Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 27

• 26 604
  • 755
  •   2
Отговори
# 60
Здравей, Билибо!
На АП от 100 съм. Изписан ми е в 17-та седмица заради “стегната” артерия от едната страна. После правих допълнителните тестове за мутации и излязоха някои - хетерозиготи ПАИ и АСЕ, ТАФИ в хомо и още някои, които по-не знам. Тогава не ми промениха лечението (АГ, хематолог, сега и ангиолог). Последният кръвоток е от миналия четвъртък и беше добре. А тези изследвания са пуснати, за да се види дали да почна Фракси сега или в 32-ра седмица. Чакам двата протеина - С и S. Последната коагулация от преди 10 дни беше в норми. Докторката ми каза да се чуем, когато всичко е готово. Лошото е, че не знам до тогава кой от двата Аспирина да пия - 100 или 150
Sylvanka, на каква доза аспирин си и защо го пиеш - риск от преекламсия или тромбофилия? Извинявай ако си казала. Според мен изчакай консултацията с АГ и хематолог/ангиолог. АГ ще може да види как е кръвотока - ако не гледа с доплер кръвотока, потърси и друг за консултация. А другият лекар ще знае как точно да интерпретира резултатите от аспи теста.

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 10:45 от Sylvanka

# 61
Момичета, трябва да изместя Клексана от вечерно слагане към сутришно постепенно. През 2 часа като стъпка дали е ок ? Че вече толкова съм ошашавена, че забравих да попитам какво точно ' пострпенно' означава ? Примерно като го слагам в 20: 00 часа, да го сложа в 18: 00 ,на следващия ден в 16: 00 и така... ?

# 62
В темата има по-компетентни от мен и те се надявам да се изкажат. Наскоро се коментираше, че по-ниските дози аспирин имат по силно антитромболитично действие. Аз не бих променяла дозата аспирин за момента, още повече че стойността е гранична. Изчакай да ти излязат всички изследвания и виж какво ще кажат лекарите. В коя седмица си сега? Аспиринът при всички случай се спира в 34гс. Ако препоръчат нмх от сега, не се притеснявай. Това е допълнителна терапия към съществуващата.
LiliLq, мисля че може да пропуснеш едно вечерно поставяне и да биеш направо сутринта. Или ако се притесняваш че става голяма дупка, следващата я сложи 3-4 часа по -късно, после прескочи вечерта и направо сутринта слагаш.

# 63
Здравейте, отново съм аз. Да попитам дали е ок резултата и смяната на терапията от фракси 0,4 на клексан 0,4. След месец ще проследим пак тази доза на клексана този път. 18 г.с + 4 дни съм в момента.

# 64
K.k2, това Ви е изписано от лекар в НКБ. Надали някой тук във форума да е по-компетентен. Има ли нещо, което да Ви притеснява? Явно имате оплаквания, както е описано, за да сменят фракси, с клескан. Действието и дозата е същата.

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 16:17 от Billybo

# 65
K.k2, това Ви е изписано от лекар в НКБ. Надали някой тук във форума да е по-компетентен. Има ли нещо, което да Ви притеснява? Явно имате оплаквания, както е описано, за да сменят фракси, с клескан. Действието и дозата е същата.

Да, получавам сърбежи и зачервяване, може би заради това се налага смяната. Благодаря.

# 66
Да, затова са Ви ги сменили. Към допълнителните съставки във фраксипарин има по-често алергични реакции. Към клексана има по-рядко. Дано Ви мине от това.

# 67
Благодаря за отговора!
Аз звъннах преди половин час, защото другите изследвания се бавят, а това ми е готово от преди 3 дни. Вдигна ми дозата на 150 А. Не знам дали е правилно. В националната болницата скалата е до 30. По нея съм около среда и далеч от граница. Моята докторка обаче е от Токуда и си гледа тяхната скала…
П.С. В 29-та седмица съм сега
В темата има по-компетентни от мен и те се надявам да се изкажат. Наскоро се коментираше, че по-ниските дози аспирин имат по силно антитромболитично действие. Аз не бих променяла дозата аспирин за момента, още повече че стойността е гранична. Изчакай да ти излязат всички изследвания и виж какво ще кажат лекарите. В коя седмица си сега? Аспиринът при всички случай се спира в 34гс. Ако препоръчат нмх от сега, не се притеснявай. Това е допълнителна терапия към съществуващата.
LiliLq, мисля че може да пропуснеш едно вечерно поставяне и да биеш направо сутринта. Или ако се притесняваш че става голяма дупка, следващата я сложи 3-4 часа по -късно, после прескочи вечерта и направо сутринта слагаш.

# 68
Здравейте и от мен! Каква терапия е приложена на дамите с мутация 4g/4g? Как протече бременността ви с такъв тип мутация и какви проблеми имахте, които ви отведоха до изследването за тромбофилия. Аз съм сравнително нова и гола в тази тема, и това е причината да задам тези въпроси. Може да ми пишете на лично, ако тук е проблем или бягам от темата.

# 69
Здравейте,

Моля за съдействие.
Днес си пуснах д-дример и пише, че е 0.44ug/ml

Преди 2 -3 седмици си пусках о фибриноген, който също беше в средата на нормата, но в случая ме притесняа дример дали е висок, т.к съм на горна граница.
В 7 месец съм, аспирин 150
Фракси 04

Благодаря

Гледах по една таблица, но не мога да се ориентирам заради различните стойности.

# 70
  • София
В норма е. На най-горния ред последната колона гледаш.
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

Здравейте,

Моля за съдействие.

Преди 2 -3 седмици си пусках о фибриноген, който също беше в средата на нормата, но в случая ме притесняа дример дали е висок, т.к съм на горна граница.
Фракси 04

Благодаря

Гледах по една таблица, но не мога да се ориентирам заради различните стойности.

# 71
Благодаря.

Защото при референтните стойности от лаб.дава, че съм на горната граница и затова се притесних.
Но там няма резултати при бременност, а явно са само за така да кажа,, нормално стойности,,

quote author=delisardeli link=topic=1711278.msg48984786#msg48984786 date=1733929244]
В норма е. На най-горния ред последната колона гледаш.
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

Здравейте,

Моля за съдействие.

Фракси 04

Благодаря

[/quote]

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 17:13 от Fifi15

# 72
Здравейте, бременна съм в 29та седмица
Всеки ден слагам фраксипарин 0,4 и през вечер пия аспирин 75мг

Добре ли са тези резултати за тази седмица

# 73

На мен дамите от тук ми дадоха тази таблица. Погледнете стойностите спрямо триместъра.

# 74

На мен дамите от тук ми дадоха тази таблица. Погледнете стойностите спрямо триместъра.

Да, гледах тази таблица и се притесних, че според нея Д-димер ми е висок 🙈🥹

Общи условия

Активация на акаунт