Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 27

• 27 255
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
Момичета, малко страничен въпрос. Възможно ли заради тромбофилия да излизат синини по тялото без да е травмирана кожата?

# 286
  • София
K.k2,
Фолат, метилфолат са метилирана форма на б9, за разлика от фолиева киселина, която е синтетична форма. Аналогично за б12, Метилкобаламин е мета, цианкобаламин е синтетична.
Витамините за бременни са подходяща форма, но според мен количеството на б12 е недостатъчно, ако си с ниски нива. Колко ти е б12?

Madness, случвало ми се е да ми избиват синини от нищото, когато приемам аспирин протект.

# 287
Аз нищо не приемам в момента, не съм бременна. Мутациите ми са ACE, PAI, VEGFA, AGT. Излизат ми от известно време и започнах за се чудя от какво може да е....
K.k2,
Фолат, метилфолат са метилирана форма на б9, за разлика от фолиева киселина, която е синтетична форма. Аналогично за б12, Метилкобаламин е мета, цианкобаламин е синтетична.
Витамините за бременни са подходяща форма, но според мен количеството на б12 е недостатъчно, ако си с ниски нива. Колко ти е б12?

Madness, случвало ми се е да ми избиват синини от нищото, когато приемам аспирин протект.

# 288
K.k2,

Нисък ми е Б12, точно за това мисля да приемам тези комбинираните метилирани, които прикачих по-горе + метилкобаламин на Natural Factors. Досега приемах само Елевит и не знам защо ми го изписваха така упорито, като очевидно не го усвоявам, резултата е на лице с ниската стойност. 147 ми беше като резултат при референтни 140-570, което особено за мен като бременна е много ниско, дори ендокринолог ми го потвърди. А Неофолик Мета води ли се метилирана фолиева, понеже и нея я приемах известно време?

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 01:16 от K.k2

# 289
  • София
Неофолик мета също е метилфолат, метилирана форма, няма проблем.
Добре е да приемаш поне още 1000мкг б12 успоредно с тези витамини, за да има и за теб, и за бебето. Освен Natural Factors има и спрей на BetterU. В първия триместър е адски важно за органогенезата да няма дефицити. Някои специалисти биха ти изписали и инжекции б12, има адезинокобаламин.

Madness, пусни една коагулация за всеки случай.

# 290
Момичета, малко страничен въпрос. Възможно ли заради тромбофилия да излизат синини по тялото без да е травмирана кожата?

На мен ми излизаха по едно време когато щитовидните хормони ми бяха доста зле. Имам Хашимото, като по онова време бях с хипофункция, завишени ТСХ, ТАТ и МАТ.

# 291
Неофолик мета също е метилфолат, метилирана форма, няма проблем.
Добре е да приемаш поне още 1000мкг б12 успоредно с тези витамини, за да има и за теб, и за бебето. Освен Natural Factors има и спрей на BetterU. В първия триместър е адски важно за органогенезата да няма дефицити. Някои специалисти биха ти изписали и инжекции б12, има адезинокобаламин.

Madness, пусни една коагулация за всеки случай.
Благодаря за съдействието, ще си набавя. 🙂

# 292
Здравейте, момичета 🙂 Сутрин на фраксипарин 0.4, вечер на аспирин съм. С АСЕ хомозиготен и PAI 4g/5g хетерозиготен съм. На всеки 3 седмици си следя коагулацията, събота си пуснах и се притесних много. Писах на генетик-консултанта, тя пък ми каза да спра аспирина,което повече ме притеснява, ако спра аспирина няма ли да се съсирва повече. Сега ще ви кача и резултатите, ако някой друг е имал такъм проблем как действахте.( Намерих и хематолог от Варна, платих ѝ чрез платформата,писах ѝ сутринта,но все още няма отговор от нея. Изследваниятс са пуснати в 12г.с.+5д)

# 293
Здравейте! Мога ли заедно да пусна Анти Ха, д-димер, фибриноген и тн. коагулации? Забравила съм как беше. За анти Ха знам, че е точно 4 часа, след инжекция, но мога ли успоредно и другите да изследвам?

# 294
Здравейте! Мога ли заедно да пусна Анти Ха, д-димер, фибриноген и тн. коагулации? Забравила съм как беше. За анти Ха знам, че е точно 4 часа, след инжекция, но мога ли успоредно и другите да изследвам?

На мен ми казаха така да ги пускам. По-знаещите да кажат.

# 295
  • Sofia
Аз съм пускала всичко заедно.

# 296
Здравейте момичета,
Миналия месец преживях Missed в 10 г.с ,след което реших на своя глава да си пусна някои изследвания вкл. за тромбофилия. Вчера ми излезнаха резултатите от изследването и ми се струват доста лоши . Не знам нищо за тромбофилията , четох някои неща, но не съм наясно като цяло. Ще бъда много благодарна , ако ми помогнете с малко повече информация и да препоръчате добри специалисти за Пловдив. Прикачвам и изследването. Благодаря !

# 297

Здравейте 🙂 аз знам,че за коагулация (аптт,д димер, фибриноген) се пускат преди поставен НМХ и така се следя (13г.с.+1 съм). Сутрин си пускам за коагулация преди инжекция и след инжекцията чакам да минат 4 часа за анти Ха фактора.

# 298
Колко време след раждане е хубаво да се пусне някаква контрола на кръвните изследвания, или само ако имам някакви оплаквания?

# 299

Здравейте 🙂 аз знам,че за коагулация (аптт,д димер, фибриноген) се пускат преди поставен НМХ и така се следя (13г.с.+1 съм). Сутрин си пускам за коагулация преди инжекция и след инжекцията чакам да минат 4 часа за анти Ха фактора.

И аз така ги пускам. Даже в различни дни, че да не се разхождам до лабораторията втори път и най-вече да не ме бодат 2 пъти в един ден

Общи условия

Активация на акаунт