Градина в Австрия

• 2 504
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Аз не бих се съгласила. Свекърва ви не е Вас. Тя не е майка на това дете. И колкото и да й вярвате, нямате идея какво ще се говори там и ще бъдете информирани толкова колкото тя прецени да ви каже. Откъдето и да го погледна, за мен няма плюс в такава постъпка.

# 16
Работила съм в детска градина и изобщо не бих възприела сериозно, ако бабата отиде да се разправя при живи и здрави родители.

# 17
Човека който би трябвало да разговаря с учителките е майката или бащата. Вече, ако те не са в града баба, дядо, леля, кака и т.н.. Говори и с детето си, вече е голямо. На 5г. всичко разбира, осъзнава, опитай да намериш какъв е проблема от неговата гледна точка.

# 18
Вие сама казвате, че детето има проблеми с дисциплината и т.н. Вместо да ходи свекървата, защо не посетите психолог наистина. Той нито хапе (поне повечето), нито прави нещо лошо. Просто един човек, който е учил за това и евентуално има опит, който да погледне от относително безпристрастна гледна точка как се развиват нещата при вас.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 18:23 от ConstructiveDestruction

# 19
Преди 30 години когато аз бях на градина нито една възпитателка не се е оплаквала от подобни неща.
Много са се разнежили нещо май.
Това са деца, а не кукли. Като искат спокойно да си пият кафето и да клюкарстват на воля да вземат да си сменят работата.

# 20
Не, не е редно!
Да не кажа, че е смешно!
Това дете си има родителите и Вие сте тези, които трябва да го възпитат първо, а при нужда да се говори с учители, директор и т.н.
Това е 5-годишно дете, а не бебе!Толкова ли не можете да разговаряте с него и да го питате защо се държи така?Да Ви обясни, дали няма някакъв проблем?
Да, това са деца, но възпитанието започва първо у дома!

# 21
Ако се съгласите да бъде прехвърлен в училище ще има ли възможност догодина да повтори първи клас? Първи клас според мен е нещо като нашата предучилищна група - вървят баааавно, много играят. Но пък дали все пак ще му е интересно и ще се справи с пропуснатото до тук? Дали въобще ще се съгласят в училището да го вземат? Защо не проверите там какво ще ви посъветват.

# 22
Аз бих преместила детето или в друга градина, където да си е с връстниците (а, не с три годишни) или директно в първи клас.
Имам опит с немската образователна система (нямам деца, но аз самата завърших миналата година) и истината е,че на никой от системата не му се занимава, ако имаш проблем.
Дали ще е езиков проблем или проблем с някой предмет - за всичко ти си си виновен сам.

И аз водих като Вас битки с вятърни мелници, докато не намерих две преподавателки, които лично и на добра воля се заеха с мен, за да завърша.

Но това е изключение. В близкото ми обкръжение имам трима начални учители и меко казано съм втрещена как говорят за учениците си.

Из фейсбук попадам на разни клипове на немски възпитатели, които твърдят, че не им било задължение да възпитават децата. А какви други задължения имат? Да си пият кафето, да си цъкат на телефона, да клюкарстват и да внимават децата да не се избият?
Извинете, ама за това не е нужно педагогическо образование.

Местете детето и не се занимавайте с тия пишман "възпитатели".

# 23
Да добавя - също не бих се настройвала предварително срещу психолога. И съм "за" всякакво допълнително занимание и най-вече - спорт. Хем да изразходва енергия, хем да е сред връстници, хем, ако има късмет, да попадне на някой с авторитет. Интелектуално може и да е за училище, но социално - съмнявам се. Но само с приказки едва ли ще стане - пробвайте да промените нещо. Бабата да говори - не. По-скоро - двамата с баща му.

# 24
Благодаря за съветите.Говорихме вече 2 пъти аз и баща му.Слушах само как бил шумен как не стоял мирно как му било скучно и т.н.Как те нямали квалификация да се занимават с по напреднали деца и за това ни дадоха куп брошури.Срещнаха ни с психолог,който обясни,че трябва да мине преглед при специалист да се установи,че детето се развива правилно и няма "недъзи" и след това психоложката да идва да го наблюдава 2 3 пъти седмично и да му дава допълнителни задачи.Аз съм на мнение,че веднъж влезнал в системата няма излизане.

# 25
 Предложеното звучи смислено, но не знам доколко ще имате контрол за информацията, която ще бъде споделяна за в бъдеще. Би трябвало да има "лекарска тайна". Бих споделила опасенията си с въпросния психолог. А евентуално консултация с психолог, който не е препоръчан от градината?

Общи условия

Активация на акаунт