Влюбване в женкар - има ли смисъл/как да продължи

• 14 360
  • 445
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Направо си го е нарисувала като корица на любовно романче...

# 61
Направо си го е нарисувала като корица на любовно романче...
Ама той си и изглежда така Simple Smile)))

# 62
Оказвате се влюбени в женкар, който също се е "заиграл" с вас, при това първи, при това без в началото да се афишира, че е семеен, то всички са семейни в ситуацията, но всеки има своята причина да е един или друг... Има ли смисъл (от продължение с него), как ще подходите, нито да си с, нито да не си, няма средно положение, малко напомня песента на U2 "With or without you". То важи за всяко неподходящо влюбване въпросът - какво прави човек, че да се отблъсне и да забрави? Важи ли, че "единственият начин да се отдадеш на изкушението е да му се отдадеш"? Или по-добре да бягаш докато/ако изобщо можеш? Много е мъчително.

Каквото и да предприемеш, важно е преценката да е твоя. Вярна или погрешна (лично смятам, че това са измислени, спекулативни понятия), добра или лоша (също), приятна или неприятна (тези пък са субективни Simple Smile ).

Не е добре обаче да съгласуваш поведението си със съвети от персони, чиито представи за живота са от сорта, че той (техния), трябва да е безметежно розов, удобен и прекрасен. И че останалото народонаселение, до последния китаец, съществува на тая земя единствено за да им угажда и служи коленопреклонно. Притежателното им самосъзнание влиза в пряк конфликт (на интереси Wink Simple Smile ) с твоя казус.
Няма да ти дадат добър съвет, водени са изключително от някаква форма на реваншизъм, отмъщение или възмездие, поради нереализирани представи, че всички са им длъжни.

Така че опитай се да си изясниш какво търсиш, какво искаш, макар за жена да е ясно, че това е трудна задача.
Формулирай си критерии, и после прецени там кои от неприятните за теб следствия могат да бъдат компенсирани от приятните. По възможност - свръхкомпенсирани, защото равновесието е признак за статичност на системата, а човек, и жена да е, няма желание да замръзне в статично положение, било то и в отсъствие на негативни събития Wink

# 63
  • Далечният изток
Верно ли толкова сериозно сме приели казуса на авторката до степен, която посочваш там за реваншизма, отмъщението и т. н.?!
Мисля, че доста надценяваш форума и жените като цяло.
Аз например никога не съм си и помисляла, че някой ми е длъжен, камо ли всички, камо ли пък да съм го изисквала от целия китайски (поне) народ...
Даже и такива жени да има, нямам никаква идея това какво общо има с казуса на авторката...
Пита - отговаряме. Всеки според личните му възприятия и опит. В това е и идеята на форума. Ако нещо не ти се нрави, има си ред за окончателно отписване... Никой никого не държи тук насила.

От последните постове на авторката видях, че и психолог е питала, тук във форума, ама и той нищо конкретно не е отговорил, какво остава за нас, обикновените хора... Съветите са от положението на едни най-обикновени жени. Все едно си коментира с приятелки. Нищо повече. Нейна си работа кои мнения ще вземе предвид, кои не.

# 64
Жизнения ми опит е показал, че е по-добре да надценявам жените, отколкото да ги подценявам.
Е, разбира се без да изпадам в крайности. Не всички жени и не във всички области на живота Wink

# 65
  • Далечният изток
Тогава какви бяха тия глупости в предишното ти мнение?
Имаме конфликт на интереси с нейния казус?! Сигурно и с въпросния мъж?!

# 66
  • Paris, France
Скрит текст:
Не е пързалка, просто потребителката е тук от много време и не ѝ се иска да дава подробности, затова отговаря отнесено и половинчато. Това поне е моето усещане

Всички се изредиха да напишат, че той нямало да се лепне, ако е женкар, но ако е манипулативен и това с мрежите, капаните е така, то рискът е тя да се лепне. И в този ред на мисли смятам мнението на Сийка за най- близко до истината.
Авторката има празнина и сама се опитва да я запълни, но се заблуждава, че не е целенасочено, а просто е попаднала на омайник.

Скрит текст:
Както казах, имала съм подобен случай. Аз - във връзка, той - в полувръзка или каквото там, той си знае. Привличането беше видимо и за околните и получавахме коментари. Но всеки път, когато имаше намек за други жени, а такива хора винаги загатват, за да те сложат на кукичката да се състезаваш, ми ставаше отвратителен и охладнявах. После си представих колко болести разнася между множеството си приятелки и реших, че искам да съм здрава. В един момент се награбихме да се целуваме, но до там спрях и повече не го погледнах. Вече ми е безразличен. Според мен колкото и да те сърби, тези неща би следвало да те отблъскват, а не да ги "прощаваш".

Не мисля, че това е женкар. Донжуаните карат жената да се чувства единствена, държат се с нея като с принцеса. Нарцистичните шавливи мъже ги ги говорят тези неща за другите и де хвалят, че гравитират около тях. Разликата между двата типажа е от тук до небето. Едните са леки, забавни и ненапрягащи, другите са неразбрани, "интересни" и прикрити, ползвайки прийоми от тъмната психология на човешката природа.

Дупката има кой да я пълни и ще се намерят и други, само да свирне. Празнина имало!

Винаги много задълбаваш в нарцисични, манипулативни, психопати и не знам какви си. Ако е толкова привлечена от подобен, вероятно тя самата е такава. Психопати са 1% от населението. 

За твоя случай, който даде за пример - проблемът си е изцяло в тебе. Аз ако охладнея от нещо, край. Никога повече няма да тръгна да се срещам с мъжа, дори и да сме и двамата свободни, камо ли да се целувам. Ти така си си избрала, въпреки че си го разбрала що за стока е в това отношение. Била си и във връзка, която не си пожелала да прекратиш. Твой избор пак. Няма лошо, но няма и драма.

Не всеки похотлив чичко е женкар. Има скрити женкари, които никой не ги разбира какви са, а са отръшкали половината град. Има и плямпащи, които хич не изглеждат добре и само си плямпат без действия.

Ясно е, че не всеки женкар е бомба в леглото, но щом е привлечена, че и бидейки семейна, значи има висок шанс да си допаднат в леглото. Това се разбира още първия път.

Лепливите са много лесни за разкарване. Почваш да ги търсиш непрекъснато за услуги и малки парични заеми от по 30 000 лева, примерно, както и да ги занимаваш с болести, семейни проблеми, проблеми с децата итн. На бас, че ще минават на другия тротоар като те видят още след седмица.

Както писах, женените мъже, мъжете с деца при тях, хронично болни, с ангажименти към болен родител са възможно най-бедните за разкарване. Е, то и малко жени ги искат.

# 67
Глупави или не, тип библейски Simple Smile Могат да се тълкуват по поне 5 различни начина Simple Smile
А конкретно тълкуването, което съм имал предвид е, че поради притежателното си мислене, много жени, прочетат ли, че става дума за любовник (женен) веднага се хвърлят на амбразурата. Може и да е техният Wink
А и да не е - въпроса е принципен - женен мъж е нечий, ако почнат така да се крадат мъже, и до тях ще стигне. Правила си трябват тука Simple Smile
---------
По-сериозно - homo sapiens съществува от около 2,5 милиона години. Обществена организация, която да наречем цивилизация - от около 10 000. Пренебрежимо.
Човешкото поведение е далеч по-генетично обусловено, отколкото някои смятат.
2 милиона години и кусур мъжете са били предимно във външна, агресивна среда, с която е трябвало да се справят, за да донесат месо на децата и жените, чиято среда е била доста по-затворена. И се е офомила главно в посока на общуването.
Поради което междуженската конкуренция е далеч по-силна (в психологически смисъл) и междуженското (искрено) приятелство е далеч по-слабо от междумъжкото такова.
Ето защо ми се струва, че жена да иска съвети от други жени относно поведението си спрямо мъж, женен мъж, е меко казано нелогично.

# 68
Не е добре обаче да съгласуваш поведението си със съвети от персони, чиито представи за живота са от сорта, че той (техния), трябва да е безметежно розов, удобен и прекрасен. И че останалото народонаселение, до последния китаец, съществува на тая земя единствено за да им угажда и служи коленопреклонно. Притежателното им самосъзнание влиза в пряк конфликт (на интереси Wink Simple Smile ) с твоя казус.
Няма да ти дадат добър съвет, водени са изключително от някаква форма на реваншизъм, отмъщение или възмездие, поради нереализирани представи, че всички са им длъжни.

Така че опитай се да си изясниш какво търсиш, какво искаш, макар за жена да е ясно, че това е трудна задача.
Формулирай си критерии, и после прецени там кои от неприятните за теб следствия могат да бъдат компенсирани от приятните. По възможност - свръхкомпенсирани, защото равновесието е признак за статичност на системата, а човек, и жена да е, няма желание да замръзне в статично положение, било то и в отсъствие на негативни събития Wink

Това е някакво супер неадекватно изложение, пълно с някакви измислени непонятни тези.

# 69

Това е някакво супер неадекватно изложение, пълно с някакви измислени непонятни тези.
Аз го разбирам като "всеки сам да си преценя" Simple Smile

# 70
Това за "всеки сам си преценя" е ясно. И аз общо взето нещо такова казах, не съм осъждала идеята. Но това в цитата е нещо друго - някакви свободни съчинения без всякаква основа.

# 71
  • София
Невена, никъде не съм твърдяла, че някой ми е виновен, просто давам излаз на мислите и реакциите си, за да помогна на авторката.

Задълбавам, защото често се лепва някакъв епитет, който не съответства на поведението и хората си мислят, че не могат да се овъртолят.
Абсолютно смятам, че женкарите не говорят за другите си жени, те докато са с теб имаш чувството, че сте само вие на земята, жените се чувстват обожавани и желани. А не в състезание с още 5. Макар да има още 5. Едното генерира ендорфини, другото - кортизол. И двете се усещат като вълнение.

Най- малкото е комплексар и това го прави неподходящ за забивка. Извънбрачната забивка трябва да е с весел, забавен и лековат човек, с когото си прекарваш добре, а не стъпваш на пръсти.

# 72

А това е типичния подход (няма да казвам чий) - "не разбирам какво се казва, затова ще нарека сестрата на опонента к..ва и после нека се обяснява".

# 73

А това е типичния подход (няма да казвам чий) - "не разбирам какво се казва, затова ще нарека сестрата на опонента к..ва и после нека се обяснява".

Напротив, много добре разбирам какво казваш, но го смятам за изсмукано от пръстите, нищо че на теб то ти се струва голяма мъдрост.

# 74
  • Далечният изток
Глупави или не, тип библейски Simple Smile Могат да се тълкуват по поне 5 различни начина Simple Smile
А конкретно тълкуването, което съм имал предвид е, че поради притежателното си мислене, много жени, прочетат ли, че става дума за любовник (женен) веднага се хвърлят на амбразурата. Може и да е техният Wink
А и да не е - въпроса е принципен - женен мъж е нечий, ако почнат така да се крадат мъже, и до тях ще стигне. Правила си трябват тука Simple Smile
---------
По-сериозно - homo sapiens съществува от около 2,5 милиона години. Обществена организация, която да наречем цивилизация - от около 10 000. Пренебрежимо.
Човешкото поведение е далеч по-генетично обусловено, отколкото някои смятат.
2 милиона години и кусур мъжете са били предимно във външна, агресивна среда, с която е трябвало да се справят, за да донесат месо на децата и жените, чиято среда е била доста по-затворена. И се е офомила главно в посока на общуването.
Поради което междуженската конкуренция е далеч по-силна (в психологически смисъл) и междуженското (искрено) приятелство е далеч по-слабо от междумъжкото такова.
Ето защо ми се струва, че жена да иска съвети от други жени относно поведението си спрямо мъж, женен мъж, е меко казано нелогично.

Е, вече ме разсмя Joy
Значи авторката има проблем, че търси съвет, а не съветващите, нали така.
Не е луд тоя, дето яде баницата...
Ние си папкаме баницата, Джеймс, и нищо повече. Едва ли някоя нормална жена поставя мъжа си автоматично във всеки казус, който чете. Особено ако си познава мъжа... Това са много, много големи, огромни глупости, ако мислиш, че някоя си припознава мъжа в казусите по форума.

А за междуженската форумна конкуренция за мъж... Тук вече онемях честно. Даже не знам дали правилно го разбирам това. Thinking

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 21:16 от AIDA_N

Общи условия

Активация на акаунт