Обрив по лицето и котешка екзема Помощ

• 2 467
  • 7
  •   1
Отговори

Здравейте мамита имам запитвания понеже вече съм отчаяна.Извинявам се и за дългия пост синът ми е на 5г и 9м. Миналия месец лепнахме и двамата вируса с разстройство той го прекара цяла седмица като последните дни акаше по 10пъти на ден спряхме с това видяхме че има та крака лиший който личната ни каза котешка екзема и изписа крем фунгофин само да межем като не е само един има и на ръката и на главата 1 седмица така и детето почна да кашля пак го заведох и казаха леко червено гърло но кашлицата е алергична демек от екземата изписа лекарства 1чанта за едно червено гърло и на 5тия ден детето се обрина по лицето само и до ден днешен вече повече от 15 дена не мина обрива и не ни казват от какво е освен че може да е от всичко

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 00:19 от Не се сърди, човече

# 1
  • София
По-добре заведете детето на дерматолог.

# 2
Сърби ли? Расте ли? Имате ли котка, скорошен досег с котки, с хора имащи котки? Такъв тип лишеи са упорити, две седмици обикновено са малко за да подейства каквото и да е лечение. Мазането е практика при по-леки случаи и е по-скоро да предотврати разпространението докато имунитета се възстанови достатъчно за да пребори заболяването. Може да се вземе проба и да се прецени по-точно какво да се изпише.

Щом има лишей и на главата, би трябвало да са изписали и антибиотик - ако е така, може детето да е алергично към антибиотика и затова да кашля.

Потърсете дерматолог за обрива, много е вероятно и някое лекарство да не му понася - прочетете листовките и дали някое от тях няма такъв страничен ефект.

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 00:43 от Little Queen

# 3
Понякога го сърби иначе зачервяване се за малко и само изчезва

# 4
Прилича много на инфекциозна еритема, но най-добре потърсете дерматолог за по-компетентно мнение. По снимка е много трудно да се диагностицират кожни проблеми, трябва хубаво да се огледа на добра светлина, да се пипне.

# 5
  • Телиш/Плевен
По-добре заведете детето на дерматолог.
+ 1

Преди години педиатърката ни беше дочула, че имаме котка вкъщи и изкара дъщеря ми с такава диагноза. И аз, млада и зелена майка, повярвах набързо и пратих котката на село. После осъзнах, че не съм постъпила много разумно и е редно да отидем на дерматолог, все пак хората толкова години учат да вземат специалност, а аз се доверявам на педиатър. Отидохме, оказа се контактен дерматит. Не можа съвсем да се изясни от какво, но дерматоложката беше категорична, че не е котешка екзема и с изписаните мазила и медицинска козметика се оправи всичко. Прибрахме си и котката, разбира се. Педиатърката, дори при съобщаването на тези факти, си държеше на своето, била виждала много през годините (само си представям колко котки са се оказали на улицата, заради нейните "много компетентни" заключения). Така че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО потърсете дерматолог.

# 6
Няма "котешка екзема" има микроспория. Има си и тест за микроспория. Микроспорията е вид гъбички. На снимките не изглежда, обаче, да има микроспория, ами повече прилича на розов лишей (питириазис розае).
И в двата случая - в никакъв случай при гъбички не се предписва антибиотик! Лишея се лекува с кортикостероиден крем, а микроспорията с тербинафинов крем.
За да се разбере какво е и да се назначи правилното лечение, трябва да се вземе материал и да се направи посявка и да се види на микроскоп. Т.е., трябва преглед от дерматолог, който да вземе и прегледа материала за изследване.

# 7
  • София
Аз страдам от микоза, която се проявява при паднал имунитет или след разболяване. Изглежда така да, но обривите по лицето и кашлицата може да не са свързани с язвите, а да са алергична реакция към някое от лекарствата. Микозата се лекува с хапчета (при мен низорал) и мазане (антимикобета+йод), но не се знае дали това е точно гъбично без да е взета проба. Подобни са проявите на розов лишей, инфекциозна еритея, тежки форми на атопичен дерматит - трябва си дерматолог за да вземе проби дали е гъба или да предпише адекватно лечение ако не е както е писано в предходните постове.

Общи условия

Активация на акаунт