козметиката на ТАЛОДЕРМА - 5

• 56 209
  • 513
  •   1
Отговори
# 345
И аз исках да попитам amadis къде е най-сигурно да намеря необходимите ми продукти в София.
Търсих в аптеки Ремедиум (някъде бях чела, че тамима, но нямаше  Sad )  Вече нямам търпение да изпробвам тези продукти!
Благодаря предварително!

# 346
Здравей amadis!
Моля те за информация къде в София зареждат слънцезащитната серия Protecta, а също така и крема за мазна и смесена кожа в тубичка.
В Лечител ми казаха, че не се произвежда, а знам, че не е така. Не знам обаче къде да го търся. Относно слъцезащитната серия в Лечител ми казаха, че не смятат тази година да я зареждат.
Мерси предварително!   bouquet

Здравей  bouquet
Виж по-горния пост. Peace

# 347
Здравейте!
Наскоро открих тази толкова обстойна тема във форума и реших и аз да се възползвам и да потърся съвет  Simple Smile
Преди няколко дни станах на 30 години. На пръв поглед кожата на лицето ми изглежда чиста и гладка, но в действителност на пипане  не е съвсем така. Не знам точно как да го обясня.   newsm78  Винаги е била по-скоро суха. А напоследък е ужасно суха, направо се лющи.

Ще се радвам да ми препоръчате продукти, от които кожата на лицето ми да бъде гладка и добре хидратирана.

А за първите бръчки?!  Sick  Sick  Sick

Благодаря ви предварително!
Здравей   bouquet
В твоя случай най-подходящи са кремовете от луксозната ни серия.
Нямаш проблемна кожа, акне, чувствителност, а само  дехидратиране. Съставката антарктицин има и противобръчково действие - така, че:
Magic from the Antarctic Sea ®
1.Дневен крем за лице, SPF 12
ANTARCTICINE ®, соево масло, бадемово масло, масло от пшеничен зародиш, масло от гроздови семки, вит. А и Е, UVA и UVB филтри.

2.Нощен крем за лице (и около очи)
ANTARCTICINE ®, соево масло, бадемово масло, масло от пшеничен зародиш, масло от гроздови семки, вит. А и Е

ANTARCTICINE®: Pseudoalteromonas ferment екстракт – гликопротеин, който хидратира кожата, стимулира синтеза на колаген (тип I и IV) и еластин, изглажда бръчките, укрепва епидермиса срещу вредните фактори на околната среда и го предпазва от преизсушаване;
Витамин А (Ретинил палмитат): регулатор на растежа, участва в окислително-редукционните процеси в кожата и в обмяната на белтъците, мазнините, нуклеиновите киселини, хормоните и др., регулира образуването на себум и потоотделянето;
Витамин Е (£-Токоферил ацетат): най-важният антиоксидант; усилва кожния метаболизъм и активността на витамин А, предотвратява образуването на прекиси, които водят до преждевременно остаряване на кожата;
Соя, масло: растително масло, което лесно попива в кожата, стимулира клетъчната обмяна и хидратацията, регулира функцията на мастните жлези, възстановява кожния тургoр;
Бадемово масло: растително масло, чийто състав е най-близък до състава на кожния себум; омекотява, успокоява и заглажда кожата;
Пшеничен зародиш, масло: растително масло с високо съдържание на витамин Е и лецитин, фитостероли и микроелементи - стимулира клетъчното дишане, регенерацията на кожата и изглаждането на бръчките
Гроздови семена, масло: много леко масло с ярко изразени анти-оксидантни свойства,  защитава кожата от свободните радикали, хидратира я и заглажда бръчките;

И скоро да се похвалиш с   bouquet кожа!

# 348
Имам и още един въпрос:
Подходящ ли е  PROTECTA ® - сленцезащитен крем
SPF 50+ KIDS за кожата на лицето на дете на 3 г?
Благодаря предварително!   bouquet

# 349
  • Бургас

Здравей!
...
Цветуща кожа   bouquet

[/quote]
Ок. Много благодаря за съвета!

# 350
Здравейте, може ли да ми препоръчате нещо за терапия на лишеи.
От малка като дойде пролетно време кожата ми на места започва да се засушава, залющва и става червено грапаво петно.
През годините различно съм се справяла с този проблем, но сега положението е нетърпимо. Последно добри отзиви имах от Долива и от един крем не помня марката с масло от гроздови семки.
Тези лишеи много бързо се зачервяват от крем, който е силно парфюмиран или и аз не знам точно от какво. В момента са засегнати от лишеи зоната около очите и бузите отстрани.
За сега ги маскирам малко с масло от пшеничен зародиш, но не изчезват, на допир кожата стои груба като шкурка. Червенината като, че ли избледнява, но след няколко часа се появявя наново. Крем ме е страх да сложа.
Друг основен проблем ми е, че приемам хормонални препарати от които се получават пигментни петна. Въпреки, че от февруари до сегашното обостряне на лишеите бях с крем с SPF15, петната са се увеличили.
Благодаря!   bouquet

# 351
Здравей отново Амадис
Аз нали съм си любопитна, отново имам питанка: Дневният крем би трябвало да е достатъчна защита за лицето, поне в градски условия. Обаче ми е направило впечатление, че на защитните продукти за плаж пише да се нанасят през два-три часа, за да е защитена кожата и се чудя как стои въпросът с дневното кремче за лице  newsm78 Мога ли да разчитам на защита, при положение, че съм се намазала сутринта, а основното ми излагане на слънце е в късния следобед? (Сутрин обикновено се придвижвам с кола или с такси до работа, така че изобщо не го броя за показване под слънцето)
Освен това, исках да попитам дали вече е опасно да се използва избелващият лосион, понеже си го взех, ама не съм особено системна в употребата му, та има какво да се желае още като ефект. Навън прекарвам не повече от половин-един час - колкото да се прибера от работа.
Лек ден ти желая
Здравей   bouquet
За твоя отговор се консултирах с колежката от козметиката, защото аз примерно си слагам малко пудра / с УВ защита/ след работа - едновременно освежава грима, матира лъсналата ми Т-зона и предпазва. Така не се налага да слагам допълнително крем. При мен няма да е добра идея защото нанасям и фон дьо тен  Whistling

Защитата, която осигуряват дневните ни кремове е за периоди с неинтензивно слънчево греене - например ноември-март/и април ако не е слънчев/. Може да нанасяш повторно дневен крем в следобедните часове. През останалото време е желателно да се използват слънцезащитни продукти за лице с фактор 15- и нагоре в зависимост от типа кожа. Те могат да се нанасят и върху дневния крем за съответния тип кожа, след като попие.
Избелването може да продължи до края на април, след което защитата трябва да е повече от фактор 15, за да се запази ефекта и да не се позволи нова пигментация. Можеш да продължиш избелващите процедури през октомври. До тогава съхранявай лосиона на тъмно и хладно място - където си държиш козметиката.
Дано съм била полезна  Hug

# 352
Здравей amadis!
 След маската на професора против акне трябва ли да се прави маска с хума (както е при избелващия лосион) или само тоник и кремче след това?
ПРИВЕТ  Hug
След измиване на маската против акне се нанася крема за мазен и смесен тип кожа в ТУБА. Не е необходимо допълнително подсушаване с маската с хума. По желание и тонизираш  преди крема Peace
Цветуща кожа   bouquet

# 353
   Пиша само, за да похваля продуктите на Талодерма, които ползвам от скоро и съм много доволна Peace Благодарности и на amadis за точните анализи и консултации  bouquet
Радвам се, че ви открих Hug

bouquet Благодаря!

# 354
Здравей Плами,
от известно време ползвам детския крем с 50+ фактор и съм страшно доволна,но ми се струва че на 2 годишния ми мишок не му понася много добре.Бузките му се покриха със ситни пъпчици , а кожата му се изсуши и на места станаха лишейчета.Мазала съм го само 2-3 пъти.Незнам дали е от кремчето и искам да те попитам дали е възможно някоя от съставките на PROTECTA SPF 50+ KIDS да му действа по този начин?

# 355
...

Малко банален въпрос, но може ли да ми кажеш каква е цената горе-долу на детския и ако знаеш къде в Бургас мога да го открия Heart Eyes
Здрасти   bouquet
Съвсем ти е нормален въпроса - не се притеснявай.
Цената на детския слънцезащитен крем ще е около 8 лв. - аптечна. Може да идва малко скъп, но самите филтри оскъпяват продукта. Примерно слънцезащитното мляко за деца с фактор 30 е около 14-15 лв. аптечна цена.
Аптека 33 ЧА           тел.81 47 27
Лавър ЧА                 тел.85 28 52
Диляна ЧА               тел.83 04 08
Оптима ЧА               тел.86 63 70
Виталфарм ЧА         тел.83 18 83

Успешни покупки   bouquet

П.П.Имаме избелваща серия, която включва серум крем и лосион, но сега не и е времето. Октомври може да започнем процедурите по избелване на петънцата, а до тогава - продукти с висока защита  Peace

Последна редакция: вт, 24 апр 2007, 14:11 от amadis

# 356
...

Малко банален въпрос, но може ли да ми кажеш каква е цената горе-долу на детския и ако знаеш къде в Бургас мога да го открия Heart Eyes
Здрасти   bouquet
Съвсем ти е нормален въпроса - не се притеснявай.
Цената на детския слънцезащитен крем ще е около 8 лв. - аптечна. Може да идва малко скъп, но самите филтри оскъпяват продукта. Примерно слънцезащитното мляко за деца с фактор 30 е около 14-15 лв. аптечна цена.
Аптека 33 ЧА           тел.81 47 27
Лавър ЧА                 тел.85 28 52
Диляна ЧА               тел.83 04 08
Оптима ЧА               тел.86 63 70
Виталфарм ЧА         тел.83 18 83

Успешни покупки   bouquet

Благодаря много за отговора  bouquet

# 357
amadis, може ли да дадеш адреси на АДИ и ФЕНИКС в СФ, защото тези лели в Лечител наистина не стават за нищо.
Разбира се  Hug
м-н Ади - ж.к. Люлин 4, Руски пазар, павилион 31-32
             - бул. Цар Борис 359

Феникс ЧА - ул.Княгиня Клементина 18
Марешки също зареждат доста продукти. По-горе съм дала няколко аптеки с телефони. Ако така ви е удобно - да звъннете и питате за наличност.
Слънчев ден   bouquet

# 358
  • Перник
Здравейте,мами.Тъй като в момента нямам много време за да прочета цялата тема,бих искала да ви попитам за някакъв крем на Талодерма или друга изпитана марка,който да ми реши проблема.Кожата налицето ми е ужасна.Имам много мазна кожа,особено в Т-зоната,а имам и пъпки.Мазах се с лосионче против акне и Имекс за пъпките,но незнам какво стана,омазняването мина и направо започнах да се люпя.Спрях лосиона и след два дни пак мазнотия,даже по-зле.Моля ви кажете ми какво да си взема има ли подходящ продукт на Талодерма за мен,ако може и цени да ми кажете.Благодаря ви много предварително.

# 359
и аз имам въпроси. значи доскоро бих определила кожата си едновременно като мазна и чувствителна (обриви и капиляри на повърхостта), но сега след 30-те определено е по-скоро нормална или смесена (суха е кожата по скулите и в малка степен по бузите), появяват се и първите мимически бръчки около очите и на бузите около носа; смених  местожителството си и най-вероятно от промяна на климата или на водата кожата ми започна болезнено да се бели по сухите места и по устните; до проблема със сухотата използвах почистваши продукти на Nivea, както и Nivea Aqua Beauty (определено много ми е мазен и не бих го купила отново), без нощна грижа, но май на тази възраст е вече необходимост? смених Nivea s La Roche Posay, хидратираща маска, дневен и нощен крем, това реши проблема със сухите участъци, но ми е прекалено мазно и го подарих на майка ми. купих си мляко и тоник на Талодерма за чувствителна и съм доволна, околоочен гел, който направо ме ентусиазира.
а сега накъде?
какъв дневен и нощен крем да избера, не ползвам пудра и ФДТ, значи първитя трябва да е с филтри...?
околоочния гел май не е достатъчен за появяващите се бръчки?
сухите усни - как да се справя?
и последно, защото май прекалих:
има ли смисъл да си взема антицелулитния крем, ако не мога да подсигуря необходимия масаж, т.е. само за мазане.
Здравей   bouquet
Да ти кажа честно - доста ни затрудни с типа кожа - суха, мазна, чувствителна  #Crazy, но след обстоен прочит с колежката ти предлагаме освен продуктите, които си си закупила и:
Thalloderma ®
1.Дневен крем за лице – чувствителна кожа
Конкрет от Роза, билкови екстракти от Див кестен, Лайка, Чимшир, Сладък корен, вит. А и Е, масла от Жожоба и Гроздови семки, UVA и UVB филтри.
2.Нощен крем за лице – чувствителна кожа
Конкрет от Роза, билкови екстракти от Див кестен, Лайка, Глог и Чимшир, вит. А и Е.
3.Нощен крем – за около ОЧИТЕ
Ихтиоколаген, екстракти от Див кестен, Слез, Глог и Ружа, вит. А и Е.

4.PROTECTA ® - сленцезащитен крем с   SPF 50+ KIDS - UVB, UVA I, UVA II и IR, Алое вера, Орех, Д-пантенол, Бизаболол, вит. Е, без парфюм, без РАВА, 50 мл.
ИЛИ
PROTECTA ® - слънцезащитно мляко   SPF 30+ KIDS – UVB, UVA I, UVA II и IR, Алое вера, Орех, Д-пантенол, Бизаболол, вит. Е, без парфюм, без РАВА, 200 мл.

Съветвам те като нощна грижа около очите и в Т-зоната - крема за околоочен контур. По останалите сухи участъци - нощния за чувствителна кожа./притеснява ме, че крема е малко по-тежък и да не го нанасяме на омазнената част/ Като дневна грижа - дневния за чувствиелна кожа, когато не излизаш на открито за повече време. Ако прекарваш по-дълго на открито - детския слънцезащитен с фактор 50+ или ако не си със много светъл тен - по-икономично и с по-лека консистенция - слънцезащитно мляко за деца - с фактор 30.
Серията за чувствителна кожа съдържа екстракт от див кестен,който действа съдосвиващо, тонизира и укрепва кожните капиляри.
5. Тоалетен вазелин – бял вазелин, ланолин, конкрет от Роза, урея (за устни)

Предпазва от климатично - сезонните фактори, овлажнява и омазнява кожата, действа противовъзпалително и биостимулиращо. Няма обаче защитен фактор, затова го нанасяй когато не излизаш навън - примерно вечер.
За масажния крем - няма проблем. Той е разработен така, че да действа активно и при лек масаж. Дори не препоръчваме масажни дискове. Не е необходимо да ползваш и масажист  Mr. Green

За Т-зоната сега не мога да ти препоръчам нищо, защото маската против акне, която добре почиства порите не е подходяща за кожа с капиляри. Нека да се повъзстанови от сухотата и ще включим някакъв продукт за смесен тип кожа. В момента по-важно е че е чувствителна, с капиляри.

Дано сме успели да ти отговорим. Пиши ако имаш допълнителни въпроси, а и да кажеш какви са резултатите.
До скоро   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт