Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 27

• 27 377
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Напротив, рисковете точно в последните дни преди раждане и постпарталния период са най-големи. Аспирин протект се пие до 33-34гс, след това трябва да се спре, защото е лошо за бебето. Нмх се поставя без да се спира по време на раждането и 2-6 седмици след това, по време на постпарталния период. Няма значение от начина на раждане, дори при операция е по-проблемно.

Моето секцио беше по спешност, бях сложила нмх 21ч преди това, кръвозагубата беше минимална, около 1/2 литър. Продължих с нмх 12ч след операцията.

Lady, При бременност и без терапия се случва да прокървиш от носа, но при теб е възможно да ти идва много дозата. Странно, защото обикновено се получава от аспирин протект. Пусни контрола на коагулация и антиХа и се консултирай с хематолог. Успех!

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 17:49 от delisardeli

# 241
При мен се появиха същите съсиреци, в същия период на бременността. Беше много странно, защото с АП не бях имала проблеми. Пуснахме Анти-ха. Намалихме от 0,6 на 0,4. След 10 дни - пак Анти-ха. Сега съм на 0,3 в 37-ма седмица. Притеснявам се да не е малко, но д-р Минкова казва, че е добре така…
П.С. При мен Фраксипаринът ще се спре 1 ден преди операцията.

Здравейте, в 34г.с. съм на фраксипарин 0.6 всяка сутрин и натаспин вечер. Днес ми потече кръв от носа и отхрачих съсиреци кръв на 2 3 пъти .
Съсирек кръв бях отхрачила и преди 10тина дни еднократно,който и тогава не беше никак малък ,поне монета от 2лв.
А от месец два САМО  сутрин при издухване имам кръв в носа.
На някой случвало ли му се е такова нещо ,някакви мнения?

# 242
Здравейте, дами!
Излязоха ми резултатите от изследването за тромбофилия.
Моля за малко помощ за разчитането им Simple Smile

# 243
  • София
Хомозигот по PAI в комбинация с хетерозигота по фактор 13 имат отношение към фибринолизата - процеса на разграждане на тромбчета. Консултирайте се с хематолог за назначаване на терапия.

# 244
Здравейте, имам следния въпрос. Правя онлайн консултации с Иванова понеже не съм от София и съответно си плащам всички изследвания. Може ли следящото ме АГ да назначи коагулация по ЗК?

# 245
Мисля, че не може. На мен никога не са ми били пускани по каса, но може да съм изключение. Споделям своя опит от 2 бременности.

# 246
ПКК, фиброниген - може. Но д-димер, аптт (феритин - пускам и това) не може

Здравейте, имам следния въпрос. Правя онлайн консултации с Иванова понеже не съм от София и съответно си плащам всички изследвания. Може ли следящото ме АГ да назначи коагулация по ЗК?

# 247
Здравейте ,в коя седмица спряхте приема на Натаспин?

# 248

Може. На мен ми изследват по ЗК фобриноген, д димер и аптт. ПКК така или иначе пускат при консултациите.

# 249
Здравейте, след установяване на бременност ми изписаха клексан 0.4, защото съм хетерозигот на Фактор 5. Много се надявах да се размина, защото носителството е хетерозиготно, а не хомозиготно, но уви Sad  Бях сигурна, че при хетерозиготното носителство не е нужна профилактика. Има ли някоя от вас, която е хетерозигот на Фактор 5 и не слага НМХ? И още един въпрос, по кое време на деня поставяте инжекцията сутрин или вечер и има ли значение? Благодаря ви предварително!

# 250
Здравейте, в 10гс и за втори път си пускам коагулация, първият път резултатите ми бяха в норма, но сега малко ме притесниха.. На фракси 0.4 съм, правилно ли се ориентирам че дозата май вече не ми е достатъчна?

# 251
Здравейте, момичета.
На 38 години съм.
Бременна съм 5 г.с. Плоден сак още не се вижда. ЧХГ-тата се удвояват на два дни.
Бремеността ми протича при следните здравословни проблеми:
1.   Екстрасистоли от неуточнен произход и понякога правя паузички.
Лечение: Ритмонорм – 3х2 в комбинация с Беталок ЗОК – 12.5 мг.
Кардиологът онзи ден ми спря рязко Беталока и каза, че при такава минимална доза нямало друг начин освен да се спре рязко.
2. Синдром на Лешникотрошачката – две вени притискат като в компресия бъбрека. Съществува риск от тромб или рязко спонтанно покачване на кръвното.
   В тази неделя получих кафяво зацапване придружено със силни болки в областта долу ниско в корема и назад към кръста. По-силни от менструални. Понеже бременността е ранна – ме пратиха вкъщи само с лечение от Но Шпа.
Два дни бях добре и на третия пак получих същото, само че и с жилки кръв. Оскъдно е, но болките доста по-силни.
Този път ми предписаха Утрогестан – вагинално 2х300 мг.
Кардиологът е категоричен, че трябва лечение с Фраксипарин по време на терапията с Утрогестана.
Гинекологът като чу се завайка да не би пък да изкървя от тоя Фраксипарин още повече.
И сега съм в патова ситуациа, поради две причини:
1. Притеснявам се да не слагам Фраксито, за да не получа съсирване поради вече споменатите здравословни проблеми.
2. Притеснявам се да го слагам, защото не зная, ако почне спонтанен аборт, дали няма да се стигне до тежка кръвозагуба. Нали Фраксипаринът разрежда кръвта? При наложителен спешен аборт и кюртаж, не е ли опасно да не се е спирал фраксипаринът?
Шансът да получа спонтанен аборт наистина е доста голям.
    Посъветвайте ме какво да правя!

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 15:13 от ladychar86

# 252
Здравейте, в 10гс и за втори път си пускам коагулация, първият път резултатите ми бяха в норма, но сега малко ме притесниха.. На фракси 0.4 съм, правилно ли се ориентирам че дозата май вече не ми е достатъчна?
Напротив. Ако падне под 0.2, тогава ще се мисли за вдигане.
П.П. АнтиХа визирам. Останалото също е ок.

# 253
Благодаря много за бързия отговор, така и не разбрах как правилно да си разчитам стойностите, а моят хематолог има час чак за следващта сряда и се притесних да не стане нещо лошо до тогава..

[/b][/i]
Напротив. Ако падне под 0.2, тогава ще се мисли за вдигане.
П.П. АнтиХа визирам. Останалото също е ок.

# 254
Даже ти е леко висока дозата, във висока профилактична ти е антиХа, а всичко друго е в норма.

Общи условия

Активация на акаунт