват до 3 годишна възраст, а защо , не знам. За ботулиновите спори и без мед до 1 година, да, но после?

# 581
не zнам zа после, но ако тя не иска или можеш да и покажеш пчеличките и Мая и да и раzкажеш как се прави меда и да я питаш дали иска беz да я караш да опитва ... или я оствави да си поиска когато иска.

# 582
  • Linz
... неограничената му консумация е вредна...
Неограничена консумация на каквото и да е е вредна. А медът съдържа много въглехидрати, за това е по-голямото ограничение.

Някои даже го забраняват до 3 годишна възраст, а защо , не знам. За ботулиновите спори и без мед до 1 година, да, но после?
Някои казват до 1 г., други се презастраховат до 3 г.
Освен това медът е силен алерген.

# 583
  • София
Някои даже го забраняват до 3 годишна възраст, а защо , не знам. За ботулиновите спори и без мед до 1 година, да, но после?
по същата причина

# 584
Индивидуалният вкус е идеалният коректив. Peace

Напълно съм съгласна с това,мисля че органисмът но сам показва от какво има нужда.Аз например ям сравнително малко плодове,но през бременността постоянно ми се ядяха-най-вече ягоди и грозде,изяждах огромни количества,а преди това не бях така...Не съм се тъпкала нарочно,защото знам че е полезно,просто организмът ми го искаше

Преди няколко дни предложих на синът ми касис,като очаквах да не му хареса,защото е доста стипчив вкус,но той изяде цяла шепа.Днес пак му предложих,но не пожела да хапне и зрънце-явно се е преситил на витамини Laughing

Наистина смятам,че не трябва да се изпада в крайности.

Общи условия

Активация на акаунт