Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 27

• 27 286
  • 755
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте,

Бихте ли ми препоръчали хематолог,имунолог,  ендокринолог,  АГ , откойто наистина  сте доволни в района на Стара Загора или да преглежда онлайн ( без АГ-то)?

От д-р Веселина Иванова не съм доволна.

Благодаря предварително!
Аз съвсем честно, смятам че в Стара Загора няма читави гинеколози. За нормална бременост, без усложнения сигурно стават. Ния Кирчева ми каза за една киста, че се смалявала и я измери около 2 см, пък тя си беше 5 см. Голям процент от тях преглеждат на частно кабинетче и не ти водят история на прегледите и състоянието. И всеки път трябва да обясняваш коя си ти и за какво се бориш. Може би някой ден, когато отворят Сърце и мозък там да е по-добре.

# 16
Здравейте, останаха ми 4 инжекции Клексан 0.6, ако някой има нужда и желае да си ги вземе от София, жк Надежда, ще се радвам да ги подаря.

# 17
Здравейте, за доктор Тончев кога успявате да си запишете час в Медрек? В момента няма никакви, а пък в Супердок има.

# 18
Здравейте, бременна съм в 15 г.с. с втора бременност и след първата фетална следящия ми гинеколог поиска да пусна разширен пакет за тромбоза. От резултатите обаче не се ориентирам, четох доста и назад в темите, но не намерих информация за мутациите, които са ми излезли. Дали някой може да сподели, ако има личен опит? В понеделник ще се консултирам и с гинеколога

# 19
Здравейте дами. Искам да ви попитам вие как стигнахте до заключението, че трябва да си направите изследване за тромбофилия, лекар ли ви насочи , защо и тн.? Аз преживях втората си загуба за жалост и сега очаквам резултатите си от изследването. Моят лекар ме насочи. Не съм много наясно с тромбофилията всъщност, прочетох и поразучих, но е нова материя за мен. При наличие на тромбофилия и бременност с терапия ли се изкарва цялата бременност, кога се започва с терапията, после след раждане продължава ли се с нея? Възможно ли е да има такава мутация, която да не се влияе на терапия? Въпросите ми най-вероятно са глупави, за което се извинявам.

# 20
За изследването ме насочи лекар. Този, който трябваше да ми прави ранната фетална морфология, но видя че сърцето на бебето е спряло. Беше ми втора загуба. След това имам още една. При мен причината се оказа друга. От прочетеното до момента, стартирането на терапията при бременност зависи от вижданията на лекаря. Някои смятат, че трябва да се следят показателите за кръвосъсирване и ако се наложи да се включи терапия, други изписват от плюс тест. Чела съм и за започване на терапия, след като се чуе пулс. При инвитро мисля, че се изписва, заради допълнителния прием на прогестерон.  Ако има терапия с НМХ, то тя продължава и известно време след раждането. Аспиринът се спира в 34 г.с. (дано не бъркам седмицата). За възможността да не се влияе от терапия някоя от мутациите, не мога да отговоря. Ако нещо съм пропуснала, ще ме допълнят дамите в темата.

# 21
  • Варна
Как ви се виждат тези резултати? Бременна съм в 15 г.с. Слагам фраксипарин 0.4 и пия натаспин.

# 22
  • София
Нели, всичко е в норма, прекрасни резултати 🍀

# 23
Здравейте, в 25г.с съм и това са резултатите ми .Всяка сутрин поставям Фраксипарин 0.6 и всяка вечер пия  натаспин.Как ви се струват резултатите

# 24
  • София
Lady, от коагулацията всичко е наред, в норма си за втори триместър.
Обаче това ТСХ е много високо. Свържи се с АГ или ендокринолог да ти изпишат хормон.

# 25
  • Варна
Нели, всичко е в норма, прекрасни резултати 🍀
Aptt не е ли високо?

# 26
  • София
Хм, да, малко по-високо е, не съм му обърнала внимание. Но то е сборен фактор, влияе се от много неща. Покажи го на АГ / хематолог, да видим какво ще каже.

# 27
Здравейте! Няколко дни съм след положителен тест при инвитро (стимулиран ЗЕТ). Носител съм на хетерозигот Фактор 2 & АСЕ и по препоръка на хематолог и репродуктивен съм на 0.4 Фракси.
Сега обаче се чудя кога е удачно да направя консултация с хематолога? Първоначалната ми консултация беше преди 6 месеца някъде и не се сещам дали сме го коментирали. Също така трябва ли да пускам някакви изследвания предварително?

# 28
  • София
Тихичко честито 🍀
Аптт, д-димер и фибриноген се изследват на 4 седмици, антиХа се пуска 4ч след поставяне на инжекцията, средно веднъж на триместър, освен ако не се налага по-често. Успоредно с това се следи стриктно кръвотока на маточните артерии и да няма изоставане в развитието на бебето - най добре при АГ рискова бременност и /или фетален АГ.

# 29
Благодаря ви!
Изчаква ли се до пулс преди да се прави консултация с хематолога или е хубаво веднага да се направи?

Общи условия

Активация на акаунт