Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 27

• 25 575
  • 755
  •   2
Отговори
# 750
  • София
Тина, според мен от това взимай по 1 сутрин и вечер, а на обед разнообразявай с други протеинови храни, както ти е написала АА.

Петя, мутациите във VEGFa могат да предизвикат проблем в плацентата, изоставане на развитието на бебето и др. Терапията обикновено е ниско молекулен хепарин (НМХ) по време на бременността и постпарталния период. Консултирай се с хематолог за назначаване на терапия преди следващо забременяване. 🍀

Прочети първа страница на темата, а и десетина страници назад това обсъждахме: https://bg-mam.ma/p/1711278/49787627

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 00:38 от delisardeli

# 751
  • Благоевград
Благодаря ви, момичета! ❤️ Ще пробвам всичко, което ми написахте и дано помогне ❤️

# 752
  • Замък сред облаците
28гр протеин ти е една мерителна лъжица от опаковката, Тина. Аз бих препоръчала първоначално сутрин, следобед и вечер по 1 лъжица първите 2 седмици, да понаваксаш протеина, после по 2 пъти на ден, и на всяко ядене протеин със салата/зеленчуци (яйца, филе, пържола, кюфтета примерно). Важно е за да не товариш бъбреците да пиеш достатъчно вода, тоест ако протеина разтваряш в кисело мляко, после пий 1-2 чаши вода задължително.

# 753
  • Благоевград
28гр протеин ти е една мерителна лъжица от опаковката, Тина. Аз бих препоръчала първоначално сутрин, следобед и вечер по 1 лъжица първите 2 седмици, да понаваксаш протеина, после по 2 пъти на ден, и на всяко ядене протеин със салата/зеленчуци (яйца, филе, пържола, кюфтета примерно). Важно е за да не товариш бъбреците да пиеш достатъчно вода, тоест ако протеина разтваряш в кисело мляко, после пий 1-2 чаши вода задължително.

Благодаря! Точно това ме притеснява, че съм с болни бъбреци, имам камъни и правя кризи. Вече бях преди 2 седмици в болница по спешност заради бъбречна криза.
Опитвам се да вдигна водата, рядко стигам до 2.5 л за 24 часа.
Вчера съм изпила като за първи ден полови мерителна лъжица, исках да пробвам дали няма да ми се отрази зле на стомаха, дали няма да ме заболят бъбреците. Днес ще увелича на цяла доза и ще я разделя на 2 приема и така до прегледа при доктора ще съм на една доза и ще видим колко промяна ще има в бебето. Ще коментирам с него и ще увеличим. Отделно ще записвам в приложението протеините от храна и ще следя. Установих, че се храня разнообразно, но нискокалорично и с малко протеини. Само един ден ми трябваше да въвеждам, за да си дам сметка за това. Чудех се как така съм вече 23 гс, а съм качила само 4 кг, като заради ир и пкя по принцип съм склонна да напълнявам лесно.
Благодаря много за насоките и грижата! ❤️

# 754
  • Замък сред облаците
С една доза все едно нищо не пиеш, няма да се отрази на детето въобще…

# 755
  • София
Така е, Тина, за да има ефект, трябва да качиш рязко протеина, за да наваксаш дефицита. Успоредно с протеина на прах, яж повече млечни, извара, скир, месо, дробчета, костен бульон, бобови - което ти понася. Не е необходимо да се храниш висококалорично, а само да увеличиш протеина. Пример: в 100г скир има 11г протеин и едва 64 kcal. Бебето няма нужда от въглехидрати, а от протеин, в последните месеци протеинът е жизненоважен за развитието.
Качването на килограми също не е задължително - аз с близначките бях качила общо 13 кила, всичките ги оставих в родилното.

Момичета, местим се в новата тема

Общи условия

Активация на акаунт