Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 27

• 26 679
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,
Нова съм в темата. След 2 неуспешни трансфера в БГ се местим в Турция. Пуснах допълнителни изследвания и ми излезе това долу. Моля за коментар за какво става дума.
Ясно, че ще трябва да посетя хематолог, но дотогава ще изчакам и останалите изследвания и ми се иска да имам бегла идея за какво иде реч.
Тромбофилия ли е това или? Някаква терапия след трансфер ли ще означава най-вероятно?
Поздрави!

# 136
  • Sofia
Пуснах допълнителни изследвания и ми излезе това долу. Моля за коментар за какво става дума.
Ясно, че ще трябва да посетя хематолог, но дотогава ще изчакам и останалите изследвания и ми се иска да имам бегла идея за какво иде реч.
Тромбофилия ли е това или? Някаква терапия след трансфер ли ще означава най-вероятно?
Поздрави!
Да, това в червеничкото е хетерозиготна мутация. Хетерозиготна означава, че единият алел на гена е с мутация, другият му алел е нормален. Фактор V Лайден се води за високорискова мутация (тромбофилия), така че - да, ще трябва консултация с хематолог и най-вероятно ще сте на терапия с инжекции НМХ по време на бременността.

За след трансфера (още преди положителен тест за бременност) аз от опит нищо не мога да кажа. Но често им предписват и тогава инжекции.

# 137
Здравейте,
Нова съм в темата. След 2 неуспешни трансфера в БГ се местим в Турция. Пуснах допълнителни изследвания и ми излезе това долу. Моля за коментар за какво става дума.
Поздрави!
Аз имам хомозиготна мутация във Фактор V. Хематологът ми изписа поставяне на НМХ всеки ден след положителен тест.

# 138
Благодаря за инфото момичета.
Това с две думи е изследването за Фактор V? Защото съм пуснала и фактор II, но явно още не е излязъл ако това е само за Фактор V?
Моля да препоръчате хематолог в София Simple Smile

# 139
  • Sofia
Благодаря за инфото момичета.
Това с две думи е изследването за Фактор V? Защото съм пуснала и фактор II, но явно още не е излязъл ако това е само за Фактор V?
Моля да препоръчате хематолог в София Simple Smile
Фактор II също е излязъл - там нямате мутация.
За хематолог погледнете първия пост на темата - там има няколко имена.

Не е нужно да е в София. Хематолозите не правят физически преглед, а консултация на база документи и фамилна и лична медицинска история. Пускат редовно допълнителни изследвания, за да могат да коригират терапията по време на бременността.
Има хематолози, които консултират онлайн.

Аз се следих при проф. Паскалева в НКБ. Но бих се консултирала и с Г. Тончев или В. Иванова (и двамата правят консултации и онлайн) от МЦ на Калчев.

# 140
Здравейте!
Това са първите ми изследвания откакто съм на Фраксипарин. Имам някои изменения в ПКК. Дали може инжекциите да имат някакво отражение? Имам час за лекар за утре, но ми се искаше и някой да каже, ако знае нещо.
34-та г.с. съм.
П.С. АПТТ не е ли ниско и какво значи това?

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 13:05 от Sylvanka

# 141
Здравейте момичета! Искам да ви попитам, не знам дали въпросът ми е точно за тук, но мисля, че вие ще сте наясно. Правих изследване на общ белтък и албумин, и белтъка ми е занижен 60,86 (реф. стойност 64,00-83,00). Какво трябва да значи това, много ли е нисък и има ли проблем? 23 г.с. съм в момента.

# 142
Малко страничен въпрос, но тези от вас които са с MTHFR мутация намерили ли сте комбинирани витамини, които да са подходящи? В момента приемам само метилирана фолиева киселина и всичко друго ми е на добри нива от преди забременяването. Това обаче предполагам бързо може да се промени..

# 143
  • Sofia
Малко страничен въпрос, но тези от вас които са с MTHFR мутация намерили ли сте комбинирани витамини, които да са подходящи? В момента приемам само метилирана фолиева киселина и всичко друго ми е на добри нива от преди забременяването. Това обаче предполагам бързо може да се промени..
Неоснователно скъпи по мой вкус.
Скрит текст:

А при тези съдържанието на витамините не беше много високо. Аз пиех от тези.
Скрит текст:

В момента (вече небременна) предпочитам просто да пия метилирания Б комплекс на Natural Factors и вит Д.

# 144
Аз пия тези:

Но понеже нивата ми на Б12 бяха ниски, отделно взимам и тези:

# 145
  • Sofia
В тези съдържанието на Б12 е нищожно.

Този Б-комплекс е по-добър по мое мнение:

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 01:51 от Brin de muguet

# 146
  • София
Sylvanka,
според мен резултатите са ти чудесни.

K.k2,
При нисък белтък се изписва протеин за бременни. Аз пиех 2 пъти на ден Pregnaco, но ми бяха изписали и Fresubin или подобно. Реално всякакъв протеин ти върши работа. Плюс в храненето приемай повече протеин - млечни, извара, скир, кисело мляко, меса, които ти понасят, бобови.

Аз също пиех от витамините за бременни, които Brin е показала. Сега съм си взела пък Комплекса на Natural Factors.

# 147
Здравейте, момичета! Моля за малко помощ в разчитането на резултати, докато дойде време за часа ми при хематолог, защото сърцето ми ще изкочи. Загубих бебето си в 30г.с. Възможно ли е според тези резултати тромбофилия да е причината за моята загуба?

# 148
Дели, благодаря ти! 🤗
Sylvanka,
според мен резултатите са ти чудесни.

K.k2,
При нисък белтък се изписва протеин за бременни. Аз пиех 2 пъти на ден Pregnaco, но ми бяха изписали и Fresubin или подобно. Реално всякакъв протеин ти върши работа. Плюс в храненето приемай повече протеин - млечни, извара, скир, кисело мляко, меса, които ти понасят, бобови.

Аз също пиех от витамините за бременни, които Brin е показала. Сега съм си взела пък Комплекса на Natural Factors.

# 149
Здравейте, момичета! Моля за малко помощ в разчитането на резултати, докато дойде време за часа ми при хематолог, защото сърцето ми ще изкочи. Загубих бебето си в 30г.с. Възможно ли е според тези резултати тромбофилия да е причината за моята загуба?

Много съжалявам за загубата ти, знам какво е защото и аз съм го преживяла само че в 27 г.с.

На база тези изследвания според мен при следваща бременност трябва да бъдеш на терапия с НМХ и стриктно проследяване от читав лекар, запознат с тромбофилията. Но разбира се виж какво ще ти каже и хематолога, те знаят най-добре.
Успех! Стискам палци другия път всичко да е наред и да гушкаш живо и здраво бебче! 🌈

Общи условия

Активация на акаунт