Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 27

• 26 590
  • 755
  •   1
Отговори
# 45
Рокет, препоръчвам д-р Лилия Соколова. Отговори ми до минути и много обстойно ме пита за предишната бременност, резултатите през нея. Доста детайлно се отнесе. Даде ми и телефон, за да ѝ пиша във Вайбър за по-лесно комуникация.

# 46
Чух се с нея и се разбрахме. Много мила жена. Ще споделя какво ми е казала после 🥰
Rocket, аспирин пиеш ли? При мен ставаха огромни петна, когато бях и на аспирин протект. Без него - по-малки. Направи консултация с хематолог онлайн за всеки случай.

Силванка, добри отзиви има за нея, отивай 🍀

# 47
Рокет, и при мен е така. Две бременности, еднакви терапии (аспирин и крексан 0.4 всеки ден), но коремът ми не смята така. Първият път имах синки, сега ставам на буци, имах период в който кървеше много на мястото на обаждането, част от клексана понякога излиза като фонтанче, а го поставям по същия начин на същите места. Изследванията са добре...Така че.просто се примирих и малко се пооправи ситуацията с времето. Но нямам обяснение защо кожата ми реагира различно...
Успех и на теб!

# 48
И при мен е различно. С предишната бременност бях синя, като след зверски побой. Имах синини по целия корем, понякога чак черни. Сега не съм имала.
Или съм свикнала и гледам къде поставям (предния път често засягах кръвоносните съдове), или..... И аз не знам 😃

# 49
Здравейте!
Къде в София изследвате антитромбин, протеини С и S и Аспи-тест?
Това ми каза д-р Минкова на първо време да направя.

# 50
Аз съм ги пускала в НКБ.

# 51
За колко време горе-долу излизат?
Аз съм ги пускала в НКБ.

# 52
Аз съм ги пускала в НКБ.
Час, след вземането на кръвта.
Ама добавям, че съм ги пускала при проф. Паскалева, съответно тя ги гледа, след като излязат и ги коментираме.
Не знам дали ако сама ги пуснеш, ще излязат толквоа бързо.

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 19:15 от Re-Born

# 53
  • София
В Токуда също ги правят, само дето аспи теста май се казва по различен начин. Като си ходила при Минкова, пусни ги направо там.

# 54
На мен докторката по телефона ми каза около 8 дни, че отнемало 😥😥😥.
Дели, за там е планът, но тя не знае дали в събота се прави тестът за Аспирина. Каза да звънна да видя, но никой не вдига цял ден телефон.
П.С. Сега звънях в болницата, която ми написахте - националната. И там ми казаха, че Аспито се прави само в делнични дни. В “Токуда”казаха същото. Само в Сити Клиник на околовръстното може да се направи в събота.
Аз съм ги пускала в НКБ.
Час, след вземането на кръвта.
Ама добавям, че съм ги пускала при проф. Паскалева, съответно тя ги гледа, след като излязат и ги коментираме.
Не знам дали ако сама ги пуснеш, ще излязат души толквоа бързо.

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 00:01 от Sylvanka

# 55
В Токуда аспи тестът се праща в сити клиник - това ми казаха от сити клиника като се оплаках че в токуда не правят в събота и не правят след 12ч
  Мисля, че най-добре да пуснете всичко в сити клиник, бързо излизат резултатите и имат добра организация. паролата за проверка е същата като в токуда. Успех!

# 56
Така направих. Благодаря!
Това са ми резултатите засега, но нищо не разбирам.
Намирам 2 скали за лечение с Аспирин. В едната влизам в норма, но в другата - не. В “Токуда” скалата е 5-20. В националната болница е 5-30. Не знам…

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 00:48 от Sylvanka

# 57

Здравейте момичета! Моята история е много дълга, и затова няма да влузам в много обяснения, че ще стане за роман. Та накратко преди няколко години имах пуснат тест, който съм приложила като снимка, но не знаех изобщо, че може да е нещо на което трябва да се обърне внимание. Тогвашния ми Аг не ми обясни нищо. Скоро се наложи да ми правят кюретаж и доктора ми напомни за този тест за тромбофилия. Имам запусан час при хематолог, но ми е толкова притеснено, че всяко едно ваше мнение би ми било полезно. Личния ми казва, че няма как да е от това изследванията били добри. Дори ми каза зазщи ще ходиш на хематолог, много съм объркана. Моля ви за помощ накъде да поема и аз не знам. Благодаря предварително.

# 58
Момичета, имам малко нужда от мнение, защото съм малко озадачена. И по- скоро не очаквах такъв резултат. От около 20 с.г. минах от Клексан 0.4 на Клексан 0.6 заради ниска стойност на Анти Ха. 29 г.с Анти Ха си беше точно посредата на референтната граница - 0.4. Сега съм 35 г.с . и е почти на горна граница. Коагулацията си е в норма. Все си мислех , че с напредване на бременността няма как дозата да ми дойде повечко, а дори напротив. Някой сблъсквал ли се е с такава тенденция ? След няколко дни съм на консултация , но все пак ми стана много странно. Даже се зачудих дали правилно е направено излседването.

# 59
Sylvanka, на каква доза аспирин си и защо го пиеш - риск от преекламсия или тромбофилия? Извинявай ако си казала. Според мен изчакай консултацията с АГ и хематолог/ангиолог. АГ ще може да види как е кръвотока - ако не гледа с доплер кръвотока, потърси и друг за консултация. А другият лекар ще знае как точно да интерпретира резултатите от аспи теста.

Общи условия

Активация на акаунт