Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 27

• 27 406
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
Розичке, и аз сигурно половин опаковка така изпих миналата година докато ми светне че е за под езика 😄 не знам колко се усвоява, но исках да те успокоя поне че не си единствена.
И аз с един въпрос, пуснах днес изследвания и не знам трябва ли да се притеснявам, Анти Ха ми е 0.23, пише при профилактика референтни стойности 0.3-0.6, като съм под тази стойност това значи ли че дозата клексан не ми е достатъчна и трябва да мина на по висока?
В същото време д Димер и фибриноген са ми завишени, а аPPT е малко под долната граница? Скоро съм на преглед при АГ, но според вас имам ли нужда от консултация и с хематолог и корекция на дозата? Забравих да кажа че освен клексан 0.4 съм и на аспирин протект 100 мг.
Благодаря предварително и здраве и успех пожелавам на всички!

# 211
Lights on, и моя д димер е малко завишен, а аптт от както съм на тази терапия ми е винаги на долна граница. Фибриногена сега ми е в средата. Пускам снимка на резултатите от днес, в 29 седмица и 3 дни. Аз съм на фраксипарин 0.3 и 100мг аспирин. Ти в коя седмица си?

# 212
Здравейте, гинеколог ми изписа изследването, изчаквам неговото мнение, но се притеснявам.
Не успявам да забременея повече от година. Нужна ли е консултация с хематолог преди бременност? Пия метилирани форми на ФК,Б12.

Factor V Leiden / F5 ген (p.R506Q)      Нормален генотип
Prothrombin / F2 ген (c.20210G>A)     Нормален генотип
PAI-1 4G/5G.         Хетерозиготен носител, генотип 4G/5G
MTHFR ген (c.677C>T).        Хомозиготен носител, генотип Т/Т

# 213
А други изследвания назначи ли ти гинеколога? Предполагам вече посещаваш репродуктивен, а не обикновен.

# 214
Да, при репродуктивен. Цветна снимка, също, но не съм ходила все още.

Иначе имаме спермограма (добра), изследвания за ЩЖ(с Хашимото съм), полови хормони, всякакви витамини, ПКК.
Това е към момента.

# 215
Според мен не са тези фактори причината. MTHFR е свързан с неусвояването на синтетичните форми на Б9 и Б12, а PAI с нарушения във фибринолизата - естествения процес, който позволява на кръвта да остане течна като разгражда микротромбчета.

# 216
Според мен не са тези фактори причината. MTHFR е свързан с неусвояването на синтетичните форми на Б9 и Б12, а PAI с нарушения във фибринолизата - естествения процес, който позволява на кръвта да остане течна като разгражда микротромбчета.

Благодаря много. Нужно ли е консултация с хематолог на този етап или след евентуална бременност

# 217
Аз съм на клексан 0.4 и аспирин 100 мг и, почти заедно вървим в седмиците с теб, малко съм по напред аз , но освен от доста завишения с Димер и фибриноген се шокирах сега и от аспи теста, резултата ми продължава да пада въпреки че преди повече от 2 месеца ми вдигнаха дозата от 75 на 100 мг. Не знам вече какво да мисля, притеснявам се от резултатите и докато се видя с АГ да коментира и евентуално да търся хематолог, ми се иска някой по запознат тук да каже има ли причина за притеснение.

Lights on, и моя д димер е малко завишен, а аптт от както съм на тази терапия ми е винаги на долна граница. Фибриногена сега ми е в средата. Пускам снимка на резултатите от днес, в 29 седмица и 3 дни. Аз съм на фраксипарин 0.3 и 100мг аспирин. Ти в коя седмица си?

# 218
Аз бих се консултирала. Ама аз съм много проблемна и с много неуспехи, та вече всичко ме притеснява и запазвам час. Grinning

# 219
Здравейте, имам спонтанен аборт след две нормални бременности, АГ ми назначи разширен пакет за тромбофилия, това са резултатите, след като и ги показах поиска да направя консултация с хематолог. Записах си час при проф. Паскалева, но е чак след 2 седмици. Как ви се струват резултатите?

# 220
  • Sofia
Здравейте, имам спонтанен аборт след две нормални бременности, АГ ми назначи разширен пакет за тромбофилия, това са резултатите, след като и ги показах поиска да направя консултация с хематолог. Записах си час при проф. Паскалева, но е чак след 2 седмици. Как ви се струват резултатите?
При положение, че нямате високорискова мутация, Паскалева може и да не Ви обърне особено внимание.

# 221
Здравейте, момичета! Нахлувам в темата, защото ми пуснаха изследвания за тромбофилия и има някакви отклонения, от които нищо не разбрах.Прикачвам снимка на изследванията и ще се радвам, ако можете да ми разясните малко нещата.

# 222
Здравейте, момичета! Нахлувам в темата, защото ми пуснаха изследвания за тромбофилия и има някакви отклонения, от които нищо не разбрах.Прикачвам снимка на изследванията и ще се радвам, ако можете да ми разясните малко нещата.

Нямате тромбофилия

# 223
Бях споделила изследванията и в група за бебеправене и от там ми казаха, че тези 2 фактора, които са хомозиготни и хетерозиготни водели до риск от спонтанен аборт. А ние правим опити за бебе от известно време

Нямате тромбофилия

# 224
Грешката е моя! Не съм разчела снимката правилно, видяла съм само нормалните генотипове. В такъв случай спирам да се изказвам, защото съм некомпетентна, но дамите тук със сигурност ще дадът адекватни насоки.

Общи условия

Активация на акаунт