Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 27

• 27 378
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Привет,
Мутациите засягат процеса на фибринолиза - разграждането на тромбчета. Консултирайте се с хематолог, който разбира от тромбофилия, може и онлайн, координати на първа страница на темата, за да ви назначи терапия още преди забременяване.
Нищо страшно не е, стискам палци 🍀

# 226
Здравейте момичета ето, че пак ще искам съвет от вас. Имам нискорискови мутации! Аг каза, че ще имам терапия с НМХ - Фракси 0,4. Тъй като вече имам загуби и искам този път да съм подготвена. Почнахме с опитите моят цикъл е малко по-дълъг от обичайния. Първи ден на последна менструация ми е на 01.01.25. Този месец овулацията ми беше късна на 20 или 21 правихме си, и искам колкото се може по-навреме да разбера ако има бременност за да започна терапия. Според вас удачно ли е и дали ще отчете кръвен тест на 31.01 ако си пусна? Може въпроса да не е за тук, но се извинявам просто не знам как да постъпя. Благодаря и прекрасна вечер!

# 227
Намери ли отговор на въпросът, че и аз се интересувам.
Здравейте! Едно бързо питане. Кога се пускат изследванията д-димер, фибриноген, аптт, пкк - преди или след поставяне на НМХ? Благодаря !

# 228
  • София
Nefi, аз бих изчакала да мине очакваната дата на цикъла, тест 1-2 дни поне след това.

Sa936, Desi333, изследването на тези показатели няма директно отношение към часа на поставяне на нмх.

# 229

Имам ли проблем с кръвосъсирването на база на тези изследвания?

# 230
  • София
От тези изследвания единствено фибриногенът има отношение, но той е в норма.

# 231
Здравейте! Рових в темата - тази, предишни, и не намерих отговор. Някой може ли да ми препоръча лекар в Тина Киркова, Щерев или района, който да разбира от тромбофилии или поне кръвоток. Имам не особено рискови мутации, терапия, но и не мога да обикалям много София, защото съм основно лежаща.

# 232
Здравейте, скоро ми предстои да спра аспирина (32г.с) и се чудя дали да не завиша омега 3 на две таблетки дневно.
Въпроса ми е, че досега ползвах ето това омега 3, което съдържа 104 мг EPA и 480 мг DHA и на опаковката пише че е за бременни:

Но от няколко седмици го наблюдавам, че вече не е налично никъде, а опаковката ми свършва.
Чудих се дали не мога да го заменя някой друг продукт от същата марка, но виждам че всички са с превес на EPA пред DHA, a при тези за бременните е обратно. Но пък интересното е, че на тези с повече ЕПА пише, че са за кръвоносната система и сърдейчната дейност. Например тези:

Разглеждам и на други марки, но голяма част от омегата за бременни са изчерпани.

И още нещо, каква е разликата с по - евтините омега 3 които продават по аптеките, на които също пише 1000мг. Примерно на абофарма има някакви които са 20лв и пак пише омега 3 1000мг, но в съдържанието пише 12% DHA i 18% EPA. Разбирам че има 30% общо омега 3, а другото съдържание какво е????

# 233
Здравейте!

И аз като вас се интересувах от разликите между омегите и коя е най-добрата за мен. Не стигнах до никакъв извод и се доверих малко на сляпо на моя АГ д-р Чучумишев. Не съм имала проблеми.
До 17-та г.с. бях на омегата от Прегнакеър макс. После почнах АП и с нея докторът ми смени омегата на такава от 1 000 за кръвоносната система. Марката беше Натрол фактор или нещо такова. В 32-ра г.с. аз минах на Фраксипарин и омегата я сменихме на обикновената от комбинираните витамини.
В крайна сметка не разбрах коя е по-добрата за мен. Правих каквото ми каже АГ.
Здравейте, скоро ми предстои да спра аспирина (32г.с) и се чудя дали да не завиша омега 3 на две таблетки дневно.
Въпроса ми е, че досега ползвах ето това омега 3, което съдържа 104 мг EPA и 480 мг DHA и на опаковката пише че е за бременни:

Но от няколко седмици го наблюдавам, че вече не е налично никъде, а опаковката ми свършва.
Чудих се дали не мога да го заменя някой друг продукт от същата марка, но виждам че всички са с превес на EPA пред DHA, a при тези за бременните е обратно. Но пък интересното е, че на тези с повече ЕПА пише, че са за кръвоносната система и сърдейчната дейност. Например тези:

Разглеждам и на други марки, но голяма част от омегата за бременни са изчерпани.

И още нещо, каква е разликата с по - евтините омега 3 които продават по аптеките, на които също пише 1000мг. Примерно на абофарма има някакви които са 20лв и пак пише омега 3 1000мг, но в съдържанието пише 12% DHA i 18% EPA. Разбирам че има 30% общо омега 3, а другото съдържание какво е????

# 234
Здравейте, в 34г.с. съм на фраксипарин 0.6 всяка сутрин и натаспин вечер. Днес ми потече кръв от носа и отхрачих съсиреци кръв на 2 3 пъти .
Съсирек кръв бях отхрачила и преди 10тина дни еднократно,който и тогава не беше никак малък ,поне монета от 2лв.
А от месец два САМО  сутрин при издухване имам кръв в носа.
На някой случвало ли му се е такова нещо ,някакви мнения?

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 10:53 от Lady12

# 235
Здравейте! На терапия съм с клексан 0,4, днес влязох в 36 седмица и ми казаха да го спра. Малко се притеснявам. Как са процедирали при вас със спирането?

# 236
Yanchim, може би има значение как ще раждаш.
Аз бях планирано секцио за 39+0гс и слагах Клексан 0.4 до последните 24 часа преди операцията.

# 237
Здравейте, на мен ми казаха да спра фраксипарина една седмица преди секциото и също се притеснявам. А Аспирин Протекта 20 дена преди секциото.

# 238
Доколкото знам от четеното тук и от моя АГ така ще съм и аз, фраксипарин или Клексан се слагат последно денят преди секцио. Подновява се няколко часа след операцията. Аз до последно ще съм си на нмх и натаспин н

# 239
Благодаря за отговорите! Ще раждам нормално (надявам се), може би заради това по -рано трябва да го спра. Казаха, че рисковете в напреднала бременност не са толкова големи.

Общи условия

Активация на акаунт