Как да продължа със съпруга ми?

• 12 400
  • 220
  •   1
Отговори
# 90
Много ми заприлича темата на наскоро пускана от потребителка.
Искаше да го променя.
С издигане над нещата и класическа музика.

Да ме прощава авторката, моите коментари ще са повече върху другите коментари. По нейния казус единствено мога да кажа, че ако имах подобен, не бих го подлагал на публично обсъждане. Публично формирани решения за лични въпроси аз лично не смятам за функционални.
Разбира се, наясно съм, че под "решение" мъжете и жените разбират нещо различно, и при жените говоренето, писането, обмяната на стресовата информация, помага за облекчаване на стреса.
С едно изречение, има си хора, предимно жени, като помрънкат и им олеква малко от малко. Влизам им в положението. Няма лошо, всякакво работещо на лично ниво решение е добре дошло при такива ситуации.
Иначе моята препоръка е да препрочете Мопасан - Бел ами, Един живот, пък и доста от разказите му са по темата. Може и Стендал. Шекспир, макар и непреходен, идва малко студено страничен.
И слушане на Чайковски. Той нали, хомосексуален, значи е разбирал жените.
Wink

# 91
  • София
Е, не е лесно да се зачеркне 20 години съвместен живот.

Не е. Но пък той вече ги е зачеркнал, та какво ѝ остава, няма да стои вкопчена в миналото самичка като някакъв идиот. Или ако иска да стои де, аз да напомня - той е на 50+, ще повършее още няколко години и ще висне сам вкъщи, няма да се избият момите за него. И ако си мисли жената, че тогава идиотът ще си разкъса ризата от разкаяние и ще я затрупа с червени рози и страстни нощи, жестоко се лъже. Ще си кеси на дивана само неин, само че кисел, одъртял и деспотичен.
И това бъдеще той го е избрал вече, а тя просто се съгласява, стоейки в този брак.

# 92
Според мен не го обичаш, а те е яд, че е развалил семейния комфорт и представата ти за споделен живот с партньор.
Ако искаш пробвай дали има път назад, но понятието назад не съществува, времето, животът, всичко напред върви. Ставай, изтупай се, и покажи на децата си, че човек плаща за грешките си, особено ако не търси покаяние.

# 93
В търсене на изгубеното време - животът-роман на бгмамата.
А по-точно - в търсене, намиране и наказване на виновника за изгубеното ѝ време Wink

# 94
Ами да, по-добре съквартиранти следващите 20 години, отколкото да ги зачеркнеш. Сакън : )
Не е по-добре. Но е тежко решение. Ще засегне и детето им, въпреки че е голямо. Ще засегне и родителите им, ако са живи, са вече на възраст.
Делби на имоти и други, даже не ги споменавам.
То не е, както като бяхме на 16.

# 95
  • София
Дай от пазене на деца, родители и имоти да търпи още 20+ години подобни унижения, докато той се кротне, когато спре да го вдига, което няма да му пречи да продължи да не му пука за нея или да се озлоби още повече, защото вече не може да бяга от неприятното за него ежедневие.

# 96
Мога да се обзаложа с всеки тук и с авторката включително, че ще се разведе. Само и трябва време да узрее. Ще мине през различни етапи, емоции и решения, но изходът е един - ще му е бясна и ще го сиктирдоса от живота си. Това може да и отнеме месеци или години.
Не разбирам защо спи в едно легло с човек, който не само не я желае, а я отхвърля и се гаври с нея. Това, коетоправи с нея е УНИЖЕНИЕ и когато го осъзнае няма да приеме да са си добри съквартиранти.
В момента и е скъп и и се струва, че не си е самодостатъчна. Това е нейния урок да разбере, че е силна, справяща се и да си е самодостатъчна. Труден урок! Трудно е да ти разбият сърцето, вижданията за  старостта, статукството, спокойствието, светоусещането и собственото усещане къде ти е мястото. Тепърва да търсиш друг мъж, дом, среда си е страшно. Но не може да се метнеш жертвео агне и да се гаврят с теб, защото те е страх.
Как очакваш той да се промени, като той си има всичко, което иска - любовница и емоции и стария живот + послушна женица? Защо да променя каквото и да е. Спри да си УДОБНА! Няма връщане назад. никога няма да бъде същото, каквото е било!
Погрижи се за себе си. Освен теб кой да се застъпи за теб?

# 97
  • Out of the Mix
Флип, "моми" може да не се избиват за него, но нищо не пречи винаги да си има по някоя около неговите години, също търсеща "компания". Че той и сега си има, че и вкъщи е обгрижван, нищо, че и той помага, все пак живее в "статукво", делят домакинство и всичко друго, издръжка по деца.

# 98
  • София
Да бе, Revoker, пълно е. Всеки втори льохман на 55+ има гадже освен покорната съпруга, всеки трети - по 2 гаджета,  а с всяка следваща петилетка им се полага по едно допълнително гадже, бонус, като отчисленията за прослужено време. 
Знам, че мъжете във форума много се утешавате с мисълта колко ви расте цената с годините, ама да те изненадам неприятно - не ви.
Та затова стойте си при жените (ако ги имате), и се молете ако се издъните, да се окажат бели птици и да не ви съберат багажа за половин час.

# 99
С годините еротичните фантазии на мъжете се превръщат в кулинарни желания. Няма много женици готови да готвят и хранят извънбрачно ... Ценете жените си, особено ако са добри домакини!

# 100
Няма време. Животът е твърде кратък, изживей си го спокойно.

Не мога да намеря това спокойствие. Да се отърва от мислите си, от това какво ще стане.
Чувствам, че всичко е приключило, но не искам да го повярвам.
Надявам се ...

Нормално е, кажи речи повечето съзнателен живот сте заедно. Трудно е да загърбиш лъжата, в която си живяла, но се замисли. Колко ти остава? Ще живееш толкова, колкото си живяла ли? Унижението струва ли си? Защо търсиш, кой да ти потвърждава, достойнство нямаш ли? И според мен, въпросната вина няма. Виновен е твоят човек. Много ми е мъчно за теб, наистина! Най-ме е яд, ей на такива голи охльови, няма смелост да те остави, но уви, ще те мъчи до край. Бъди смела, моля те! Днес имаш време, оцени го, живей, не се съсипвай. Не си заслужава.

# 101
Целият ни живот се състои от малки крачки, дай си воля да направиш първата полезна в ситуацията - премести се в друго легло. Общото ви легло не само не е топло, то е направо токсично за теб. Без обяснения, така реших и толкова. Изобщо, бих те посъветвала да спреш обясненията, очевидно не ти помага той да знае как се чувстваш. И забрави, че ако се държиш добре, това подобрява ситуацията, напротив, губиш още повече уважението му. Малко дистанцираност без конкретен повод и обяснение повече би привлякла вниманието му. Ако въобще има шанс да го привлечеш отново, то ще е с промяна, не със статуквото. Опитвай се като следваща малка крачка поне веднъж седмично да си намираш занимания по времето, което сега прекарвате заедно, предполагам вечер - срещи с приятелки, театър, курс някакъв... Една позната на 62 шофьорски курс започна, ей така, да си докаже, че може. Изобщо, поставяй си предизвикателства, прави неща, които семейната ангажираност ти е пречила да правиш, пък може и да се убедиш, че има и живот без наглеца и той е хубав.

# 102
Според мен си потърсете жилище съберете си скромно спестяване. Разделете се с този човек, заслужавате нещо по- добро. Мислете за вас!

# 103
  • Варна
Спокойно могат да си живеят като съквартиранти - делят си разходите, но за другото, всеки сам за себе си. От един момент нататък, даже може да почнат да си споделят кой, какво, кога правил. Ама да делят легло, па да се тръшкаш за него, умряла работа. На голямото дете се обяснява всичко, оттам насетне никой друг не му влиза в работата.

# 104
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Аз я разбирам авторката. Те са около 50 годишни и тепърва да търси нов партньор? Не че е задължително, но авторката пише, че  не иска да е сама. Бих останала и бих си живяла моя си живот. След време е възможно да се нормализират нещата.
Присъединявам се към мнението. Никой брак не е един и същ от сватбата докато нещо ни раздели. Има всякакви периоди, и много хубави и много лоши. Един си тръгва веднага и не иска да търпи, друг прощава и запазва статуквото заради себе си, заради децата, заради хората и т.н.
Остани и си живей живота с твоя си ритъм, прави си ежедневните дейности както на теб ти е комфортно, спри с анализите ама как, ама какво , ама защо. Дай време на себе си да се изясни картината и ще решиш, ще стане.

Да, на този етап смятам точно това да направя! Още малко ми трябва за да спра с всякакви анализи, което ме тормози всъщност. Както и с очаквания за бъдещето - кой, с кого, как. Каквото дойде, трябва да живея днес и за себе си.

Правилно ! Ако те боли глава (да речем) ще си спокойна, че златния е обслужен. Пък ако не е - да се оправя сам. Wink

Общи условия

Активация на акаунт