Кавги след раждане на детето

• 3 113
  • 31
  •   1
Отговори
Здравейте! Моля за съвет и мнение. С мъжа ми много бързо се събрахме,запознахме се и на петия ден вече живях у тях (квартира под наем). На 19 съм(тогава 18годишна). Бързо се подлъгах,защото майка ми е психично болна,а баща ми алкохолик. Забременях,не съжалявам в никакъв случай за бебето, обичам го безумно много (както всяка майка детето си). Мъжа ми още докато бях бременна установих,че гледа секс обяви,има фалшив женски профил,фалшив мъжки профил и си пише с разни жени и мъже. Не зная дали изневерява,чуваме се през час,работи,не сме лишени от нищо. Отношението му е още по-безразлично откакто родих. Родих преди два месеца. Имам коремче и стрии,може би затова не ме харесва. Постоянно е изморен от работа,секс правим когато той иска,без особено да се старае. Вечер се кара на детето като плаче и го обижда ....Не издържам повече,но няма и къде да отида. Заплашва ме че ще ми вземе детето като стане въпрос за раздяла. Мислите ли,че с времето ще се промени и просто му трябва време за адаптация с дете и т.н. Казва че е травмиран от раждането ми,на което слушаше виковете ми в коридора на болницата около 2-3часа. А в същото време гледа секс обяви и други жени... противоречи си. Объркана съм

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 17:21 от Monika67468

# 1
Попитахте ли го за профилите? За комуникациите му с другите хора.
Аз бих го оставила,но знам че ти е много трудно,заради детето и липсата на адекватни близки.
Но нещата няма да станат по-добре, а ще се влошават. Той отсега се дразни и обижда детето ,занапред ще е все по зле

# 2
Ако наистина си в такава безизходица с бебе на 2 месеца!!!  тто се мобилизираш, играеш му по свирката - гледаш си детето и работиш за собствена самостоятелност и напускане.
Друго няма!
Скатаваш се и правиш всичко възможно да си в безопасност, докато успееш да се уредиш - ти да си на работа, детето в ясла. ТОГАВА търсиш адвокат, жилище под наем и заминаваш.

ПРАВИЛО ПЪРВО НА БЕЗОПАСНОСТТА - ако си ума и ти се живее НЕ ПЛАШИШ мъжа си как ще го напуснеш. Не обясняваш как ще си тръгнеш и вземеш детето. Не искаш да му кажеш какъв е мизерник и нещастник. Прото се държиш дистанцирано, провеждаш няколко разговора без драматизам кой как се чувства, какво иска и може ли да се натамъните. И се подготвяш за самостоятелен живот с детето.

# 3
Абе хора не се надявайте,че детето като тръгне на ясла край майката започва да се издържа сама ,това не е вярно. Тогава детето започва да боледува почти през седмица и през това време трябва да търпи този пундек.
Няма ли някакви центрове точно за помощ на такива родители в безизходица
Тя не изоставя детето си,иска си го ,просто има нужда от помощ ,помагат на клошари,бездомници и т.н ,трябва да има помощ и за майки в такова положение.
Но това да седи,да мълчи и да търпи не е вариант

# 4
Всестранно развинтен мъж. Обаче пък детето го дразни.
Каквото сам си направиш… нали знаеш по-натам.

# 5
За съжаление живота не е филм, в който ще я поемат организациите и тя в спокойна и бомбонена среда ще си отгледа детето в звено Майка и бебе. По-добре да не стигаш до там! 
Това е живота - седиш, търпиш и градиш как да се спасиш сама!

# 6
Попитахте ли го за профилите? За комуникациите му с другите хора.
Аз бих го оставила,но знам че ти е много трудно,заради детето и липсата на адекватни близки.
Но нещата няма да станат по-добре, а ще се влошават. Той отсега се дразни и обижда детето ,занапред ще е все по зле

Да ... Лъже ме в очите и отрича всичко,макар че го виждам с очите си. Казва че не влиза,а в телефона му ГО ВИЖДАМ!

# 7
Имаш ли други близки - лели, баби, дядовци? Може ли някой да те даде стая без наем? Имаш ли майчинство?
Опитай да си заделяш пари, като поотрасне детето поразпитай познати за работа - кажи в каква ситуация си, може да намериш хора, които да ти помогнат. За да си самостоятелна ти трябва жилище и работа.

Не, няма да се промени, ще става по зле. Трябва да се махнеш от там.

# 8
Имаш ли други близки - лели, баби, дядовци? Може ли някой да те даде стая без наем? Имаш ли майчинство?
Опитай да си заделяш пари, като поотрасне детето поразпитай познати за работа - кажи в каква ситуация си, може да намериш хора, които да ти помогнат. За да си самостоятелна ти трябва жилище и работа.

Не, няма да се промени, ще става по зле. Трябва да се махнеш от там.
Имам брат с квартира под наем...той би ме приютил,докато намерим вариант. Просто идеята ми е била детето ми да си знае майката, да си знае бащата...Така не искам да се разделяме

# 9
  • Банско
За съжаление мъжете са себични и ужасни същества, е повечето не всички. Искат те да са добре, жена им да е мацка, детето да е послушно, никой да не крещи вкъщи, да си пият и да си излизат с приятели и да имат право на изневери...и др. И случайно ако не си съгласна с тях почват да ти набиват в глават, че видиш ли ти си виновна за тяхното положение, да обвиняват, да обиждат. Това се лекува със събиране на багажа веднага и забравяне завинаги за този човек. Ако каже , ще ти взема детето, кажете че ще влезнете докато спи и ще му отрежете малкия чеп и ще го пратите на майка му....

# 10
Няма какво да чакаш взимай си детето и върви при брат ти. Детето ти няма да расте окей в такова семейство. По - добре спокойно с майка си  отколкото да живеете в стрес с този мъж . Ти няма да си щастлива и пълноценна в тази среда и ще се отразява на детето ти !

# 11
Не се оправдавай, винаги има избор. Ти избор имаш, детето няма! Да трудно е, но не е невъзможно. Детето в най-скоро време (около годинка) на ясла, ти на работа. Работиш и спасяваш себе си и детският невинен живот. Всеки човек прави грешки, въпроса е да ги осъзнае навреме и да се оттърве. Не чакай промяна, виж стари теми. Промяна няма, никога. Пожелавам ти успех и късмет, можеш да ми пишеш ако мога да помогна с нещо.

# 12
  • София
Здравейте! Моля за съвет и мнение. С мъжа ми много бързо се събрахме,запознахме се и на петия ден вече живях у тях (квартира под наем). На 19 съм(тогава 18годишна). Бързо се подлъгах,защото майка ми е психично болна,а баща ми алкохолик. Забременях,не съжалявам в никакъв случай за бебето, обичам го безумно много (както всяка майка детето си). Мъжа ми още докато бях бременна установих,че гледа секс обяви,има фалшив женски профил,фалшив мъжки профил и си пише с разни жени и мъже. Не зная дали изневерява,чуваме се през час,работи,не сме лишени от нищо. Отношението му е още по-безразлично откакто родих. Родих преди два месеца. Имам коремче и стрии,може би затова не ме харесва. Постоянно е изморен от работа,секс правим когато той иска,без особено да се старае. Вечер се кара на детето като плаче и го обижда ....Не издържам повече,но няма и къде да отида. Заплашва ме че ще ми вземе детето като стане въпрос за раздяла. Мислите ли,че с времето ще се промени и просто му трябва време за адаптация с дете и т.н. Казва че е травмиран от раждането ми,на което слушаше виковете ми в коридора на болницата около 2-3часа. А в същото време гледа секс обяви и други жени... противоречи си. Объркана съм

Моника,
Първо се успой. Нормално е след раждане да има обтягане на отношенията. Това е огромна проманя за теб и за мъжа ти, с времето е вероятно нещата да се подобрят!

Очевидно е, че нито ти, нито мъжа ти е достатъчно подготвен за гледане на дете, но щом работи и се прибира при теб вкъщи, щом не сме лишени от нищо, имате огромен шанс да си подобрите отношенията. Замисли се за това, кое е най-доброто за твоето дете - цял живот да има разделени и озлобени родители или да намерите път един към друг и да се сдобрите. Много двойки са минавали през такива турболентни периоди.

В този форум витае едно отношение, че ако мъжа има някакви недостатъци, трябда да се разделите, защото видиш ли имало куп други перфектни мъже, които само това чакат - да си вземат жена, която вече има дете от друг мъж.  Бъди реалист, може да си намериш друг мъж, който да е по-лоялен след няколко години, но завинаги ще си останеш свързана по някакъв начин с настоящият ти. Супер млади сте, така че имата всички шансове да преодолеете тези кавги. Съжалявам за ситуацията в което си се набутала, но да беше мисла преди да се хванеш с този мъж. По мой наблюдения половината мъже иска да правят секс и вкъщи и на чуждо и твоя, явно е от този тип. Споко, нищо страшно няма щом се прибира вкъщи при теб. Гледай си дето и се старай да обръщаш внимание на мъжа си и да го преразположиш да е по-добър към теб и детето.

# 13
Вие предлагате да стои ,да търпи мъжът и да изневерява?
Аз и мъжът ми също имахме проблеми след раждането на сина ми,аз бях след родилна депресия и за всичко го обвинявах. А този господин контактува и може и да се среща с други хора,което не е окей. Едно е да се карат, друго е изневярата. И това че се прибирал при нея трябвало да я успокои,Ами то един ден няма да се прибере тя трябва да стои и да чака ли?
Вие мъж или жена сте?

# 14
  • София
Вие предлагате да стои ,да търпи мъжът и да изневерява?

Не зная дали изневерява,чуваме се през час,работи,не сме лишени от нищо.

Казвам да работи към примиряване и подобряване на отношенията с мъжа им, за нейно добро, за тяхно добро и най-вече за доброто на детето.

Хората са различни, за някой това, че мъжа ѝ гледа обяви на простутки и си пише с някакви анонимни профили, макар да е притеснетилно .. едва ли е достатъчно основателно да се съсипе бъдещето семейство на едно дете. Не казвам, че мъжа ѝ е ангелче, но все пак ситуацията може да се оправи. Пък и тя би трявало да знае с какъв мъж се захваща, че и дете му ражда. Сега ще носи последствията от избора си, но аз се надявам да се сдобрят тия хора, най-вече заради доброто на детето им.

Вие мъж или жена сте?

Пише го в профила ми - мъж съм, но това няма значение в случая.

Общи условия

Активация на акаунт