Парфюмни размисли и страсти - 293 тема

• 54 989
  • 771
  •   1
Отговори
# 15
Аз купих една Borea на ТТ и Bake на Акрo. Чакам да си ги получа, че са на сляпо.д

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 23:43 от bonbonka6

# 16
Здравейте, бих искал да ви попитам за съвет. Обмислят закупуването на дамски парфюм за подарък. Момичето е младо и добре се развива като юрист! Спрял съм се на два:
https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/L-Interdit-Eau-de-P … -Rouge-68404.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Xerjoff/Lira-11801.html

Какво бихте препоръчали вие?

# 17
  • София
Денси, благодаря за новата тема.  💖
По време на намаленията взех Еклера на Латафа и една 30-чка Lalique Soleil Vibrant. Другите желани бяха изчерпани или без намаления.
Illyan Iliev, може и двата да не й допаднат или да не си пада по сладки (Лира) . Поразпитайте какви парфюми харесва - примерно леки, свежи, цветни, сладки и т.н.
Работя в тази сфера и впечатленията ми са, че не се харесват силни, странни или обсебващи аромати. Предпочитат се ненатрапчивите “Office Friendly” аромати, както и да не се прекалява с дозата.
Всичките ми колеги и колежки са абсолютно парфюмно незаинтересовани. Само 1 проявява интерес от време на време към някой мой парфюм. “Вихря” се парфюмно, но гледам да не прекалявам с дозата.
Последният комплимент, който получих в работна среда беше за новото Клое - Chloe L'eau de Parfum Intense. Въпреки, че се бях пръснала само 3 пъти с него, парфюмът се усещаше осезателно през целият ден, носеше се като облак около мен.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 00:29 от Vesika

# 18
  • The Evergreen State
Тази есен купих Shalimar Millesime Jasmin и Creed Wind Flowers. Шалимара поръчах от сайта на Герлен, цената му сравнена с много други е прилична. Крийд успях да намеря много изгодно. Нося и двата с удоволствие, но не много често, пръскам и други, според настроението.
Нямам нищо планирано като покупка, Барения ми харесва, но засега съм решила да си дам малко почивка поне до Коледа и пръскам от наличните.

Парфюм за деня Miss Dior EDT 2019.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 08:53 от Athena

# 19
Отсстрелях едно Ани 100мл, Sparkling Heart което ми беше голяма мечта. И сега, като го имам, вече не го чувствам толкова вълнуващ Smiley
Мисля до края на месеца да се сдобия и с Khamrah. Не си представях досега да мириша на турска сладкарница, с всичките му баклави и фурми, ноо парфюма е пленителен Smiling Imp

# 20
  • Враца
Пък аз забравих да кажа, че вече се сдобих с  Khamrah, изобщо не се спогодихме и утре ще бъде дарен на приятелка.

# 21
Благодаря на densi за новата тема! Flowers Hibiscus
От намаленията си поръчах Akro Dark и Glow, които имам усещането, че и двата няма да са мои, но пък имам още време да ги откажа, защото ми се обадиха, че ще пристигнат след 2-3 седмици.
Нямаше обаче как да пропусна Ла ви е бел еликсир и Барения, тях взех от flaconi. Мисля че с това приключих парфюмно годината и съм много доволна.

# 22
Двете ми  Камри бяха напълзяни от моите тийнове. Големият хареса повече първата, а по-малкият Кахуа, и сега парфюмите са общи. Вече ми е ясно на какво ще ухае Коледата у нас.
Farenheit Le Parfum е парфюмен подпис на малкия тийн от 3 години. Феноменален шлейф прави. Страхотен вкус има това дете. По-големия тийн е в търсене на нов аромат. Alien Fusion му е омръзнал, а Qaed Al Fursan намира за летен. Ще ги пратя да тестват заедно. Брат му е от "нашите хора" от 11 годишен. Пробва, пръска, обяснява на консултантките, че X, Y и Z го имаме...Joy

IIiyan Iliev, парфюмният подарък винаги има доза риск, и ароматите на Xerjoff не са за всеки вкус.
Лира беше твърде нашумял, а е кръстоска на Al Rehab Soft и Pink Sugar. Сега същата истерия е около Bianco Latte. Лира ми беше най-голямото разочарование от сляпа покупка. Изпръсках я миналата Коледа, но още ми държи юздите да не се хвърлям на сляпо в джаза.
Познавате ли вкуса и?
Barenia би била чудесен подарък от новоизлезлите.
Xerjoff има разкошна презентация, за мен Bouquet Ideale е по-добро решение. Доколкото чувам Erba Pura е навсякъде в България, но тя може и да го има.
С Chance Eau Tendre EdT не може да сгреши човек. Едва ли някой би се обидил от Шанел, или направил лошо впечатление като подаряващ. Или с Chance Eau Vive.

Общо взето и за улеснение, нека приемем  3 жанра, без да разделяме по олфактивни групи:
1. Ново и модерно
2. Нашумяли диабетни чупизъбки за свободното време или за училище (който още ходи)
и
3. Изпитана класика с два под жанра - модерна класика и винтидж вайб
Да съм забравила нещо?

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 08:41 от Dez

# 23
Здравейте, бих искал да ви попитам за съвет. Обмислят закупуването на дамски парфюм за подарък. Момичето е младо и добре се развива като юрист! Спрял съм се на два:
https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/L-Interdit-Eau-de-P … -Rouge-68404.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Xerjoff/Lira-11801.html

Какво бихте препоръчали вие?
Възрастта и професията според мен нямат общо с парфюмните предпочитания. Ако нямате някакви насоки какво харесва тя, бих препоръчала да се откажете от идеята за парфюм.

# 24
  • Хасково
Аз успях да се докопам до една много,много изгодна Dama Bianca. Сега се оглеждам и за нещо мъжко, че да няма сръдни.

# 25
Чакам ЧП за да взема нови 50 ml Carnal Flower и 2-3 шишета душ гел.

# 26
  • Чукарландия
Успях да отстрелям и един GISADA AMBASSADOR INTENSE за ММ, супер изгодно, доволна съм! 🤗

# 27
  • The Evergreen State
IIiyan Iliev, един нов парфюм, който излезе тази година и бързо придоби популярност е La Vie est Belle L'Elixir Lancôme. Актуален е и е много подходящ за сезона.
По класификацията на Дез като че ли за подарък най-удачно ми се струва нов, популярен мейнстрийм.
Диор и те излязоха наскоро с нов Miss Dior Parfum, също и J'adore L'or. Лесно се намират във всяка парфюмерия, консултантките също могат да ви помогнат като ви покажат новите дамски предложения. Аз харесвам идеята парфюм за подарък, успех в търсенето.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 10:54 от Athena

# 28
Благодаря за новата тема!
През есента купих три парфюма- Roja A midsummer dream, Byredo Sundazed и Hermes Barenia, но и няколко си заминаха.
Набелязала съм сега Kilian Liaisons Dangereuses, но трябва да го тествам пак. Някой с мнение за този парфюм?

# 29
От намаленията поръчах Италика 30мл и Барения чакам от Дъглас. Баренията ще ми е на сляпо. Да видим..Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт