Главозамайване след изследване на сърцето със скенер

• 246
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте няколко пъти започвах и изтривах , но ще питам . Преди два дни минах скенер на сърцето с контраст . Днес имам страшно главозамайване и го отдавам на това защото има радиация . Дайте съвет какво мога да приемам . Нищо ми нямаше , а днес както си седя и главата ми се върти .

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 12:12 от Не се сърди, човече

# 1
Не е от това замайването. По-скоро е от притеснение. Нещо за успокоение на нервите и по-дълбоко дишане препоръчвам.
Радиацията не се усеща. Преди няколко дни минах пет скенер, при който вкарват изотопа във вената, т.е. има много по-голямо облъчване на тялото, в сравнение с обикновения скенер с контраст.

# 2
Пийте течности, за да изхвърлите радиацията извън тялото.  Всеки човек различно реагира на контрастните вещества.  От значение е дозировката им. Татко имаше правени три пет скенера и нямаше оплаквания. При коронарографията обаче бъбреците пострадаха фатално.  Обикновено се изискват изследвания, за да се види функцията на бъбреците, от там се дозира контраста. И при сериозна увреда на бъбреците се прилага хемодиализа. 
Разходки на открито и прием на течности е моя съвет.

Общи условия

Активация на акаунт