Бягство към победата - 2: Съкровището 📜💎- Тема №3

• 38 887
  • 790
  •   1
Отговори
# 30
Ми аз пък тая задача с яйцата я мислих мислих и като Пресиян все я измислях. Снасяли ОБЩО 3 яйца за 3 дни. Не всяка ПО 3 яйца общо...

# 31
От тези двойки единствено майката и дъщерята не искам да печелят. Всички други харесвам. Може би и полицаите малко ме дразнят, че са една идея пренавити. Виждат ми се твърде сериозни за моя вкус. И все пак няма да е незаслужено.
Дадох глас за Фармацевтите. Защото са подценявани и май нямат толкова фенове. Иначе топ три са ми те, актьорите и барманките. Но пак се повтарям - всеки без майката е добре и ще му се радвам.

# 32
На мен също фаворитите са ми Барманките и мъжките двойки - Актьори, Полицаи, Фармацевти.
Гласувах за Барманките.

За Майката и дъщерята и Колегите ми е все тая.

Задачата с виното не ми хареса заради пиенето. През цялото време си мислех - ами ако човекът не пие, или не харесва вино, или има проблеми с алкохола?

# 33
Малко със закъснение да се включа за съботния епизод:

Не харесвам като съм прав за видни неща, но за съжаление връщането на Любо и Памела беше много крактотрайно и последните две седмици, безсмислени. Много са готини и енергични, но просто правят прекалено много грешки, част от които необясними и затова позициите им варираха толкова. Чак толкова да объркаш известен обект, няма как да не доведе до отпадането ти. Това се видя, дори в етапа за завръщане, където ужасните пътища прецакаха другите и ги спасиха, но тук нямаше какво. За интригата щеше да е много по-добре женените да са в играта, за да имаме още един реален претендент.

Колегите най-после взеха победа. Габи не ми е сред любимите образи, но Иван е човек с добра обща култура и супер географски познания. Очаквам да стигнат до топ 4 някъде, като за повече ще им трябва късмет. Полицаите отново се доказаха като най-силни от останалите. Допуснаха огромна грешка с винарната, озоваха се последни след втората задача в елиминационен ден и накрая пак са втори. Само тяхна грешка във финалните етапи може да им изяде победата. Доволен съм, че актьорите се предвижиха напред, както и че барманките останаха. За пореден път двете показаха реална самооценка и това ми допадна. За сметка на това, майката и дъщерята са все по-голямо дъно. Хем нищо не знаят, хем нямат желание да се научат, а само мрънкат. Гонят близначките в моята класация за най-неприятна двойка в сезона и скоро ще ги минат.

Относно задачите, хареса ми че бяха разнообразни и позволяваха да се навакса време с умения. Особено готина беше тази с флаговете. И ако Вики и Тони се затрудниха на Габон, което мога да разбера, други две двойки не познаха знамената на европейски държави, при това имайки ги на карта. Майката и дъщерята не ме изненадаха, че не знаят. Те даже са горди, с това че нямат базова обща култура. От фармацевтите съм леко разочарован. Да не знаеш знамената на Монако и Нидерландия и дори да не можеш да ги предположиш от таблото, е доста странно. Опитвам се да не съдя хората, но има някакви базови неща, което е добре да се знаят.

# 34
  • София
За мен фармацевтите са най-зле от всички двойки и с най-бедна обща култура. Съперници са им само близначките и барбитата.

# 35
Моят топ три е актьорите, фармацевтите и полицаите.

# 36
Относно игрите според мен трябва да се правят по начин по който да е по-трудно на първите които пристигат и по-лесно за останалите, както беше играта с химическите елементи (не говоря за самата игра където таблицата на дъската която бяха направили беше бъркотия ), а че първите които идват имат повече шансове за грешка, по този начин даваш шансове на всички да се движат заедно което е и интересното в този случай, от другата страна е играта с плочките или тази с делвичките в морето, поне да бяха различни цветове и играчите да съберат Победа с определен цвят, а не първите да ги намерят за 5 мин а последните за час.

Хареса ми концепията с наказанието при риболова, според мен трябва да го има и в другите игри, ако не можеш да се справиш за определено време да имаш право да отидеш на друга локация да вземеш плика от там за следващата точка.

# 37
Т.е да накажеш тези, които се справят и пристигат първи и да поощриш тези, които не успяват Thinking

# 38
  • София
Моят топ три е актьорите, фармацевтите и полицаите.
Плюли сме си по клавиатурите. Simple Smile

# 39
  • София
Ми аз пък тая задача с яйцата я мислих мислих и като Пресиян все я измислях. Снасяли ОБЩО 3 яйца за 3 дни. Не всяка ПО 3 яйца общо...
Снасяли общо 3 яйца за 3 дни означава само и единствено, че всяка кокошка снася по едно яйце на 3 дни, а не по едно яйце всеки ден. Бяга му четенето с разбиране на Пресиян.

Аз в началото симпатизирах на фармацевтите, защото все са усмихнати и приемат състезанието като игра и се забавляват, не се връзват много-много. Обаче наистина са с обидно оскъдни знания. Само сгодените, барбитата и близначките бяха по-зле от тях.
Честно казано съм изненадана. Фармацията е трудна специалност, чете се много и не мога да си представя нелюбознателни хора да я запишат.

Сгодените само напразно се върнаха. Бяха най-слаби, с най-малко знания от останалите двойки и съвсем резонно си тръгнаха. По-напред прочетох мнения, че Памела била объркала Побитите камъни с Чудните скали, но не беше така. Тя смяташе, че Чудните скали са срещу Побитите камъни и затова тръгнаха натам.  Като цяло това им беше първото и единствено "самостоятелно" предположение, т.е. без да питат, така че резултатът не беше изненадващ. В крайна сметка от два месеца състезание знаеха само едно нещо - Фестивала на фолклорната носия в Жеравна.

# 40
  • София
Тези според мен не са фармацевти, защото и на менделеевата таблица не се отличиха с нещо запомнящо се. По-скоро са някакви търговци. Не буквално фармацевти.

# 41
Тези според мен не са фармацевти, защото и на менделеевата таблица не се отличиха с нещо запомнящо се. По-скоро са някакви търговци. Не буквално фармацевти.
Отдавна го предположих и писах, че вероятно са някакви търговски представители на фармацевтична фирма, което не означава, че са учили и завършили фармация.

# 42
По спомен: точно са си търговски представители. На мен са ми симпатични, но съм абсолютно съгласна, че знанията им са доста оскъдни.

# 43
Не са “фармацевти”, или поне Ники не е. С Николай сме работили по заснемане на 2-3 реклами и се явява на много кастинги. Върви дори една от рекламите в ефир. Доколкото се представя той е търговски представител на напитки, родом от Карлово, живее в Стара Загора. Не знам дали имат общо с фармация. За Иван нямам и информация.
Едит: Нямам лично отношение, сетих се в последствие, когато гледах рекламата.

# 44
Във визитката им пише, че са търговски представители: "Николай и Иван са търговски представители на две различни конкурентни фирми на пазара." Не са фармацевти.

Общи условия

Активация на акаунт