🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 11 (24.11 - 01.12)

• 39 992
  • 1 008
  •   1
Отговори
# 975
Според мен сътресенията биха се случили само ако дискът избере някой извън лагер 3. Което макар и малко вероятно не е невъзможно. Бяхме свидетели как избираше човек с 1 гривна и то два пъти.

# 976
  • Стара Загора
Мен Миро не ме е разочаровал, продължава да ми харесва и се възхищавам на качествата му и постигнатото в предаването и извън него. Склонна съм да му вярвам, че иска от сърце да помогне на съотборниците си.
Жалко че нещата не са се развили по план, но пък за нас зрителите ще бъде по-интересно Simple Smile
+ 100

# 977
А как Бистра ще играе с Георги? Ако им се падне диска ли?

# 978
Ако дискът избере Георги може Мая и Бистра да се опитат да се намесят  избора му.

# 979
Дискът ще се завърти още само веднъж и после късметът няма да е фактор, а ще са важни само победите в игрите. Предстои да видим как ще се определят финалистите, но очевидно е имало изненади и за играчите с правилата.

# 980
Ако дискът избере Георги може Мая и Бистра да се опитат да се намесят  избора му.

Няколко пъти казвам 1% са си 1% шанс. Все пак го има. Ако диска се падне на Георги, а той е достатъчно умен да усети пропукването на стратегията на Миро, може да и предложи сам.
Разбира се спекулирам с възможен сценарий.

# 981
Мен Миро не ме е разочаровал, продължава да ми харесва и се възхищавам на качествата му и постигнатото в предаването и извън него. Склонна съм да му вярвам, че иска от сърце да помогне на съотборниците си.
Жалко че нещата не са се развили по план, но пък за нас зрителите ще бъде по-интересно Simple Smile
+ 100
+200

# 982
Аз съм си фен на Алекс още от самото начало /Одри, не сме много, но сме истински Green Heart Smile/. След това ми хареса Миро и накрая и Халхаберо, защото ме забавляваше Smile  Но всички участници са ми приятни, всеки се справя според възможностите си и ситуациите. С едно изключение - Дзами, и то не за друго, а защото е вербален насилник, а аз не понасям насилието под никаква форма. Разбира се, негово право е да избере как да се държи, но мисля, че мястото му не е в телевизионен формат, колкото и всички продуценти да харесват скандалите между участниците, защото това ще донесе гледаемост. Дори да е така, не е редно това да става за сметка на унижение на който и да е от играчите.

Сега приключих подкаста с Миро и съм много, много впечатлена Green Heart Радвам се, че има такива хора и точно това трябва да бъде целта на риалититата - да показват стойностни и мотивиращи хора. Е, разбира се, че винаги ще има и всякакви други, не е лошо да има разнообразие Simple Smile

Благодаря, че дадохте линка към подкаста тук, отговорих си на доста въпроси за играта. Ако и някой друг иска да разбере защо действа така, ще разбере от разговора в подкаста. Тази година нещо неам нерви за Надкаст, но с нетърпение чакам Миро и Алекс там, за да науча повече за тях. И дано се преборят по-бързо и лесно с последиците от хейта, но да не забравяме, че те вече са "победители за себе си" и са си "научили уроците" Simple Smile)) /по Жорето Smirk /

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 00:14 от Iveta_S

# 983
Дискът ще се завърти още само веднъж и после късметът няма да е фактор, а ще са важни само победите в игрите. Предстои да видим как ще се определят финалистите, но очевидно е имало изненади и за играчите с правилата.

Това риалити не е ли франчайз? Ако е така, то правилата трябва да са известни, поне за тези, които се интересуват. Аз не съм се интересувала, просто сега за първи път гледам такъв тип риалити.
Едва ли бг продукцията има право да ги изменя по свое успотрение, или?

# 984
Още чакаме да видим и как Бистра и Георги са станали близки. Преди  разговора за потенциална коалиция по-скоро си пожелаваха един на друг да отпаднат. Но в последния епизод танцуваха заедно, а после гледаха и игрите един до друг. Кроят нещо.

# 985
Има ли разлика в това, което си видял на острова и това, което гледаш в епизодите?Тоест много ли лъжат сценаристи и режисьори?(Зная, че не може да говориш по въпроса, но си питам🙃)

Има въпроси, на които не мога да отговоря. Други, на които ми е трудно да отговоря, без да спойлна. Но се чувствам длъжен да изчистя въпроса с Венци и ситуацията около избора му да играе.

1) В нашия лагер имаше дълга дискусия по темата. Много по-дълга от показаното.

2) Всички в лагера (освен Венци) бяхме против той да играе.

3) Знаех обаче, че Венци много държи да играе, защото "той за това е дошъл" . Предложих компромисно решение - да играе, но ние да участваме в избора на неговите противници. Той отказа.

4) Започнах да се чудя какво става тук?! До вчера всичко решавахме заедно с дискусии (бвз значение каква част отт тях са показани). Този път обаче имаше промяна в поведението му.

По тази причина реших да го тествам - предложих му 4 различни конфигурации, за да разбера мотивите му. С Берке, без Берке... до момента той говореше, че е вдигнал мерника на Дзами и Гогов. Сега обаче мерникът беше основно върху Берке. Последното ми предложение лъм Венци беше да пусне Берке и Гогов (хората с много гривни), но в другата група, за да намалим риска, а в своята да сложи Митов и Ванеса. Венци не уважи нито едно от предложенията. Нищо, нада. Никакъв компромис не направи. Дори символичен, ей така - просто за да покаже, че му пука за нашето мнение. За пръв път отивахме на табло без да знаем какво точно ще видим там.

5) От всичко това си направих извода, че Венци предпочита вече да играе соло. Което е напълно ОК и очаквано (заявявал съм го многократни в синхрони, че неминуемо ще дойде такъв момент и моята задача е да го отлагам колкото се може по-напред в бъдещето). Но не очаквах да стане по този начин - така рязко и без никакво обяснение. Нещо не се връзваше в цялата картинка. Това беше първият път, в който бях истински изненадан в играта.

6) Това, което ме ядоса, нямаше общо с Алекс и това дали ще е първи, втори или трети в класацията с гривни. Имаше общо с това, че човек от екипа просто взриви така търпеливо градения отборния дух. И детронира позицията ми на неформален лидер. Всичко в Лагер 3 гръмна изведнъж. И да, егото ми беше наранено. Което, разбира се, беше изцяло моя моментна слабост. Затова веднага след таблото събрах всички от лагера и се извиних за реакцията си (ясно е защо не го показаха... както и съветите, които давах на Венци преди играта с Дзами относно евентуалния пъзел).

П. П.
Венци е топ пич. Нищо лошо не мога да кажа за него. В и извън играта го уважавам много като човек.

П. П. 2
Сега, гледайки епизодите и най-вече първите думи на Венци след като дискът го избра, вече добре разбирам какво се е случило в онзи ден. Wink

П. П. 3
Спирам с отговорите, че съвсем нищо няма да остане за Надкаст. 😁

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 01:01 от Miroslav Dzhokanov 649101

# 986
Миро, много интересно дали е имало уговорка топ 3 да си разделят парите по равно, защото иначе би имало много голям риск Венци и Бистра да почустват несправедливост, че пазят Алекс и така пропускат шансове да вземат повече гривни за себе си и съответно повече пари? вариантът всеки да влезе в топ 3 с равен на брой гривни изглежда непостижим.

п.с. много ще се радвам след предаването да се включиш и да кажеш дали виждаш разлика между отношението на Алекс към играчите от лагер 3 по време на синхрони и когато не е имало камери. На синхрони Алекс говори снизходително за другите играчи и обижда (понякога директно, понякога косвено) интелектуалните им възможности.

# 987
Не е имало договорка парите да са по равно. Според мен АБВ-то ги вълнуваше повече това да спечелят, отколкото дали ще си тръгнат с 30к или 40к. Да не говорим, че моментът, в който сглобихме Лагер 3 и решихме да играем заедно, беше мнооого далеч от финала и не беше ясно колко от нас изобщо ще стигнат до него. Но вярвам (а вероятно и те повярваха) , че това беше най-добрата формула/най-добрият шанс за всеки един от тях да стигне до финала. Този сценарий беше win-win за всички ни.

Но тук вече най-добре те самите да си кажат. По този въпрос (кой как се е чувствал в отделните етапи от играта) мога само да спекулирам.

А идеята Бистра да спечели вота при социалната игра се роди, защото:
А) Венци и Алекс вече имаха по 25-30 гривни, т. е. тя трудно можеше да ги измести от първото и второто място
Б) социално тя беше най-добре позиционирана (Дзами и Гогов биха гласували за нея, може би дори и Жоро)

П. П.
Не, не съм познавал нито Алекс, нито Бистра преди шоуто. Всъщност не познавах никого, когато стъпих за пръв път на острова.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 01:00 от Miroslav Dzhokanov 649101

# 988
  • София
Миро, какво ще кажете на зрителите, които останаха с усещането, че не искате Венци да играе или да играе с избрани от “семейството” противници, за да може Алекс да остане най-богатият на острова и така да му гарантирате финала?
Не кой да е, а именно Алекс да бъде финалист?
И не смятате ли, че това побутване - ако се съгласите, че имаше такова - беше нечестно спрямо Венци?

# 989
Много мерси, Миро, в надкаст ще се повтаряш, ако трябва Stuck Out Tongue
От както гледах този на Вера, който беше толкова силен, почувствах oчевидното, че интересните такива тепърва предстоят.

Аз таблото на Венци го изтълкувах като последен жест към Жоро. Сега, ако и Венци дойде да драсне няколко реда ще е топ Simple Smile

Да не забравяме, че играчите са показали, което са показали, ма емоциите са си наши.
Аз толкова много инвестирах интелектуално и емоционално да търся скритата лимонка, че Алекс и Вера по пътя са ми станали много тежки фаворити. На Бистра и Мая им простих покрай Алекс, а май и преди това ги намразих баш покрай него. А на Дзами му простих покрай това че игра за Вера и Гогов на бедни vs богати, въпреки, че напоследък пак трупа черни точки. На пък Миро му простих, че не е играе за себе си, чак като излезоха с формулата Бистра, Венци и Алекс.
От друга страна не искам и никой да бута Алекс към финала искам да се докаже, че може и сам.
Ей такива, но все мои си неща Simple Smile

Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 08:30 от Одри ♡

Общи условия

Активация на акаунт