козметиката на ТАЛОДЕРМА - 5

• 56 108
  • 513
  •   1
Отговори
# 105
Здарвейте,
много съм заинтригувана от отзивите за козметиката на Талодерма и бих искала да пробвам някои от продуктите, но ... се позагубих в океана от информация и ми е трудно да реша кое би било най-подходящо за мен.
Аз съм на 42г., не бих казала, че имам много сериозни проблеми с кожата си, но все пак...  Едното нещо, което определено ме дразни, е лекото отпускане на бузите, така че се нарушава овала на лицето. Има ли продукт - крем, маска, който помага да се боря с това? Другото "ужасно" нещо са бръчките по шията и най-вече на деколтето, които сутрин изглеждат, сякаш цяла нощ са си кръстосвали шпаги там  Embarassed След наплискване със студена вода и известно време почти изчезват, но оттук нататък ще е все по-трудно.
Ще съм много благодарна да ме посъветвате кои от продуктите биха били подходящи за мен. Определям кожата си като смесена, но няма прекалено драстична разлика в едната или другата посока. Кожата ми е светла и напоследък започнаха да се появяват малки червени жилчици, които няма как да не са видими. Много добре ми действа козметичната серия на Регал с витамини, магнезий, цинк и мед /специално за бръчките на деколтето/, но ми се ще да променя малко продуктите.
Благодаря предварително!
Милена
Здравей Милена   bouquet
Благодаря, че си отделила време подробно да ми опишеш спецификата на кожата. Така ще ми е по лесно да определя подходящите в твоя случай продукти:

1.Тоалетно мляко – чувствителна кожа
Глицерин, Урея, екстракти от Лайка и Див кестен, вит. А и Е
2.Тоник – Ревитализиращ
Алантоин, Д-пантенол, екстракти от Салвия, Слез, Хвощ, глог и Трицветна теменуга, вит. А и Е, без алкохол
3.Дневен крем за лице – чувствителна кожа
Конкрет от Роза, билкови екстракти от Див кестен, Лайка, Чимшир, Сладък корен, вит. А и Е, масла от Жожоба и Гроздови семки, UVA и UVB филтри
4.Magic from the Antarctic Sea ®
Нощен крем за лице (и около очи)
ANTARCTICINE ®, соево масло, бадемово масло, масло от пшеничен зародиш, масло от гроздови семки, вит. А и Е, UVA и UVB филтри.
А сега и последователността - сутрин почистване с тоалетното мляко за чувствителна кожа, следва измиване на остатъците с хладка вода. Ще продължим с тонизиране на лицето с ревитализиращия тоник, като тук ще търсим  противобръчковото  действие на Трицветната теменуга. Като дневна грижа ти предлагам дневния крем за чувствителна кожа. Екстракта от Див кестен в състава му, действа съдосвиващо, тонизира и укрепва кожните капиляри, а УВ защитата ще предотврати пигментирането на светлата кожа.
Нощната грижа ще я предоставим на луксозната ни серия -Замрази времето. Нанасяме го след почистване на лицето с тоалетното млако и тоник на цялото лице - включително и околоочен контур. Този крем възстановява плътността и еластичността на кожата - а от там ще търсим противодействие на отпускането в областта на бузите. Ето още малко за съставките му:
Соя, масло: растително масло, което лесно попива в кожата, стимулира клетъчната обмяна и хидратацията, регулира функцията на мастните жлези, възстановява кожния тургoр;
Бадемово масло: растително масло, чийто състав е най-близък до състава на кожния себум; омекотява, успокоява и заглажда кожата;
Пшеничен зародиш, масло: растително масло с високо съдържание на витамин Е и лецитин, фитостероли и микроелементи - стимулира клетъчното дишане, регенерацията на кожата и изглаждането на бръчките;
Гроздови семена, масло: много леко масло с ярко изразени анти-оксидантни свойства,  защитава кожата от свободните радикали, хидратира я и заглажда бръчките
Витамин А (Ретинил палмитат): регулатор на растежа, участва в окислително-редукционните процеси в кожата и в обмяната на белтъците, мазнините, нуклеиновите киселини, хормоните и др., регулира образуването на себум и потоотделянето;
Витамин Е (£-Токоферил ацетат): най-важният антиоксидант; усилва кожния метаболизъм и активността на витамин А, предотвратява образуването на прекиси, които водят до преждевременно остаряване на кожата;
ANTARCTICINE®: Pseudoalteromonas ferment екстракт – гликопротеин, който хидратира кожата, стимулира синтеза на колаген (тип I и IV) и еластин, изглажда бръчките, укрепва епидермиса срещу вредните фактори на околната среда и го предпазва от преизсушаване;

Всичко най-цветущо и да се похвалиш с резултати.   bouquet

# 106
Моля дайте ми сайт с продуктите на Талодерма, в предните темички има един даден сайт, но пише че под конструкция. Има ли друг.
В Сливен къде мога да намеря продукти на Талодерма, сигурно в Кауфланд може да има, щом има и в другите градове ва тази верига магазини.

А аз ще имам ли отговор?
И искам да попитам, не можах да разбера има ли го вече в продажба антицелулитния гел и дали е безвреден за кърмачки, защото съдържа в себе си кофеин (до колкото прочето).

Гледам, че препоръчвате този крем ТУБА и за 40 и за 25-30 годишни. Толкова ли е универсален?

Предварително благодаря!

Здравей.  Hug
Не мисля, че се бавя с отговорите - просто отговарям подред на запитванията, а обикновено събота и неделя се събират повечко.
Извинявайте все пак. Обещавам да отговоря на всички. smile3525
Десика - голеееми благодарности   bouquet
Сега на въпросите. В Сливен зареждаме доста аптеки. Ако искаш адрес и телефон на някоя по-специално - питай.
ЧА Флора, ЧА Болницата денонощна, ЧА Медиком, ЧА Медика, ЧА Адонис, ЧА Санита, ЧА Лайка, ЧА Екомедика 1, Общинска аптека 5
Това са по-редовните ни клиенти.
За антицелулитните продукти си получила компетентния отговор на Десика. Ще го чакаме до месец и половина - два. Дано го пуснем на пазара навреме  Praynig Ще е супер за лятото с охлаждащия ефект.
Но за бременни и кърмачки - няма да е подходящ, както и Рубедерм 9.
Кремчето за мазен и смесен тип кожа в туба на Талодерма наистина има много приложения. Активните съставки - конкрети от Роза и Лавандула действат епителотонично, анти-септично, противовъзпалително, успокояващо, имат биостимулиращ ефект върху всички структури на кожата, стимулират регенеративните процеси в епидермиса и дермата.
Това им действие го прави подходящ както за туширане на възпаления и зачервявания на по-зрели кожи, така и на по-млади и акнетични.

Дано съм успяла да ти отговоря изчерпателно   bouquet
Приятен ден.

# 107
Здарвейте,
много съм заинтригувана от отзивите за козметиката на Талодерма и бих искала да пробвам някои от продуктите, но ... се позагубих в океана от информация и ми е трудно да реша кое би било най-подходящо за мен.
Аз съм на 42г., не бих казала, че имам много сериозни проблеми с кожата си, но все пак...  Едното нещо, което определено ме дразни, е лекото отпускане на бузите, така че се нарушава овала на лицето. Има ли продукт - крем, маска, който помага да се боря с това? Другото "ужасно" нещо са бръчките по шията и най-вече на деколтето, които сутрин изглеждат, сякаш цяла нощ са си кръстосвали шпаги там  Embarassed След наплискване със студена вода и известно време почти изчезват, но оттук нататък ще е все по-трудно.
Ще съм много благодарна да ме посъветвате кои от продуктите биха били подходящи за мен. Определям кожата си като смесена, но няма прекалено драстична разлика в едната или другата посока. Кожата ми е светла и напоследък започнаха да се появяват малки червени жилчици, които няма как да не са видими. Много добре ми действа козметичната серия на Регал с витамини, магнезий, цинк и мед /специално за бръчките на деколтето/, но ми се ще да променя малко продуктите.
Благодаря предварително!
Милена
Здравей Милена   bouquet
Благодаря, че си отделила време подробно да ми опишеш спецификата на кожата. Така ще ми е по лесно да определя подходящите в твоя случай продукти:

1.Тоалетно мляко – чувствителна кожа
Глицерин, Урея, екстракти от Лайка и Див кестен, вит. А и Е
2.Тоник – Ревитализиращ
Алантоин, Д-пантенол, екстракти от Салвия, Слез, Хвощ, глог и Трицветна теменуга, вит. А и Е, без алкохол
3.Дневен крем за лице – чувствителна кожа
Конкрет от Роза, билкови екстракти от Див кестен, Лайка, Чимшир, Сладък корен, вит. А и Е, масла от Жожоба и Гроздови семки, UVA и UVB филтри
4.Magic from the Antarctic Sea ®
Нощен крем за лице (и около очи)
ANTARCTICINE ®, соево масло, бадемово масло, масло от пшеничен зародиш, масло от гроздови семки, вит. А и Е, UVA и UVB филтри.
А сега и последователността - сутрин почистване с тоалетното мляко за чувствителна кожа, следва измиване на остатъците с хладка вода. Ще продължим с тонизиране на лицето с ревитализиращия тоник, като тук ще търсим  противобръчковото  действие на Трицветната теменуга. Като дневна грижа ти предлагам дневния крем за чувствителна кожа. Екстракта от Див кестен в състава му, действа съдосвиващо, тонизира и укрепва кожните капиляри, а УВ защитата ще предотврати пигментирането на светлата кожа.
Нощната грижа ще я предоставим на луксозната ни серия -Замрази времето. Нанасяме го след почистване на лицето с тоалетното млако и тоник на цялото лице - включително и околоочен контур. Този крем възстановява плътността и еластичността на кожата - а от там ще търсим противодействие на отпускането в областта на бузите. Ето още малко за съставките му:
Соя, масло: растително масло, което лесно попива в кожата, стимулира клетъчната обмяна и хидратацията, регулира функцията на мастните жлези, възстановява кожния тургoр;
Бадемово масло: растително масло, чийто състав е най-близък до състава на кожния себум; омекотява, успокоява и заглажда кожата;
Пшеничен зародиш, масло: растително масло с високо съдържание на витамин Е и лецитин, фитостероли и микроелементи - стимулира клетъчното дишане, регенерацията на кожата и изглаждането на бръчките;
Гроздови семена, масло: много леко масло с ярко изразени анти-оксидантни свойства,  защитава кожата от свободните радикали, хидратира я и заглажда бръчките
Витамин А (Ретинил палмитат): регулатор на растежа, участва в окислително-редукционните процеси в кожата и в обмяната на белтъците, мазнините, нуклеиновите киселини, хормоните и др., регулира образуването на себум и потоотделянето;
Витамин Е (£-Токоферил ацетат): най-важният антиоксидант; усилва кожния метаболизъм и активността на витамин А, предотвратява образуването на прекиси, които водят до преждевременно остаряване на кожата;
ANTARCTICINE®: Pseudoalteromonas ferment екстракт – гликопротеин, който хидратира кожата, стимулира синтеза на колаген (тип I и IV) и еластин, изглажда бръчките, укрепва епидермиса срещу вредните фактори на околната среда и го предпазва от преизсушаване;

Всичко най-цветущо и да се похвалиш с резултати.   bouquet

Горещи благодарности!   bouquet
Съветите отидоха директно към принтера, нямам търпение да открадна малко време и да хукна на пазар   Joy
Много ще се радвам да има с какво да се похваля!
Успех на всички!

# 108
  • София
Благодаря ти, Амадис за съветите.Със сигурност ще се възползвам от тях и се надявам в най-скоро време да напиша за положителните резултати върху лицето ми.Само още едно уточнение-дневния крем дали имат защитен фактор за лятото?

# 109
Здравей, amadis
Искам да попитам за избелващия  ви лосион дали е задължително кремчето, което използвам, да е с фактор, ако слагам лосиона вечер?
...

Добро утро   bouquet
Много добре си формулирала въпроса - не се притеснявай, но за съжаление действието на избелващия лосион задлжително изисква последващо нанасяне на крем с УВ защита. Употребата му и без това е препоръчителна вечер. Сутринта обаче - продукт с висок spf.
Причината е в това, че принципа на действие на АНА киселините се изразява в "разхлабване" на връзките между клетките в повърхностния слой на дермиса с което се намалява епидермалната бариера.
За това през деня е необходим продукт с УВ защита. Единия вариант е да си вземеш:
Дневен крем за лице – мазен и смесен тип кожа
Thalloderma ®
билкови екстракти от Репей, Хвощ, Хмел и Бял равнец, вит. А и Е, UVA и UVB филтри.
Другият е да сложиш върху кремчето за мазен и смесен тип в туба - продукт с УВ защита - фон дьо тен, пудра, серум.
Успешен ден  smile3525

Благодаря за бързия отговор
Ще измисля какво да правя при това положение. Едната ми идея беше да си свърша кремчето в тубичката (че е почти пълно) и чак тогава да си взема дневното и избелващия лосион, ама май няма да е много добре посред лято да ползвам избелващ продукт newsm78. Тогава все пак и повече се излагам на слънце и рискувам да стана съвсем на петна. Има ли проблем ако си оставя крема в тубичката за по-нататък, макар че вече съм започнала да го използвам, т.е. не е нов и неотварян? А дневният крем с достатъчно висока защита ли е? Пудри и  ФДТни ползвам изключително рядко, така че не е вариант да използвам и техния фактор.
Май пак станаха много питанките, но наистина много ми е притеснително, че лесно ми стават петна по откритите части на тялото - независимо дали ми е излязла пъпка или ме е ухапал комар, напече ли го слънце, става по-тъмно  Sad
Лек ден и на теб

# 110
 geleva Hug Здравей!
Сега пуснах справка за обектите, заредили скоро дневна Магия, но никак не се зарадвах. Магазин Ади и ЧА Феникс сигурно вече ги знаете, но не знам дали са останали бройки. Лечител днес заявиха достатъчно количество, но при тях организацията е по-различна и не знам кога и как ще ги разпределят. Общо взето преди началото на другата седмица ме съмнява да ги доставят.
Ще ти дам телефоните на Ади и Феникс, за да провериш дали я имат налична - 0895 63 99 58 - м-н Ади
955 55 73 - ЧА Феникс
Успех   bouquet

# 111
Здравей, Амадис! Може ли и аз да получа съвети за красота?! На почти 26 години съм, от2 години /след като родих/ се боря с ужасни пъпки по челото и брадичката. Признавам, че до скоро не съм полагала кой знае какви грижи за лицето си. В момента ползвам крем на Нивеа Визаш, пише, че е подходящ за 25-35 годишни, ползвам гел за измиване на лицето пак на Нивеа за нормална и смесена кожа, тоник на Клинианс за нормална и смесена кожа, за пъпките ползвам от 3 месеца Зинерит сутрин и вечер, преди това на Биотрейд лосион против акне. Тъй като съм вече над 25 мисля, че трябва и за бръчките да се замисля! Ще чакам с нетърпение предписанията ти! Предварително благодаря!

# 112
Благодаря ти, Амадис за съветите.Със сигурност ще се възползвам от тях и се надявам в най-скоро време да напиша за положителните резултати върху лицето ми.Само още едно уточнение-дневния крем дали имат защитен фактор за лятото?
Моля   bouquet
Всички дневни кремове в кутийки на Талодерма са със SPF 12. Кремчето обаче за мазен и смесен тип кожа в туба на Талодерма е без УВ защита. Затова е хубаво върху него  да се слага и продукт със защита - серум, пудра или фон дьо тен. Това важи най-вече за светлите кожи, склонни към пигментиране и при по-интензивно слънчево греене.

# 113
  • ES
Много ви благодаря за отговора, момичета. Когато се прибера това лято в България непременно ще си взема нещо на Талодерма за да опитам качествата на козметиката. Жалко за антицелулитните кремове, защото ми се иска да кърмя още. За другите кремове, млека и тоници няма проблем да се ползват от кърмачки, нали.

# 114
  • гр. София
Едно доста позакъсняло "благодаря" за amadis   bouquet
Купих си препоръчаният околоочен крем с ройбос на Лечител. Очите ми го понасят добре за сега.Поне не се събуждам подпухнала сутрин както ми се е случвало използвайки други марки кремове.
Питането ми е дали мога да го нанасям и сутрин?На упътването пише да се нанася вечер./ на 39 г. съм,кожата ми е нормална към суха/

# 115
... с много бяла кожа със склонност към пигментиране - тогава - да.
Успешна седмица   bouquet[/color]

Благодаря ти Плами,точно такава е моята кожа Mr. Green

# 116
  • София
Amadis,благодаря за отговора!  bouquet

# 117
  • София
Искам да попитам колко време и през какъв интервал се използва избелващият лосион. Миналата седмица се мазах с него 3 последователни дни, както пише на упътването, а после как да продължа с прилагането му, че да не се избеля като Майкъл Джексън Laughing Поздрави. newsm51

# 118
...
Благодаря за бързия отговор
Ще измисля какво да правя при това положение. Едната ми идея беше да си свърша кремчето в тубичката (че е почти пълно) и чак тогава да си взема дневното и избелващия лосион, ама май няма да е много добре посред лято да ползвам избелващ продукт newsm78. Тогава все пак и повече се излагам на слънце и рискувам да стана съвсем на петна. Има ли проблем ако си оставя крема в тубичката за по-нататък, макар че вече съм започнала да го използвам, т.е. не е нов и неотварян? А дневният крем с достатъчно висока защита ли е? Пудри и  ФДТни ползвам изключително рядко, така че не е вариант да използвам и техния фактор.
Май пак станаха много питанките, но наистина много ми е притеснително, че лесно ми стават петна по откритите части на тялото - независимо дали ми е излязла пъпка или ме е ухапал комар, напече ли го слънце, става по-тъмно  Sad
Лек ден и на теб
Здравей   bouquet
Наитина не е най-удачно да се използва избелващ лосион в сезон със силно слънчево греене. По отношение на крема в тубичка - няма проблем да "изчака" - съхранявай си го при другата козметика - на тъмно и по-хладно. Има и вариант да го ползваш като нощна грижа.
Дневните ни кремове са с SPF 12, което като цяло е достатъчно за нормални кожи при градски условия. Ако обаче имаш сериозен престой на слънце/работиш навън или си на почивка в планината или на плаж/ ти препоръчвам да използваш крем Протекта на Талодерма за деца с SPF50+.
Бизаболол: природен продукт с мощно противовъзпалително, антиоксидантно и антимикробно действие;
Орех, екстракт: защитава кожата от вредното влияние  на слънчевите лъчи, подпомага безопасното бронзиране на кожата;
Алое, екстракт: оказва лечебно, бактерицидно и тонизиращо действие
Д - пантенол: заздравява, овлажнява и изглажда кожата
Дано съм отговорила на въпросите, а не да предизвикам пак нови  Laughing
Лек ден  Hug

# 119
Благодаря, Амадис   bouquet
Сигурно още днес ще си взема лосиона и дневния крем, а този в тубата остава за по-нататък.
Дори и през лятото, рядко ми се събира повече от час или най-много два навън през деня, така че мисля, че няма да има нужда от фактор чак 50. А за плаж изобщо да не се чува  Stop Не сме приятели със слънцето.
Не исках да те засипвам с въпроси, но накрая така се получи. Извинявай, знам че си доста заета.
Лек ден ти желая

Общи условия

Активация на акаунт