Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 33 115
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, с какво се мажете заради болките от коремните инжекции  прогестан?

# 61
Прогестана са мускулни инжекции и се поставят в дупето. Даже в клиниката ми ги слагат акушерките веднага след трансфер в дупето. С успешната ми бременност лежах 10 дни за задържане в майчин дом и пак ми ги слагаха в дупето.
Наболява ме, но не се мага с нищо.

Здравейте, с какво се мажете заради болките от коремните инжекции  прогестан?

# 62
Аз нямах оплаквания от прогестан декс- пет дена го слагах в корема при подготовката за евентуален свеж трансфер.

# 63
Аз нямах оплаквания от прогестан декс- пет дена го слагах в корема при подготовката за евентуален свеж трансфер.

Разбирам, но аз го слагам вече 20 дни( преди ЗЕТ и след него) и започна да боли. Та се чудех как се справят другите дами с това

# 64
Здравейте, на 04.декември имах ЗЕТ на две ембриончета. Лекаря извърши процедурата без коремен ехограф, случвало ли ви се е или поне често срещано ли е? Благодаря предварително за отговорите

Да, ембриотрансфера може да се извърши без ултразвуков контрол, но това не е препоръчително. Ултразвуковият контрол помага на лекарите да позиционират ембриона точно в матката, което увеличава шансовете за успешна имплантация.Без ултразвуков контрол, процедурата може да бъде по-малко точна и да намали шансовете за успех.

Jovani 16 ,
Аз ги бия от 14 ноември до момента, та така още 2 месеца някъде. Но аз като съм гледала клипове повечето жени как ги бият и съм в потрес, не се засилват и бодат в кожата все едно искаш да спукаш балон от разстояние. Аз до момента имам една синка, поставям инжекциите от 14 ноември само от едната страна, като чак сега започнах и другата… дали е правилно - при мен работи защото много много внимателно продупчвам коремната област докато иглата влезе. Затова и почти нямам болка. Мога да ви пратя някъде клип, как ги поставям.

Успех на всички Heart

# 65
Нещо се обърках тука. А пролутекса къде го инжектирате?

# 66
Аз биех в корема първите 3 месеца. Боли си, ама просто не му обръщах внимание от един момент на татък.
Ама аз бях със тежка бременност и инжекциите ми бяха и най малкия проблем

# 67

Пролутексът е в корема.

# 68

Пролутексът е в корема.

Ох, добре. Успокоих се. Много благодаря.

# 69
Здравейте,
В момента следим лигавица и ОВУ за замразен трансвер на естествен цикъл. Днес 12 ден от цикъл, два фоликула в левия яйчник 12 мм и тънка лигавица 4 мм. Лекаря каза, че все още има шанс, но аз силно се съмнявам вече. Някоя била ли е в подобна ситуация?

# 70
Звъннах в манипулационната и казаха, че е задължително да съм поставила инжекцията пролутекс преди изследването на прогестерона. Пиша го, за да помогна на някой друг, ако има същият въпрос, че аз се порових но не намерих достоверна информация Simple Smile 

Момичета, в деня на ЗЕТ преди изследването на прогестерона ли се бие пролутекс или след това. Имам изписани 2x1. Забравих да попитам като взимах инжекциите…

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 16:41 от Ele_

# 71
Здравейте момичета, отдавна ви чета, та най-накрая дойде време и за моя ЗЕТ трансфер, но след прегледа днес останах малко объркана и бих искала да ви попитам нещо:
Ще правя ЗЕТ на естествен цикъл, днес ми е 13ти ден от мц. След прегледа доктора ми каза в петък 13.12 да започвам пролутекс и на 18.12 ще бъде трансфера. Ще правим трансфер на 5дневен ембрион. Та, питането ми е относно пролутекса, знам че се започва толкова дни по-рано, на колкото е ембриончето. Но при мен трансфера се пада на 6-тия ден след започването, така ли се прави по принцип или не са ми изчислили правилно дните от клиниката и трансфера, трябва да е на 17.12, когато е 5ти ден от старта на поставянето на пролутекс?

# 72
Здравей, първият ден от започване на прогестеронов препарат се брои за ден 0, реално започваш да броиш за ден 1 в твоя случай 14.12.
Здравейте момичета, отдавна ви чета, та най-накрая дойде време и за моя ЗЕТ трансфер, но след прегледа днес останах малко объркана и бих искала да ви попитам нещо:
Ще правя ЗЕТ на естествен цикъл, днес ми е 13ти ден от мц. След прегледа доктора ми каза в петък 13.12 да започвам пролутекс и на 18.12 ще бъде трансфера. Ще правим трансфер на 5дневен ембрион. Та, питането ми е относно пролутекса, знам че се започва толкова дни по-рано, на колкото е ембриончето. Но при мен трансфера се пада на 6-тия ден след започването, така ли се прави по принцип или не са ми изчислили правилно дните от клиниката и трансфера, трябва да е на 17.12, когато е 5ти ден от старта на поставянето на пролутекс?

# 73
Звъннах в манипулационната и казаха, че е задължително да съм поставила инжекцията пролутекс преди изследването на прогестерона. Пиша го, за да помогна на някой друг, ако има същият въпрос, че аз се порових но не намерих достоверна информация Simple Smile 

Момичета, в деня на ЗЕТ преди изследването на прогестерона ли се бие пролутекс или след това. Имам изписани 2x1. Забравих да попитам като взимах инжекциите…
Здравейте,
Добре е в деня на ЗЕТ прогестерона да е около 20 ng/ml.
Изледвайте го по-рано и се конкултирайте с лекаря си кога да го започнете.

# 74

Ама защо да се прави изследването на прогестерона след като лекаря е задал конкретен ден на започване, защо трябва да се бодеш и да си задаваш въпроси от сорта “ама защо трябва да започна прогестерон след като прогестерона ми е еди колко си”.

При мен беше абсолютно същото- на 13.11 ми беше прегледа, на 14.11 започнах с инжекции прогестерон, с вагинални таблети прогестерон, с естрофем, с аспирин протект и кортикостероид, а на 19.11 ми беше трансфера.
В българия държат прогестерона да е над 10 преди трансфер, а а след трансфер над 20.
В турция държат да е над 15.
Горна граница - няма!
И другото което е много зависи по какъв протокол си започнала ин витро.
Аз постоянно правя проучване, кое колко да бъде, но в случая слушах моят лекар-доцент.
Защо да се стресираш предварително.

Прогестерона е важен по време на този период преди, по време и след имплантацията. Затова се предписва предварително прогестерон.

Общи условия

Активация на акаунт