Парфюмни размисли и страсти - 293 тема

• 54 981
  • 771
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, бих искал да ви попитам за съвет. Обмислят закупуването на дамски парфюм за подарък. Момичето е младо и добре се развива като юрист! Спрял съм се на два:
https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/L-Interdit-Eau-de-P … -Rouge-68404.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Xerjoff/Lira-11801.html

Какво бихте препоръчали вие?

Погледнете Acqua di Parma Magnolia Nobile. Мисля, че се вписва в такава среда. Също подходящи са и парфюмите на Jo Malone,  примерно Peony & Blush Suede.

# 46
Благодаря за темата, Денси Hug Както знаете, аз съм Шанел момиче и нямаше как да нямам Gabrielle L’eau. Е, не е от намаление, но е прекрасен. В БГ не се предлага и няма защо да се съжалява за това. Имам и трите парфюма Габриел.
Представянето на  L’eau е малко по-различно от Интенз и първия Габриел. Освен цитрусите в началото има нещо плодово, нещо като червени плодчета, което е доста интересно. В базата остава габриелският мускус, прозрачен и газиран с леко свежо настоение. Офис парфюм, скучен, както е определен, освен ако сте фенове на Шанел и невероятното усещане да се носи парфюм с високо качество на продукта. Трудно е да се обясни, но тествам много парфюми и при наслагването повечето от тях пропускам за покупка. С Шанел пръскам колкото си искам и никога не ми омръзва, с изключение на Tendre. Като трйност , не съм сигурна, че може да се говори за трйност при EDT на Шанел. L’eau е скъп и нетраен, но е мн подходящ подарък за Коледа. Пристига с Коледна звезда и опаковка.
Върхът на тортата е лицето на линията Марго Роби, която е съвременна богиня за мен, руси коси и т. н.
к-р-а-с-о-т-а.
Връщам се за редакция, Марго Роби е лице на Шанел 5, а на  L’eau е Риан ван Ромпай, sorry.

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 17:16 от Ralitsa_

# 47
  • Melmak
Аз също съветвам Илиян да търси сравнително масов парфюм. Да посети физически магазин и да се консултира с консултантките.

Аз харесвам парфюмни подаръци. Също работя в офис, open space. Имах колега, който си беше купил 200 мл Диор Саваж. Пръскаше се през 2 часа вътре в офиса, между бюрата. Казвахме му няколко пъти, че не е приятно да пръска на бюрото си, защото в отвореното пространство миризмата се разпростира бързо и не е нужно на два часа да ни обгазява. Харесвам парфюма и лично го подарих на мм. Обаче колегата ми прекаляваше. Твърдеше, че парфюмът е хубав, не виждал нищо лошо да се пръска с него. Накрая помолихме мениджъра да говори с него, за да му обясни, че притеснява колегите.

Това не значи да не ползваме парфюм ако сме с дадена професия. Има офисни и безопасни парфюми, но и хората сме живи същества, не сме всеки ден в офиса, имаме почивки, ваканции, свободно време.
Имам любими парфюми, които никога не нося в офиса, защото ги намирам за неподходящи.

# 48
Здравейте, може ли мнение за  Mancera Amberful? Благодаря!

# 49
  • Пловдив
За съжаление намаленията никога не свършват и изкушенията са целогодишни.Миналия месец се сдобих с Chopard Sparkling Love и  Issey Miyake a drop Issey Essential .Този към мен пътува Angel Fantasm. Преди малко си поръчах на сляпо от parfimo.bg Olimpea blossom 30 мл за 53 лева. Ако някой го има моля да каже мнение.Дали ще съжалявам като го получа ?

# 50
Здравейте!
Бихте ли споделили впечатления от Aura Sensuelle Mugler-
https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Aura-Mugler-Eau-de-Pa … suelle-54977.html
Поръчах го на сляпо и се двоумя дали ще ми допадне...

# 51
Аз много харесвам Aura Sensuelle, наситена и сладко-флорална е, но някак е точно колкото трябва. Хубаво ме подсетихте, може би и аз я искам Grinning
Кажете малко за L'eau d'hiver, от векове искам да го пробвам и сега го поръчах на сляпо...Първо за сезона, а пък и обикновено всичко на мосю Елена е много мое.

# 52
  • 🌊
Аз пресуших Escada Moon Sparkle и почвам Candied Fantasy Britney Spears, с което намалих парфюмите си до 13.
Самото Бритни има хубава опаковка, но съдържанието в нея.... мнението ми не се е променило особено от последния път, когато се оплаках в темата. Освен, че е страшно нетраен, смрадта на алкохол в началото съвсем почна да ме дразни и задушава.

# 53
Radincho,
L'eau d'Hiver е един от най-красивите парфюми на Frederic Malle, според мен. Заедно с Eau Magnolia. Оценявам и другите, но за мен са сложни и тежки, с изключение на En Passant, но той е люляков. L'eau d'Hiver не е за сезона. За пролет, лято и топла есен е, според мен, но е изключителен. Нежен, лек, ефирен, фин, деликатен, романтичен, мечтателен... много интересен и траен. Той е някак различен, точно с красотата си. Ухае на лекота, безвремие и невинност. Дано да се харесате! Надявам се!

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 18:58 от Magda Dimitrova

# 54
  • София
Здравейте, може ли мнение за  Mancera Amberful? Благодаря!

Привет iv@lek, има бутилка от Mancera Amberful и мога да споделя впечатления.
Пред всичко, името Amberful е донякъде подвеждащо, защото човек, който познава Мансера, би си помислил, че парфюм с това име най-вероятно е тежък, плътен, гъст с водещи нотки на сиропен амбър. Представях си го, че може би ще има от Instant Crush, Van Cleef & Arpels Ambre Impérial или пък Hermès L’Ambre des Merveilles, но се оказа съвсем различен.
Посочените нотки на Amberful  във фрагрантика са обсолютно точни и се усещат всички в различни етапи, като за мен изненадата бе, че аромата е по-фин, елегантен и далеч не така фокусиран върху амбъра, както очаквах.
Отваря се много живо, подчертано цитрусово с ярки и звънтящи цитрусови нотки, като юзуто е водещо. Може би, 15-20 минути по-късно, аромата се стопля от меки подправки и свежеста постепенно затихва, а на нейно място се настяват дръвесни нотки и пачули. Пачулито е тип хладно, зелено, мъхесто, далече от типа шоко-гурманско пачули. Тук е предадено в неговото зелено лице. Но не е водещо или твърде доминиращо. Префектно се допълва с дървесните нотки, както и нотката на виолетка, която тук е идеално балансирана - нито твърде водниста, нито твърде бонбонесто пудрена. Тя дава известна сладост и баланс, но продалъжава да поддържа цялостната концепция на аромата за по-балансирана и елегантна посока. Интересното е, че поне при мен, нотката на индийско орехче не си губи и тя през цялото време държи аромата в една уютна среда, без да аромата да е подправъчен под никаква форма.
Базовите нотки само допълват цялостното усещане за кашмирен парфюм. Дъбовия мъх също присъства елегантно, като кедъра излиза в по-изявена роля заедно с амбъра. И отново амбъра така не успява да се изрази достатъчно.
Ако трябва да го определя накратко, бих използвал думите уютен, кашмирен, елегантен, с изявени нотки на мъхесто пачули, индийско орехче, виолетка, кедър и мек амбър.

Погледнах, че го сравянват с Marc-Antoine Barrois Ganymede. Специално си потърсих отливката от Ganymede, за да са ми актуални сравненията. Пръснах и него на кожа, ами разбирам защо намират общо, но за мен са с напълн различно излъчване. Ganymede е доста по-мрачен, мъжествен, тъмен, мистериозен, като при мен излизат подчертани кожени  нюанси, също и дървесно-удовото е по-изявено, които заедно го пращат и в доста по-сериозна и стегната посока, поне за мен де.
Докакото Amberful е далеч по-мек, унисекс, лек, удобен за носене, някак по-ведър, а по-сладката виолетката му дава една унисекс закачка. Наистина имат общо в някои нюанси, като да кажем дървесно-мъхестото излъчване, но при Мансерата то е предадено по-меко, по-усмихнато и носимо в ежедневието.
И двата парфюма са хубави, но Ganymede за мен води към по-нишово, мрачно и кожено, мъжествено звучене.
Очаквах у дома аз да нося предимно Amberful, но жена ми си го прибра към нейната половина Satisfied
Интересен момент беше, когато го носих в офиса, защото в началото помислих, че не излъчва особено и е по-така обикновен, без уау ефект, но за моя изненада, колежките полудяхя по него. Smiley

Та в заключение - ако търсите сладък, наситен, кремест или пък вкусен амбров аромат,  Amberful не е такъв. Амбъра в него е само допълнение, чудесен щрих, но не и фокус на композицията.

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 17:03 от Deetron

# 55
Силно ме заинтригува, докато стигнах до виолетката. Този аромат в парфюм не мога да го харесам, за разлика от цветето.

# 56
Здравейте!
Бихте ли споделили впечатления от Aura Sensuelle Mugler-
https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Aura-Mugler-Eau-de-Pa … suelle-54977.html
Поръчах го на сляпо и се двоумя дали ще ми допадне...
Различен е от първообраза (който аз предпочитам), за мен има общо с Gucci Guilty EDP.

# 57
L'eau d'Hiver ми ухае на зима, студ, сняг, акварелни бои, мокро, бели цветя.
Прекрасен, но не и върху мен.

# 58
Здравейте, днес бях до мола и исках да тествам нещо ново. В крайна сметка в Нотино се напръсках с един от трезорите, защото досега не съм имала нито един от тях и за да не забравя кой точно си го снимах , но сега точно този не го откривам никъде в нета. Спрян ли е или е нов? Може ли малко помощ? Благодаря

# 59

Общи условия

Активация на акаунт