Парфюмни размисли и страсти - 293 тема

• 56 557
  • 771
  •   1
Отговори
# 60
# 61
  • Melmak

И аз мисля, че на снимката се вижда надписът на този.

# 62
  • София
Има надпис NUDE над Tresor.

# 63
Не е нито един от тези. Течността е златиста, над трезор пише la nuit.

# 64
# 65
Тя течността, може да си е променила цвета с времето. Очевидно парфюмът е стар фланкър.

# 66
Да, този е. Благодаря!

# 67
mimChoo, тестваният от вас Tresor е този, който е посочила Nevermoresleep. Пропускате надписите La Nuit и L'eau de Toilette.

# 68
  • София
Не го пропускам. Вие пропускате надписа NUDE.

# 69
Трябваше да отворя снимката на монитор, за да видя, че пише Nude. Май съм за нови диоптри... Nerd Laughing

# 70
Случайно минах през Дъглас и видях, че имат Жасминовия Шалимар. Е, отстъпката не била 40%, както пише на големите табели, а само 20%, но пак е по-добре от 150 евро, както го гледах в сайта на Герлен.
Засега се развива малко като първообраза, макар и не толкова опушен. Май му трябва по-топло време.

# 71
В кой Дъглас го видяхте?

# 72
Като стана въпрос за Жасминовия Шалимар, да се запиша в темата с моята парфюмна детелинка:

От намаленията, се колебая, за един J'adore L'OR - държа 35 мл. за около 180 лв. в кошницата и се чудя, дали ми е необходим.

# 73
Здравейте, може ли мнение за  Mancera Amberful? Благодаря!

Привет iv@lek, има бутилка от Mancera Amberful и мога да споделя впечатления.
Пред всичко, името Amberful е донякъде подвеждащо, защото човек, който познава Мансера, би си помислил, че парфюм с това име най-вероятно е тежък, плътен, гъст с водещи нотки на сиропен амбър. Представях си го, че може би ще има от Instant Crush, Van Cleef & Arpels Ambre Impérial или пък Hermès L’Ambre des Merveilles, но се оказа съвсем различен.
Посочените нотки на Amberful  във фрагрантика са обсолютно точни и се усещат всички в различни етапи, като за мен изненадата бе, че аромата е по-фин, елегантен и далеч не така фокусиран върху амбъра, както очаквах.
Отваря се много живо, подчертано цитрусово с ярки и звънтящи цитрусови нотки, като юзуто е водещо. Може би, 15-20 минути по-късно, аромата се стопля от меки подправки и свежеста постепенно затихва, а на нейно място се настяват дръвесни нотки и пачули. Пачулито е тип хладно, зелено, мъхесто, далече от типа шоко-гурманско пачули. Тук е предадено в неговото зелено лице. Но не е водещо или твърде доминиращо. Префектно се допълва с дървесните нотки, както и нотката на виолетка, която тук е идеално балансирана - нито твърде водниста, нито твърде бонбонесто пудрена. Тя дава известна сладост и баланс, но продалъжава да поддържа цялостната концепция на аромата за по-балансирана и елегантна посока. Интересното е, че поне при мен, нотката на индийско орехче не си губи и тя през цялото време държи аромата в една уютна среда, без да аромата да е подправъчен под никаква форма.
Базовите нотки само допълват цялостното усещане за кашмирен парфюм. Дъбовия мъх също присъства елегантно, като кедъра излиза в по-изявена роля заедно с амбъра. И отново амбъра така не успява да се изрази достатъчно.
Ако трябва да го определя накратко, бих използвал думите уютен, кашмирен, елегантен, с изявени нотки на мъхесто пачули, индийско орехче, виолетка, кедър и мек амбър.

Погледнах, че го сравянват с Marc-Antoine Barrois Ganymede. Специално си потърсих отливката от Ganymede, за да са ми актуални сравненията. Пръснах и него на кожа, ами разбирам защо намират общо, но за мен са с напълн различно излъчване. Ganymede е доста по-мрачен, мъжествен, тъмен, мистериозен, като при мен излизат подчертани кожени  нюанси, също и дървесно-удовото е по-изявено, които заедно го пращат и в доста по-сериозна и стегната посока, поне за мен де.
Докакото Amberful е далеч по-мек, унисекс, лек, удобен за носене, някак по-ведър, а по-сладката виолетката му дава една унисекс закачка. Наистина имат общо в някои нюанси, като да кажем дървесно-мъхестото излъчване, но при Мансерата то е предадено по-меко, по-усмихнато и носимо в ежедневието.
И двата парфюма са хубави, но Ganymede за мен води към по-нишово, мрачно и кожено, мъжествено звучене.
Очаквах у дома аз да нося предимно Amberful, но жена ми си го прибра към нейната половина Satisfied
Интересен момент беше, когато го носих в офиса, защото в началото помислих, че не излъчва особено и е по-така обикновен, без уау ефект, но за моя изненада, колежките полудяхя по него. Smiley

Та в заключение - ако търсите сладък, наситен, кремест или пък вкусен амбров аромат,  Amberful не е такъв. Амбъра в него е само допълнение, чудесен щрих, но не и фокус на композицията.

Много благодаря за детайлното описание! Направо ме потопихте в аромата 😊 и заинтригувахте. Аз не съм почитател на сладките аромати, така че ще трябва да се тества задължително.
Лек, спокоен и ароматен ден на всички!🌹

# 74
В кой Дъглас го видяхте?
Този в Парадайс мола.

Общи условия

Активация на акаунт