Лапароскопия на яйчниците

• 183
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте, дами:heartpulse:! Имам проблем - не мога да забременея. Правим опити за от 2г. и половина и не се получава... Ходих по различни лекари и се оказва, че нямам овулация... Сменях доста лекари, защото дори от кл. Щерев не съм доволна... Според мен след 2 месеца следене на овулация видимо я няма, то значи трябва да се търси проблема и решението му ... Ами там само ми взеха парите са съвсем различни неща..  нямам овулация, те цветна снимка на тръбите искат да си направя и така нататък... В момента от вече 3месеца посещавам д-р З. Николов, като през септември аз реших да се доверя на него и отидох в подходящ според мен ден и той ми каза през октомври да отида първо на 12 ден от цикъла, след това на 14 ден, за да проследи овулация, като през това време ми предписа "фертил баланс"-всеки ден, "клостилбегит" от 3-8ден, тъй като отново нямаше овулация. Като отидох на 12ден имаше ДФ 21мм, препоръча ми инжекция (не помня как се казваше), за по-голям шанс и ми я сложи. На 14ден като отидох се оказа, че имам овулация... Тогава проблема беше
, че ние се бяхме притеснили малко от обстановката и нямахме опити в дните около овулацията и не се получи бременност.... Този месец бях на същата терапия със прахчетата и хапчетата, на 12ден имах ДФ - 22ММ отново ми сложиха инжекцията, обаче на 14ден се оказа че няма овулация, ДФ се беше спукал вече, но нямаше жълто тяло... Та доктора ми каза за другия месец да увелича клостилбегита на 2 пъти на ден и да отида пак в същите дни, каза ми също да се приготвя за лапароскопия на яйчниците защото не му харесва как работят и ще ги "ОБЕЛИ".. Та аз бях в шок след всичко и не успях да го разпитам за тази процедура.
Въпросът ми е дали някоя от вас е минала през същото? Кога се прави "обелването" на яйчниците, защо се прави и има ли рискове от нещо след това? И още един въпрос за който не съм сигурна ... Има ли овулация без жълто тяло? Ппц знам, че няма как, но и миналия месец ми преписа дуфастон за евентуално задържане на плод, сега отново ми каза да го пия... Нали няма овулация, това значи,че няма как да съм забременяла, защо да го пия?
Надявам се да имам отговор, защото не знам какво предстои. Благодаря предварително и се извинявам за "романа"!:heart:

# 1
  • София
Смени лекаря. "Обелването" крие риск от намаляване на яйчниковия резерв или менопауза поради изчерпването му, освен това не е гаранция, че ще даде резултат.
Прочети по темата и обмисли сериозно смяна на този лекар.

Общи условия

Активация на акаунт