Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 25 385
  • 682
  •   4
Отговори
# 135
Казано честно и на мен така ми звучи, но какъв е този малшанс-кофти късмет... не знам...

# 136
Порто, изследването за кариотип не мисля, че ще ви помогне, то е полезно по-скоро, ако имате аборти заради хромозомни аномалии в ембриона, а не ако не се получава имплантация. Проверявали ли сте за инсулинова резистентност и дефицит на витамин Д? Те влияят на качеството на яйцеклетките, а са лесно поправими.
Здравей, благодаря ти за отговора. Витамин Д ми е добре. Инсулинова резистентност изследване за глюкоза ли е ? Изследвала съм за диабет - нямам.

# 137
Инсулинова резистентност изследване за глюкоза ли е ? Изследвала съм за диабет - нямам.
Изследването представлява глюкоза и инсулин. Ако глюкозата е над горна граница е диабет, а ако инсулинът е завишен - инсулинова резистентност. От двете стойности се изчислява ХОМА индекс, за който има калкулатори онлайн.

# 138
ПортоАз си имам една теория за липсата на имплантиране, при жени, които правят опити за бременност. За мен проблема е в матката, търсете малки полипи, анатомични особености, ендометриално безсимптомно възпаление. Има голяма част от бременностите, които се случват с некачествен генетичен материал и след имплантация следва или мисед или аборт т.е природата е измислила начин как да открие несъвместими с живота ембриони и да прекрати този процес и то, не чрез липса на имплантация. Липсата на имплантация е признак на неблагоприятни условия с матката. Аз съм в същата ситуация - три години опити, 4 инсеминации, 1 ин витро и това ЧХГ грам не мръдна от 0,05. Накрая излезе - истмоцеле( имам 14 год тийн, раждан със секцио) след корекцията, ще видим дали ще се случи чудото най-накрая!
Момичета, моля за малко помощ! Предстои ми преглед при проф. Михайлова и т.к времето ме притиска мисля да си пусна имунофенотип преди прегледа, за да може тя да ме консултира с резултата( този цикъл ми предстои ЗЕТ трансфер) Но тази година имам зверска алергия сега пролетта - кихане, стичане на секрет по носоглътката, очите ми постоянно сълзят, зачервени са - класически симптоми. Знам, че ако си болен, резултата от изследването не е релевантен, а ако имаш алергия? Ако - да, колко време според вас трябва да се изчака, за да се пусне изследване? П.с - забравих да отбележа, че пия антихистамин.
Здравей,
ами уж няколко доктора са ми гледали матката и казват, че всичко е ок. През януари правих хистероскопия и ми махнаха няколко полипа, също ми казаха, че имам аденомиоза ( не знам дали това не е причината за липса на имплантация?) Давам си още 2-3 месеца и стартирам инвитро, по друг начин май няма да се получи. Уж всичко наред, но нищо…
Също има възможност до колкото чета и в имунологичните да е проблема?

# 139
Здравейте, искам да попитам тези от вас, които са вливали Интралипид колко мл вливахте?

# 140
Здравейте! След неуспехи при инвитро доктор Станулов ме насочи към изследване на репродуктивен имунофенотип и антифосфолипидни антитела. Мисля да ги пусна в Токуда. Имате ли мнение на доц. Мария Николова за назначаване на терапия ?

# 141
Здравейте, някой да е правил вливки с привиген?

# 142
Момичета, мразя да съм драма куийн обаче имам следното питане:

Вливане с Флебогамма 15гр в Малинов на 16 Април,кръвен тест за НК клетки (разширен) на 5 Май (ден 18 от вливката) НК клетките не са мръднали,държат 24%. Приемах и Програф 2 мг на ден.

Някоя от вас била ли е в такава ситуация? Изобщо изследвали ли сте ги след вливката?

# 143

Вливане с Флебогамма 15гр в Малинов на 16 Април,кръвен тест за НК клетки (разширен) на 5 Май (ден 18 от вливката) НК клетките не са мръднали,държат 24%. Приемах и Програф 2 мг на ден.

Някоя от вас била ли е в такава ситуация? Изобщо изследвали ли сте ги след вливката?

НК клетките, доколкото знам може да се увеличат при бременност, предполагам, че щом сте 18-ти ден вече имате положителен резултат от теста.

# 144

НК клетките, доколкото знам може да се увеличат при бременност, предполагам, че щом сте 18-ти ден вече имате положителен резултат от теста.
Нямам,но по- притеснителното е че вливанете на имуноглобулин не само сваля НК клетките на теория, но и има давност месец. 18 дни след вливането те си седят високи.
Започвам да си мисля ,че съм единствената, която се е тествала след вливането на 15гр ( което не е ниска доза),за да се уверя че е имало ефект.

# 145
  • На изток от Ада
Съфорумка също ги следи . Но бише на дпуга терапия . Даже след първата вливка се наложи втора

# 146
Според моята имуноложка , може и да не падат процетно НК клетките , но вливките ги изменят структурно и намаляват тяхната активност . Това ми обясни по повод същото притеснение , което имах .

# 147
Според моята имуноложка , може и да не падат процетно НК клетките , но вливките ги изменят структурно и намаляват тяхната активност . Това ми обясни по повод същото притеснение , което имах .

При мен от 25% са станали 23% каквото и да се изменя трябва да са до 11% , което е много далече от желаното. Не знам колко вливки ще са необходими до 11%. Моята вливка е една от най-високите според болница Малинов. Да не ви говоря за цената от 3000лв. Един трансфер ми излиза златен😂 Имам час след месец отново с Михайлова да видим с какво можем да комбинираме, въпреки че бях и на Програф по 2 мг на ден.

Наси,знаеш ли ѝ ник името? Благодаря ти

# 148
  • На изток от Ада
На Михайлова маже и на имейл

# 149
На Михайлова маже и на имейл

Да,аз ѝ писах по вайбър и иска да ме види лично..Мисълта ми е за тази съфорумка дали се сещаш коя е.

Общи условия

Активация на акаунт