Моля за помощ при разчитане на изследване

• 517
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, прикачим изследване, което смятам за притеснително, а днес не можах да се свържа с докторката, чак до понеделник ще стой притеснена, моля ако има някой който е минал през това да сподели, притеснително ли е чета, много по темата в интернет, на все по стресиращо и опасно ми звучи, предварително ми Благодря!

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 09:01 от desi-15-14

# 1
Качи го в текста, аз лично не го виждам цялото. Просто си зачертай личните данни и снимай цялата цитонамазка.
От това, което виждам - имаш нещо, което е свързано с HPV, но само от него не мога да преценя.

# 2
# 3
Флората ти е зле, имаш много малко лактобацили. Трябва да слагаш вагинален пробиотик. Това от МБ.
В цитото - има някакво възпаление. Не е драма, но и с тези никакви лактобацили, възможно е да имаш ППБ - хламидия, микоплазма, уреаплазма.
Тъй като пак най-долу не се вижда, а от вчерашното излизаха някакви койлоцити, аз лично ти препоръчвам да си направиш няколко допълнителни изследвания:
1. ДНК тест за ППБ
2. ДНК тест за HPV
3. Колпоскопия

# 4
Много ти благодаря, вероятна ще сменя лекарката, защото явно и след биопсията, която беше ужасна взе материал уж да изследва и нищо накрая, на всичкото от горе и не вдига да мога да запиша час, защото първо почна за рак да ми говори, тъй като ми направи нещо, като цветна снимка  на което тя видя нещо от което взе материал за изследване, каза че биопсията ще покаже

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 16:24 от desi-15-14

# 5
Така, първо си махни името от тази снимка.
Второ - явно ти е направена колпоскопия + биопсия, това не е рак, но изглежда да имаш възпаление на шийката, свързано с HPV.
В такъв случай - удачно е да се вземе проба за този вирус и вече да се изписва терапия, обикновено имуностимулатор и може би да се изгори проблематичния участък. Все пак звънни ѝ отново, но ако ѝ нямаш доверие - иди на второ мнение. Ако си от София - препоръчвам ти да си запишеш час във Вита в дисплазия център, там се занимават точно с такива проблеми.

# 6
Много ти благодаря, изключително полезна ми беше.🩷 да от София съм и ще се обърна,
Към този център.

Общи условия

Активация на акаунт