Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 27

• 25 677
  • 755
  •   1
Отговори
# 705
  • Замък сред облаците
Принципно спада линеарно индекса, като във първи триместър са най-високи стойностите. Някой ако може да публикува конкретни референтни, аз лично в различни изследвания съм виждала доста различни стойности и ще се въздържа да коментирам дали е принципно високо, защото реално не зная.

# 706
Принципно спада линеарно индекса, като във първи триместър са най-високи стойностите. Някой ако може да публикува конкретни референтни, аз лично в различни изследвания съм виждала доста различни стойности и ще се въздържа да коментирам дали е принципно високо, защото реално не зная.
Благодаря. Дано се включи и някой, който има повече наблюдения и опит.

# 707
Здравейте, момичета 🙂 има ли от вас,които в 27-28 г.с. да са на фраксипарин 0.4 и антиХа да им излезе 0.18, писах на хематолога, но няма отговор. Дали може да стане нещо лошо докато се промени терапията,имам един спонтанен аборт и сега се страхувам още повече

# 708
  • Замък сред облаците
Коагулацията е важно как е текущо. Как са показателите?

# 709
Коагулацията е важно как е текущо. Как са показателите?
Миналата седмица си пуснах, аптт 0.25, ддимер 348 и фибриноген 6.15. преди 3 седмици фибриногенът беше 6.25, и ми увеличиха дозата на седмица 2 пъти слагам 0.6 когато вечер съм на натаспин. Иначе сутрин фраксипарин вечер редувам аспирин с натаспин

# 710
  • Замък сред облаците
Не са лоши показателите, макар че аптт би било хубаво да е по-високо. Спокойно може да се изчака отговора на хематолога.

# 711
Дами, как ви се струват показателите? Пускам за първи път откакто започвах терапията. Вече съм в първа седмица и няколко дни на втори триместър. Смених фракси 0.4 с клексан. Хематоложката казва, че са в норма, ама аз да си попитам и вас. В края на месеца ми предстои да пусна и анти ха.

# 712
  • София
Резултатите са прекрасни, даже в норми за небременни. Обърни внимание на ниския хемоглобин обаче, защото с напредването на бременността ще падне още. Успех!

# 713
Резултатите са прекрасни, даже в норми за небременни. Обърни внимание на ниския хемоглобин обаче, защото с напредването на бременността ще падне още. Успех!
Благодаря Ви

# 714
Здравейте,
излязоха ми следните мутации:

Мутация MTHFR A1298C   !   Хетерозигот      
Мутация-MTHFR C677T   !   Хетерозигот   
Полиморфизъм MTRR: 66 A>G (lle22Met)   !   Хетерозигот   

Доколкото се ориентирам от първата страницата е свързано с неусвояването на витамините от група B.
Сега предполагам трябва да направя консултация с хематолог.

# 715
Здравейте момичета, реших да потърся помощ и тук докато чакам час за имунолог.
На 43г. съм, бременна в 12г.с. от 7 ма процедура ин витро и след 1 мисед аборт. На терапия съм fraxiparine/clexane 0.4 х 1 на ден, аспирин протект x 1 на ден
Притесненията ми са от високи тромбоцити, върнах ПКК 3 г. назад винаги са ми били над норма около 540-580 и anti Xa 0, 39, което притесни АГ, но не ми каза нищо конкретно. Имам и някои мутации хетерозиготен на 4 G/5G PAI; хетерозигот по I/D за ACE; Хетерозигот на Val 34Leu/F13/
Има ли някой с такива показания и увеличихте ли е дозата на fraxiparine?

# 716
  • Замък сред облаците
Мартинче, защо да се увеличава? АнтиХа е ок по която и да е скала (че в някои лаборатории варират). Коагулацията е важно как е?

Кускус, метилирани форми на Б витамините е редно да приемаш, а не масовите синтетични, тъй като не само не се усвояват, а могат и да блокират усвояването на правилните форми. Може да се консултираш и с хематолог, да.

# 717
Мартинче, защо да се увеличава? АнтиХа е ок по която и да е скала (че в някои лаборатории варират). Коагулацията е важно как е?

Кускус, метилирани форми на Б витамините е редно да приемаш, а не масовите синтетични, тъй като не само не се усвояват, а могат и да блокират усвояването на правилните форми. Може да се консултираш и с хематолог, да.
Благодаря ти 🍀 Аг то каза, че е притеснително.

# 718
  • Замък сред облаците
Аптт е притеснително, не е хубаво да пада под 24 за бременни. Но антиХа е същевременно ок, както и другите показатели. Което е странно толкова ниско аптт при условие че се приема и аспирин (може би има връзка със завишените тромбоцити).
Моят съвет е контролно изследване в друга лаборатория (не Рамус) и по възможност болнична. След това консултация с хематолог. Ако не се лъжа Бодимед пращаха антиХа изследването в чужбина? Ако е така, то въобще може да не е реално.

# 719
Аптт е притеснително, не е хубаво да пада под 24 за бременни. Но антиХа е същевременно ок, както и другите показатели. Което е странно толкова ниско аптт при условие че се приема и аспирин (може би има връзка със завишените тромбоцити).
Моят съвет е контролно изследване в друга лаборатория (не Рамус) и по възможност болнична. След това консултация с хематолог. Ако не се лъжа Бодимед пращаха антиХа изследването в чужбина? Ако е така, то въобще може да не е реално.
Точно така. Ще пусна в друга лаборатория. Много благодаря за коментара ❤️. А отново да пусна всичко заедно 4 часа след clexane добре ли е?

Общи условия

Активация на акаунт