Иска само пюрета, но не и адаптирано мляко

• 1 861
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
Формулата за адаптирането мляко е написана на кутията. Разрежда се с вода. За такова добавяне към пюрето ли говорим, или за бухане на лъжици прах към нещо пюрирано? При добавяне на повече сухо мляко към количество вода, което е по-малко от предвиденото, отново води до запек, дори и да няма пюре в картинката.
Някои пробиотици също водят до запек, не всички са подходящи.
В търсене на варианти или сте се предоверили на лекар, или на своя глава правите експерименти без достатъчно изходна информация по въпроса.

# 16
  • София
И аз не разбрах за тези 2 лъжички дали са разредено (което е все едно и без тях) или просто суха субстанция (което е напълно неправилно).

# 17
Скрит текст:
Какви зеленчуци му даваш?
Според мен можеш да изкараш на този режим 2-3 месеца, добавяйки колкото можеш АМ към пюретата. И след 6-тия месец да започнеш да въвеждаш постепенно и останалите пюрета, като внимаваш какво ще се случи с коремчето като въведеш плодовите. Запазваш до годинката предпоследното и последното АМ за деня и така ще си компенсирала евентуално. Важното е детето да расте и да е здраво. АМ допринася с витамини и минерали, затова до годинката трябва да присъства задължително.

За сега само картоф, тиква, морков и тиквичка.
За 24ч има 3 хранения на АМ, където си изяжда напълно дозата от 150мл. През останалото време на деня опитвам, но са по 30-60мл, които хапва.
Сама си приготвям пюретата, като продуктите са домашни от бабката, с изключение на тиквичката.
Към пюрето му добавям 2лъжички от АМ, не знам дали е достатъчно Frowning1
Ами, това е режим на 6-9месечно. Щом му идват добре фибрите, аз бих продължила с този режим в следващите 2-3 месеца. След 2 месеца, да речем, въвеждаш и плодовите...

Готово АМ в мл добавяш към пюретата, не измервателни 2 лъжички. Нали?

# 18
Давам го спрямо написаното на кутията, разреждам го и добавям към пюрето. Тоест не трябва да го правя така ако правилно ви разбирам.

А относно тиквата, видях, че се води разхлабваща. Педиатъра каза, че пюрето трябва да е балансирано, т.е разхлабващ и запичащ зеленчук.

# 19
  • София
Т.е.разреждаш 2 лъжички с вода по описанието и го разреждаш с пюрето, така ли?
2 мерителни лъжички със съответното количество вода си е достатъчно количество към цяло пюре, че да очакваш и още да пие след това.

# 20
Т.е.разреждаш 2 лъжички с вода по описанието и го разреждаш с пюрето, така ли?
2 мерителни лъжички със съответното количество вода си е достатъчно количество към цяло пюре, че да очакваш и още да пие след това.

Да,  така го правя.
Когато давах по няколко лъжички не съм добавяла АМ, но някъде тук във форума прочетох за млякото към пюрето и започнах по този начин без да му предлагам след това АМ.

# 21
Точно така трябва да го добавяш - приготвено, готово мляко. Колко мл ти излизат от 2 лъжички? 60 мл?

То е същото - дали отделно след пюрето или смесено с пюрето, ти пак си го дохранваш с мляко.

# 22
  • София
Т.е. детето приема АМ на всяко хранене + пюрета. Аз не виждам проблем при така описаното. Да, много рано си захранила и е добре да забавиш темпото и да изчакаш с този начин на хранене още известно време, но аз бях останала с впечатление, че си заместила напълно някои хранения, а реално не е така.

# 23
Благодаря ви многоо за бързите отговори!
Ще забавя процеса задължително.

Общи условия

Активация на акаунт