Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 27

• 26 732
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
Момичета, въпросът ми е към тези от вас, които сте пациенти на доктор Тончев.
Видяхме се с него преди две седмици в Медрек. Каза ми един път в месеца до пускам коагулация в клиниката на Мазнейков, май беше "София Мед". Преди това трябвало да му пиша, за да се уговорим за следващия или по-следвящая ден, за да знае, че ще отида и изследванията минавали по здравна каса. Каза ми, че Клексана трябва да го поставям сутрин. Не разбрах обаче в деня на изследването трябва ли да се боцкам и кога?
Също така, Каза на около 2 месеца да се пуска Анти Ха в Токуда, там излиза най-бързо. Каза "боцкаш се в 8-9 сутринта с Клексан и след 4 часа даваш кръв". Правилно ли съм разбрала всичко? Предполагам, че всички, които сме при него, сме с подобни препоръки.
Тези, които са ходили в тази клиника на Мазнейков, наистина ли излизат по-евтино и за бременни не се плаща? Аз не съм от София, ще пътувам с кола и не знам колко ми е рентабилно за безплатни изследвания да давам пари за гориво, ако е коагулация само, личната може да ми пусне направление. Просто тогава не се сетих да попитам.

Иначе при кой лекар се следите?

# 316
Не е вярно това. Аз пускам анти-Ха в лаб. Лина и излиза в края на деня. Изключение е само ако се пускат уикенда, тогава излизат в понеделник.

Тук става въпрос за Токуда, а там наистина излиза за няколко часа. Случвало ми се е даже, докато се прибера вкъщи от болницата да имам резултати. Та си е съвсем вярно.

# 317
Струва си да пътувате, но не заради останалите неща, а заради антиХа. Вероятно ще излезе още на същия ден и ще го коментирате. В другия случай, където и да го пуснете, ще отнеме няколко дни.

Не е вярно това. Аз пускам анти-Ха в лаб. Лина и излиза в края на деня. Изключение е само ако се пускат уикенда, тогава излизат в понеделник.
В София ли? 🙂
П.П. Коментираме пътуването дали си струва. И защо би си струвало!
Изключвам и големите областни градове, все пак България не е София, Пловдив и Варна 😃

# 318
  • София
Да, в малките населени места вероятно не става за един ден. Често не правят всички изследвания на място, а пращат към по-голяма лаборатория, където имат реактиви за всички изследвания.

# 319
Струва си да пътувате, но не заради останалите неща, а заради антиХа. Вероятно ще излезе още на същия ден и ще го коментирате. В другия случай, където и да го пуснете, ще отнеме няколко дни.

В София ли? 🙂
П.П. Коментираме пътуването дали си струва. И защо би си струвало!
Изключвам и големите областни градове, все пак България не е София, Пловдив и Варна 😃

Не в София, София ми е дооста далеч Blush Но точно заради пътуването го казах, не разбрах дамата, която питаше от къде е, но ако има Лина в техния град може да провери.

# 320
  • Благоевград
Нямаме Лина в нашия град. Не е проблем да пътувам за Анти Ха, защото тук го взимат и го пращат към Бодимед, те го пращат в Германия и се чака седмица до 10 дни.
Идеята ми е, който е пациент на доктор Тончев и е ходил в тази клиника Св. София да каже какво изследват. Ако са APTT, Фибриноген, протромбиново и и д-димер просто няма смисъл да пътувам, при положение, че личната ще ми даде направление и няма да давам излишни пари за гориво.

# 321
Момичета, здравейте
Не ми се отварят линковете за референтните стойности на д-димер, фибриноген и д-р. Някоя от вас може ли да ми ги изпрати? Благодаря предварително!

# 322
Здравейте на всички! Искам да попитам при мутация "хомозиготен носител 4g/4g" как се усвоява фолиевата киселина? Мога ли да започна да приемам обикновена неметилирана форма преди опитите за забременяване?

# 323
  • Sofia
Здравейте на всички! Искам да попитам при мутация "хомозиготен носител 4g/4g" как се усвоява фолиевата киселина? Мога ли да започна да приемам обикновена неметилирана форма преди опитите за забременяване?
Мутации в гена на PAI нямат отношение към усвояването на фолиевата киселина.
Погледнете какви са Ви резултатите за MTHFR и MTRR.

# 324
Къде пускате анти ха в Стара Загора и случайно да има някоя от вас,която да продава останали фраксипарин инжекции? Благодаря

# 325
  • На изток от Ада
Анти ха в боди мед пусках в Ст Загора

# 326
Здравейте, може ли коментар на тези изследвания? АГ ми ги пусна след мъртвораждане.

edit: по време на бременноста бях с прееклампсия, отоци по крайниците и бебето имаше изоставане в кг.

# 327
Момичета, здравейте
Не ми се отварят линковете за референтните стойности на д-димер, фибриноген и д-р. Някоя от вас може ли да ми ги изпрати? Благодаря предварително!

Здравей, извинявам се, че така ги прикачвам, просто съм ги запаметила само като снимки из галерията, линковете и аз не мога да намеря.

# 328
  • Sofia
https://perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Reference%20for%20Serum.htm
На мен от тук ми се отварят всичките.

# 329
Здравейте. Някой може ли да ми удари едно рамо за д-димера и да ми каже къде ш какво да изследвам, защото ми стана супер притеснено.
На клексан 0.6 съм, за 2 седмици се е качил от 2.5 на 3.22... 34 гс съм в момента, спрях аспирина пна 10ти февруари, защото постъпих в болница за терапия с кортикостероиди.

Общи условия

Активация на акаунт